Homoktövis velő bio ültetvényből

Homoktövis velő bio ültetvénybőlHomoktövis velő bio ültetvényből
Homoktövis velő bio ültetvénybőlHomoktövis velő bio ültetvénybőlHomoktövis velő bio ültetvényből

100% natúr homoktövis velő, Veszprém megyei bio tanúsított ültetvényből.

Származás: Magyarország
Kiszerelés: 3 kg
Értékelések: 0/5   0 értékelés alapján »
Termékváltozatok
0,5 kg3 kg
Raktárinformáció
Raktáron
Házhozszállítás
szállítás 2-3 nap
Csomagpont
szállítás 1-3 nap
Budapesti bolt
átvehető
Veszprémi bolt
átvehető
kedvencekhez
Ár: 9 990 Ft (7 866 Ft + áfa)
Egységár: 3 330 Ft/1 kg
kosárba
Termékleírás

A gyümölcsöt Ősi községben termelik (Veszprém megye). A velő alapanyagának fajtája az Askola, amely az egyik legfinomabb velőként fogyasztva, a homoktövis fajták közül. Az ültetvény igazoltan bio minősítésű, így semmilyen vegyszerrel (őszi-és tavaszi rezes lemosón kívül, amely bio termesztésben engedélyezett) nincs kezelve.

A homoktövis hatásai:

- immunrendszer erősítő
- bizonyos rákos megbetegedések kezelésére, megelőzésére daganat gátló hatása miatt ajánlható
- segíthet a kemoterápiás kezelések hatásának csökkentésében
- fertőzéses betegségek elleni fokozott védelmet nyújthat, illetve a lábadozás időszakát gyorsíthatja
- néhány allergiás betegséget gyógyíthat, csökkenthet
- érbántalmak, érrendszeri betegségek javítására is ajánlható
- fogyókúrák kiegészítéseként használható
- cukorbetegeknél a mellékhatásokat csökkentheti
- májregeneráló hatást tulajdonítanak neki, tisztíthatja a májat
- hasnyálmirigy- és tüdőbetegségeknél, gyomor-és nyombélfekély esetén is alkalmazható

 

Termése a következőket tartalmazza:

Nagyon magas a C-vitamin tartalma, valamint A, E, F, C, B1, B2,B6,H, P vitaminokban gazdag, karotinoidokat, flavonoidokat, káliumot, magnéziumot, kálciumot, nyomelemeket, zsírsavakat (Ω3 zsírsav), almasavat, mannitot és zsírosolajokat tartalmaz.

 

Felhasználása:

Fogyasztása:

Velőjének íze igen savanyú, így édesíteni és hígítani szükséges. Rendkívül finom gyümölcslével, vagy vízzel keverve, mézzel, cukorral édesítve. Használható teákhoz, befőttekhez, gyümölcs pürékhez, joghurtokhoz, fagylaltokhoz, desszertekhez.

 

Receptötletek:

  • Limonádé:

    Méz+homoktövis velő 3-3 evőkanál 1 l vízhez

  • Tea

    2 dl víz, 1 filter tea, 1-1 evőkanál méz (cukor, vagy édesítőszer) és homoktövis velő

  • Homoktövis velős gyümölcspüré, vagy gyümölcsturmix

    1 kanál homoktövis velő, 1 kanál méz, 1 reszelt alma, fahéj ízlés szerint
    1 kanál homoktövis velő, 1 érett banán, 1 dl víz összeturmixolva
    A gyümölcsök fajtájának lehetősége végtelen, bármely gyümölcs kombinációval alkalmazható

  • Gyümölcsös, joghurtos homoktövises krém(akár diétás változatban is)

    Néhány szem friss, vagy fagyasztott gyümölcs (pl eper, málna, mandarin, stb…), 1 kis pohár natúr joghurt, 2 evőkanál homotövis velő, 2 evőkanál (diabetikus) szörp

