Tótvázsonyi, termelői meggyecet

új
Tótvázsonyi, termelői meggyecetTótvázsonyi, termelői meggyecet

Legeza-féle ecetek

Hagyományos erjesztési eljárással meggyből készült ecet.

Kézműves, termelői gyümölcsecet, Tótvázsonyból.

Származás: Magyarország
Kiszerelés: 250 ml
Értékelések: 0/5   0 értékelés alapján »
Raktárinformáció
Raktáron
Házhozszállítás
szállítás 2-4 nap
Csomagpont
szállítás 3-5 nap
Budapesti bolt
átvehető
Veszprémi bolt
átvehető
kedvencekhez
Ár: 1 090 Ft (858 Ft + áfa)
Egységár: 4,4 Ft/1 ml
kosárba
Termékleírás

Legeza József őstermelő saját kertjében termett, gondosan válogatott gyümölcsökből (pl. alma, körte, meggy, szilva, őszi barack, sárga barack).

Alkalmas saláták, szószok, húsok ízesítéséhez, pácolásra is.

Az esetleges üledék képződés természetes jelenség, aminek a kisipari szűrési technológia az oka, a minőségre nincs hatással.

Hogyan is kezdődött az ecetkészítés Legeza úrnál?

Miért ecet?

Mert kézművesek vagyunk.
Ez úgy történt, hogy egy nagyon kedves barátommal alma lekvárt főztünk. Nagyon, nagyon sok
almalekvárt egy hatalmas nagykonyhai üstben. A csumákat és az üst mosó vizét nem volt szívünk
kiönteni a komposztra, hiszen tele volt cukorral... Szóval megtartottuk a jó cukros levet és úgy döntöttünk, hogy majd tavasszal nekünk lesz a legjobb almapálinkánk. Igen ám, de jött közben a tél, a holmi megfagyott, kiengedett, tette a dolgát.
Tavasszal meg mi tettük a magunkét és ha jól emlékszem akkoriban abból elég sok volt. Egy szó
mint száz elfeledkeztünk a leendő alma pálinkáról. Egyszer, valamikor a kora nyáron felhívott a
barátom, hogy igazán segíthetnék kiönteni a komposztra ezt a lét, mert ebből már nem lesz pálinka, mert olyan savanyú, mint az ecet. És ekkor jött a megvilágosodás! Cukros lé, ebből alkoholos lé majd ha békén hagyjuk ecet. Méghozzá a világ
legjobb almaecete.

Ez már legalább 10 éve volt. Azóta kiderült, hogy a mutatvány nem ennyire egyszerű, nagyon nem
egyszerű. Ekkor már mindegy volt, hisz az acetobacterek nem csak a löttyöt oltották be, hanem
engem is. Azóta kevergetem, szűröm és megint szűröm miközben kevergetem és ellenőrzöm és
megint szűröm és kevergetem és kóstolom és persze aggódok, hogy sikerülni fog-e az ecet. Mindig
sikerül (na jó most már mindig...) és boldog mosollyal palackozom. Mert ecetet csinálni jó dolog.
Jó dolog, mert különleges, finom és egészséges. Szinte minden hazai gyümölcsből csináltam már
ecetet. Sajnos nincs mindig „készleten” mindből. A szortiment évről évre változik mint ahogy nincs
két egyforma gyümölcs termésű év sem. Ami viszont mindig van az az almaecet.
Szóval azért ecet, mert kézművesek vagyunk és sose érünk rá...

Értékelések (0)
Ezt a terméket még nem értékelték, legyen Ön az első aki értékeli a terméket
Bővebb leírás

Készítette: Legeza József 8246 Tótvázsony, Iskola u. 25.

Minőségét korlátlan ideig megőrzi.

Felbontás után tartsa hűvös helyen.

Az esetleges üledék képződés természetes jelenség, a minőségre ez nincs hatással.
Az üledék képződés oka, hogy az ecetnek a megszokottnál magasabb a szárazanyag tartalma és házi körülmények között készülnek, így a készítő nem rendelkezik olyan felszereléssel mint egy nagy gyár, emiatt pedig a szűrési technológia sem azonos.

Környezeti információ

Csomagolása:

Újrahasznosítható üveg palack. Kérjük kiöblítve dobd szelektív hulladékgyűjtőbe!

Elsődleges környezeti előnye:

Kézműves gyártású, termelői gyümölcsből Magyarországon készült adalékmentes élelmiszer.

Ajánljuk még Neked