Formanek Szűretlen Almaecet Ecetkülönlegesség - 250 ml

Formanek Szűretlen Almaecet Ecetkülönlegesség - 250 mlFormanek Szűretlen Almaecet Ecetkülönlegesség - 250 ml

Kiváló minőségű almaecet, szűretlen változatban, „anya ecettel”, mely rendkívül hasznos szervezetünk számára.

Hagyományos erjesztési eljárással almából készült ecetkülönlegesség, Tokaj-Hegyaljáról.

Gyártó: Borecet Művek
Származás: Magyarország
Kiszerelés: 250 ml
Értékelések: 0/5   0 értékelés alapján »
Raktárinformáció
Raktáron
kedvencekhez
Ár: 1 190 Ft (937 Ft + áfa)
Egységár: 4,8 Ft/1 ml
kosárba
Termékleírás

Összetevők: szűretlen almaecet (100%).

A Tokaj-Hegyaljai Borecet Művek által gyártott ecetekről:

A biológiai erjesztéssel készített ecetek

A biológiai úton előállított ecetek természetesek, ecetsav baktériummal erjesztett ecetek. Az így készült ecetek sajátossága, hogy megőrzik az alapanyaguk íz- és illatanyagát, valamint jótékony hatásait is. Legelterjedtebbek a borecet, az almaecet és egyéb gyümölcsecetek, a rizsecet, a sherry ecet, valamint a balzsamecet. A magyar élelmiszerkönyv szerinti “ecet” kifejezés a biológiailag eresztett ecetekre vonatkozik.

Az ecet előállításához szükség van: etil-alkoholra, vagy etil-alkoholt tartalmazó folyadékra (pl. borra vagy gyümölcsborra), kiegészítő tápanyagokra, ivóvízre, ecetsav-baktériumra, és egy megfelelő erjesztő berendezésre. A biológiai erjesztéssel történő ecetgyártás lényege, hogy a folyadékban lévő alkohol alakul át ecetté. A folyamatot ecetsav-baktériumok végzik, ha elegendő oxigén áll a rendelkezésükre.

(CH3CH2OH + O2 → CH3COOH + H2O)


Az ecetek érlelése

A fermentációt követően a nyers ecetnek szüksége van időre, míg az ízek összeérnek. Az érlelési időtartam pár héttől kezdve egészen hosszú évekre is kiterjedhet. Többnyire fahordót használnak az ecetkészítők. Ez lehet tölgyfahordó, de használhatnak egyéb hordókat is, mint cseresznye, akác, eper stb. Az eredeti balzsamecetnél pl. pontosan meghatározottak a hordók alapanyagai, a benne való tárolás sorrendje és az érlelés ideje.

A hordóból további anyagok oldódnak az ecetbe, melyek még finomabbá ás összetettebbé teszik az ecetet, ezáltal növelve annak élvezeti értékét.

A nálunk készülő borecetek további tölgyfahordós érlelést kap, mely folyamat során kialakul a tökéletes harmónia. Az ecet érlelése a fahordókban pár hónaptól több évig is eltarthat. Ez az érlelési mód kedvezően hat az íz- és zamatanyagok kifejlődésére, másrészt a fából is értékes ízanyagok oldódnak ki. A másodlagos buké a fahordós érlelés során alakul ki az ecetben.

Mi tudatosan csak olyan hordókat használunk ecet érlelésére, melyekben pár évig aszú borokat érleltek. Így az intenzív fa aromák, melyek az új hordóra jellemzőek, már lecsitultak, ezek helyét az aszúra jellemző vaníliás, citrusos komponensek vették át.

Értékelések (0)
Ezt a terméket még nem értékelték, legyen Ön az első aki értékeli a terméket
Bővebb leírás

Gyártja: Ko-Duett Kft., 3916 Bodrogkeresztúr, 0119/2. hrsz

Minőségét korlátlan ideig megőrzi.

Felbontás után tartsa hűvös helyen.

Tápértékre vonatkozó információk - 100g / 100ml:

Energia (kJ / kcal)         56,1/13,2     
Zsír (g)         0     
Telített zsírsavak (g)         0     
Szénhidrát (g)         3,1     
Cukrok (g)         3,1     
Rost (g)         0     
Fehérje (g)       < 0,2     
Só (g)         0

Az esetleges üledék képződés természetes jelenség, a minőségre ez nincs hatással.

Környezeti információ

Csomagolása:

Újrahasznosítható és újrahasználható üveg palack. Kérjük kiöblítve dobd szelektív hulladékgyűjtőbe!

Elsődleges környezeti előnye:

Hagyományos, biológiai erjesztésű, gyümölcsből, Magyarországon készült adalékmentes élelmiszer.

100% válogatott öko termékek Rugalmas kiszállítás A termékek 99%-a raktárról Személyes átvétel 30 napos pénzvisszafizetési garancia Törzsvásárlói program
Ajánljuk még Neked