  • Piskótás, vanília fagylaltos homoktövis velő

    Frissen sült piskótás süteményhez (még gőzölgő) hozzá adva vanília fagyival összekevert homoktövis velőt

  • Mascarponés homoktövis torta

    Hozzávalók egy 18 cm-es átmérőjű tortaformához

    Kekszalaphoz:
    150 gr zabpehelykeksz
    30 gr vaj

    Mascarponés krémhez:
    250 gr mascarpone
    200 gr habtejszín (30%-os)
    70 gr eritriol (vagy cukor igény szerint)
    35 gr natúr homoktövis velő (igény szerint lehet hozzá többet is adni, attól függően hogy ki mennyire szeretné savanykásabban)
    4 db lapzselatin

    Elkészítés:
    1. A zabpehely kekszet összedaráljuk, majd a vajat megolvasztjuk és a kettőt egy edényben alaposan összekeverjük.
    2. A vajas zabpehely kekszet a tortaforma aljában egyenletesen szétterítjük, majd összenyomkodjuk.
    3. Ha ez kész, akkor a tortaformát betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.
    4. A mascarponéhez keverjük a eritriolt/ vagy a cukrot és a homoktövis velőt. Alaposan összekeverjük az összetevőket.
    5. A habtejszínt kiöntjük egy edénybe, amiben majd fel tudjuk verni.
    6. A lapzselatint felolvasztjuk, ahogy a csomagolásán szerepel.
    7. Ha kész akkor elkezdjük a habtejszín felverését és apránként hozzácsurgatjuk a felolvasztott zselatint.
    8. Ha a tejszín kemény, akkor óvatosan hozzákeverjük a mascarponéhez, hogy ne törjön össze.
    9. Elővesszük a tortaformát a hűtőből és ráöntjük a tejszínes-mascarponés keveréket a kekszre.
    10.Egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Értékelések (0)
Ezt a terméket még nem értékelték, legyen Ön az első aki értékeli a terméket
Bővebb leírás

Összetevők: 100% homoktövis velő.

Minőségét megőrzi: a gyártástól számított 1 évig.

A termék felbontás után hónapokig eláll, ehhez azonban csak a termék gyári csomagolásának csapjáról szabad leengedni a velőt. Amennyiben levegőt kap a termék, (szétvágják a zacskót) penészedés előfordulhat. Csapon történő kieresztésnél nem áll fenn a romlás veszélye hónapok múlva sem. Felbontás után hűtőben tárolandó!

A gyümölcsöt termelte és a terméket forgalmazza: Bátor Zsuzsa kistermelő 8100 Várpalota, Rózsakút út 55.

Kistermelői regisztrációs szám: 213 T 427

Környezeti információ

Csomagolása:

Újrahasznosítható papír karton és műanyag fólia. Kérjük használat után dobd a szelektív hulladékgyűjtőbe!

Elsődleges környezeti előnye:

A termék hazai ökológiai családi gazdaságból származó alapanyagokból, Magyarországon készült!

Ajánljuk még Neked
Új tanulmány igazolja a biotermények magasabb beltartalmi értékeit

Új tanulmány igazolja a biotermények magasabb beltartalmi értékeit

Egy a Newcastle University (UK) által vezetett nemzetközi szakértőkből álló csoport bebizonyította, hogy az ökotermelésből származó terményekben és az ökoterményekből készült élelmiszerekben 60%-kal magasabb az antioxidáns tartalom, mint a konvencionális gazdálkodásból származó termékekben.
A szupermarketek - avagy a narancslé útja Brazíliából

A szupermarketek - avagy a narancslé útja Brazíliából

Az elmúlt évtizedekben a szupermarketek élelmiszerpiaci részesedése egyre nőtt; mára kulcsszerepük van a fogyasztói igények alakításában. Vezető piaci helyzetük révén nagyban befolyásolják, hogy beszállítóik hogyan, milyen élelmiszereket termesztenek; hogyan dolgozzák fel, s csomagolják azokat.