GK Food Gluténmentes lisztkeverék - nyújtható linzer-alaphoz, 500 g

GK Food Gluténmentes lisztkeverék - nyújtható linzer-alaphoz, 500 gGK Food Gluténmentes lisztkeverék - nyújtható linzer-alaphoz, 500 g
GK Food Gluténmentes lisztkeverék - nyújtható linzer-alaphoz, 500 gGK Food Gluténmentes lisztkeverék - nyújtható linzer-alaphoz, 500 g

Ebből a gluténmentes linzeralap lisztkeverékből könnyen és gyorsan süthetünk pitéket, lepényeket vagy édes apró linzer süteményt.

100% természetes, gluténmentes összetevőből álló lisztkeverék. A Szegedi Gabonakutató Intézet által nemesített és termesztett GMO-mentes gabonák felhasználásával készült Magyarországon.

A GK Food gluténmentes termékcsaládja a 2020 Év Új Gluténmentes Terméke Díj nyertese!

Gyártó: GK Food
Származás: Magyarország
Kiszerelés: 500 g
Értékelések: 0/5   0 értékelés alapján »
Raktárinformáció
Raktáron
kedvencekhez
Ár: 1 059 Ft (897 Ft + áfa)
Egységár: 2,1 Ft/1 g
kosárba
Termékleírás

Összetevők: kölesliszt, cukor, cirokliszt, kukoricaliszt, útifűmaghéjliszt, térfogatnövelő szerek (delta-glükono-lakton, szódabikarbóna), xantán.

Elkészítési útmutató:

  1. Készítsük elő a tölteléket, amelyhez használhatunk főzött, ízesített diót, mákot, ízesített túrót vagy gyümölcsöket a receptekben megadott módon.
  2. Melegítsük elő sütőnket 180 oC-ra.
  3. Kimérünk 500 g „GK FOOD Gluténmentes Nyújtható linzeralap lisztkeveréket”, majd elmorzsoljuk 150 g hideg, legalább 70 %-os zsírtartalmú margarinnal.
  4. Hozzáadunk 100 g tejfölt, 1 db egész tojást, és gyors mozdulatokkal, 1-2 perc alatt linzertésztát gyúrunk, melyet két, egyenlő részre osztunk.
  5. Az egyik felét kinyújtjuk, és egy sütőpapírral bélelt kb. 25 x 35 cm-es tepsibe fektetjük.
  6. A linzertészta felületén egyenletesen eloszlatjuk a használni kívánt tölteléket, majd a tetejére helyezzük a hasonló méretűre nyújtott másik tésztarészt.
  7. Sütés előtt a tetejét megkenjük felvert tojással, és villával megszurkáljuk. 180 oC-os sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

További receptek lejjebb görgetve olvashatóak. 

A Szegedi Gabona Kutatóról

A GK Food gluténmentes lisztkeverékekben általában fő összetevőként a hazai termesztésű, GMO-mentes cirok, köles és a kukorica található. A szegedi Gabonakutatónál kizárólag hagyományos, keresztezéses nemesítési módszerrel dolgoznak.

Közel 100 éve a növénynemesítés terén egyedülálló eredményeket elért intézmény, a kiváló minőségű hazai növényfajták nemesítése mellett a diétás élelmiszer-gyártásban is jelentős szerepet tölt be.

Saját termőterületein többek között gluténmentes növényfajtákkal (kukorica, köles, len, cirok) gazdag tárházát kínálja az egészségmegőrző táplálkozás alapanyagainak.

Speciális rétegigényt elégít ki az Élelmiszer-innovációs Labor által kifejlesztett gluténmentes termékcsalád, melyet a GabonaKutató saját élelmiszerüzemében gyárt.

A Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete idén ötödik alkalommal hirdette meg „Az Év Új Gluténmentes Terméke" versenyt. A megmérettetésre 17 gyártó cég nevezett, melyek közül a 2020 Év Új Gluténmentes Terméke Díjat a Gabonakutató Nonprofit Kft. GK FOOD gluténmentes termékcsaládja nyerte el.

A gluténmentes termékek külön erre a célra fenntartott üzemegységben és berendezésekkel történik. A szegedi Gabonakutató Élelmiszer-innovációs Labor garantálja a termékek tisztaságát és biztonságát.

A csomagolásról:

A GK Food lisztkeverékek csomagolása papír, amely szelektíven gyűjthető, vagy a háztartásban újrahasznosítható.

Receptek:

Mákos és diós bejgli

GK FOOD Gluténmentes nyújtható linzeralap lisztkeverék felhasználásával

Hozzávalók a tésztához:

  • 500 g GK Food nyújtható linzer lisztkeverék
  • 150 g vaj vagy margarin (növényi zsiradék)
  • 100 g tejföl (növényi tejszínt, tej)
  • 10 g friss élesztő (szárított élesztő)
  • 1 db tojás a tésztához + 1 db kenéshez
  • Szóró lisztként köleslisztet használjunk

Elkészítés:

  1. A lisztet a margarinnal morzsoljuk el, majd a többi hozzávalóval együtt gyúrjunk nyújtható tésztát. Ha kissé keménynek találjuk, adjunk hozzá tejfölt vagy más folyadékot.
  2. Osszuk két egyforma részre és kis cipók formájában pihentessük fél órát.
  3. Nyújtsuk téglalap alakúra (kb.: 30 x 25 cm) a tésztákat majd kenjük meg az előkészített töltelékekkel.
  4. Tekerjük fel úgy, hogy zárjuk le a rudak két végét.
  5. Tegyük rá a sütőpapírral bélelt tepsire, takarjuk be tiszta konyharuhával és kelesszük ismét fél órát.
  6. Sütés előtt csöppnyi vízzel elkevert tojássárgájával kenjük meg a tetejét, hogy 180 °C –on, 25 – 30 perc alatt szép fényesre süljön.

Máktöltelék:

150 – 200 g darált mákot keverjünk el 50 – 100 g cukorral, 1 db citrom reszelt héjával, 1 csomag vaníliás cukor és egy kis csipet őrölt fahéjjal. Forrázzuk le a keveréket 100 – 150 ml tejjel. Ne legyen túl krémes, lágy a máktöltelék, mert eláztathatja a bejglink tésztáját. A tej helyett reszelhetünk bele 1 db közepes nagyságú, hámozott almát (150 g).

Diótöltelék:

200 g darált diót elkeverünk 50 – 100 g cukorral, 1 db közepes nagyságú, hámozott, reszelt almával, 1 db közepes nagyságú narancs (150 – 170 g) reszelt héjával és kifacsart levével, 1 csomag vaníliás cukorral és egy csipet őrölt fahéjjal.

FONTOS! A mák és a dió helyett ne használjunk a boltokban kapható a mákot és diót pótló keverékeket. Ezek glutént tartalmazhatnak!

Reszelt túrós

A GK Food gluténmentes linzer lisztkeverékkel olyan jól nyújtható tésztát kaptunk, hogy a reszelt túrós elkészítése gyerekjáték.

Hozzávalók:

  • 250 g GK FOOD Gluténmentes Nyújtható linzeralap lisztkeverék
  • 75 g hideg, legalább 70 %-os zsírtartalmú margarin
  • 50 g tejföl
  • 1 db kisebb méretű tojás

Túrókrém:

  • 4 db tojás
  • 100 g cukor
  • 1 kávéskanál só
  • reszelt citromhéj
  • 500 g túró

Elkészítés:

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal, 1-2 perc alatt  gyúrjuk össze.
  2. A tésztát osszuk két részre és pihentessük, amíg elkészítjük a túrókrémet.
  3. A tojások fehérjét verjük kemény habbá, adjuk hozzá a cukrot és verjük tovább, amíg elolvad a cukor és fényes lesz a hab.
  4. Adjuk hozzá a sót, a citromhéjat a tojás sárgákat, végül a túrót.
  5. Nagy lyukú reszelőn reszeljük a tészta egyik felét egy 20x30 cm méretű sütőpapírral bélelt tepsibe.
  6. Öntsük rá a krémet, majd reszeljük rá a tészta másik felét.
  7. Előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 40 perc alatt sül meg.

Tulipános almás pite gluténmentesen


Hozzávalók:

Töltelékhez:

  •     1 kg alma
  •     egy kávéskanál fahéj
  •     egy citrom leve
  •     70 g cukor, vagy ennek megfelelő édesítőszer


Tésztához:

  •     300 g GK Food hozzáadott cukor nélküli linzer lisztkeverék
  •     110 g margarin
  •     70 g tejföl
  •     1 db egész tojás + kenéshez
  •     70 g cukor, vagy ennek megfelelő édesítő szer


A töltelékhez tisztíts meg 1 kg almát, vágd kisebb kockákra majd fahéjjal, 2 evőkanál cukorral és egy citrom levével párold üvegesre.
Ezután mérj ki 300 g GK FOOD Gluténmentes Hozzáadott cukor nélküli nyújtható linzeralap lisztkeveréket, majd morzsold el 110 g hideg margarinnal. Adj hozzá 70 g tejfölt, 1 db egész tojást, 70-80 g cukornak megfelelő édesítő szert, majd gyors mozdulatokkal, 1-2 perc alatt gyúrd össze. Egy kis gombócnyit tegyél félre a díszítéshez és oszd két egyenlő részre a tésztát. Az egyik felét sütőpapíron nyújtsd kb. 30 cm átmérőjű kör alakra, és a sütőpapírral együtt fektesd egy 26 cm átmérőjű tortaformába. Egyenletesen simítsd bele a tölteléket, majd helyezd a tetejére a kinyújtott másik tésztarészt. Sütés előtt a tetejét kend meg felvert egész tojással, és jöhet a díszítés. Miután a szárazon maradt részeket is lekented tojással, mehet a 180 C-os sütőbe, ahol 30 perc alatt készre sül.

Értékelések (0)
Ezt a terméket még nem értékelték, legyen Ön az első aki értékeli a terméket
Bővebb leírás

Összetevők: kölesliszt, cukor, cirokliszt, kukoricaliszt, útifűmaghéjliszt, térfogatnövelő szerek (delta-glükono-lakton, szódabikarbóna), xantán.

Átlagos tápérték 100 g termékben:

Energia: 1555 kJ/368 kcal

Zsír: 2,8 g
- amelyből telített: 0,4 g
Szénhidrát: 73 g
- amelyből cukrok: 23 g
Rost: 11 g
Fehérje: 7,2 g
Só: 0,05 g

Tárolás: száraz, hűvös helyen.

Gyártó és forgalmazó: Tamarix Magyarország Bt., 6753 Szeged, Zágráb utca 39.

Környezeti információ

Csomagolás:

Újrahasznosítható papír tasakban, papír címkével. Kérjük használat után dobd szelektív hulladékgyűjtőbe!

Elsődleges környezeti előnye:

100% természetes, gluténmentes összetevőből álló lisztkeverék papír csomagolásban. A Szegedi Gabonakutató Intézet által nemesített és termesztett GMO-mentes gabonák felhasználásával készült Magyarországon.

100% válogatott öko termékek Rugalmas kiszállítás A termékek 99%-a raktárról Személyes átvétel 30 napos pénzvisszafizetési garancia Törzsvásárlói program
Ajánljuk még Neked