Ecoizm Víztakarékos zuhanyfej - krómozott

Népszerű
Ecoizm Víztakarékos zuhanyfej - krómozottEcoizm Víztakarékos zuhanyfej - krómozott

A turbulens áramlás elvén működő króm bevonattal ellátott víztakarékos zuhanyfej. Különleges kialakítása miatt kevesebb víz felhasználásával biztosít a hagyományos zuhanyfejekkel megegyező, vagy jobb zuhanyzási érzetet. A nagyobb vízátfolyási sebesség miatt a felületén kevésbé alakul ki vízkő. A vízátfolyás 5,6 liter/perc, 3 bar hálózati nyomás esetén.

A csomag tartalmaz egy darab a gégecső és a csaptelep közé behelyezendő szűkítőt is, amellyel a vízátfolyás tovább csökkenthető.

Gyártó: Ecoizm
Származás: Németország
Értékelések: 0/5   0 értékelés alapján »
Raktárinformáció
Raktáron
Házhozszállítás
szállítás 2-4 nap
Csomagpont
szállítás 3-5 nap
Budapesti bolt
átvehető
Veszprémi bolt
átvehető
kedvencekhez
Ár: 3 290 Ft (2 591 Ft + áfa)
Egységár: 3 290 Ft/db
kosárba
Termékleírás

A víztakarékos zuhanyfej a "szabadalmaztatott turbulens áramlás elvét" használja fel, melynek segítségével a hagyományos zuhanyfejekhez képest akár 30-50%-os vízmegtakarítást érhetünk el. A zuhanyfejet használva alapvetően nem érzékelhető, hogy kevesebb vizet használunk, így komfortérzetünk nem csökken. Segítségével a meleg víz előállításához felhasznált gáz vagy elektromos áram mennyisége is jelentősen csökkenthető!


Figyelem: Átfolyós gázbojlereknél (régebbi típusok) érdemes ellenőrizni, hogy az 5-7 liter/perc átfolyás esetén nem áll-e le a kazán (egyes kazánok csak bizonyos átfolyási sebesség felett kapcsolnak be).

KIPRÓBÁLTUK, KISZÁMOLTUK:

Vettünk egy lavórt, amelybe szinte pontosan 9 liter víz fért (lemértük). Először a csapot teljesen kiengedve a hagyományos zuhanyfejjel töltöttük meg. Stopperórával mértük az időt a csap kinyitásától a lavór csordultig töltéséig. Ez 55 másodpercet vett igénybe. Ezután a víztakarékos zuhanyfejjel csináltuk meg ugyanezt: 77 másodperc lett az eredmény.

Hozzá kell tenni, hogy az előző zuhanyfejünk is takarékos (ráadásul alaposan levízkövesedett, eltömődött) volt. Ezek alapján:

a hagyományos zuhanyfej: 9,78 l/perc,
a víztakarékos zuhanyfej: 6,96 l/perc 

vízátfolyással jellemezhető, így a mi esetünkben 28,8 %-os vízmegtakarítással számolhatunk.

Ha tovább számolunk, az is kiderül, hogy mennyi vizet takarítunk így meg:

Egy zuhanyzással 35-55 liter vizet folyatunk ki (számoljunk 40 literrel), ha ennek a 28,8 %-át takarítjuk meg zuhanyzásonként, az 11,52 liter/fő/zuhanyzás. Ez 3 főre és 365 napra vetítve 12,61 m3 víz/év, ez számunkra 671 Ft/m3 vízdijjal számolva  8464 Ft megtakarítást jelent évente!


FONTOS: Az eszköz segítségével nemcsak vizet, hanem áramot és/vagy gázt is spórolunk (a melegvíz elõállításához szükséges mennyiség csökkenése, valamint a vízellátás jelentõs, a vízműnél jelentkezõ áramfogyasztása miatt)!

Értékelések (5)
Tóth Balázs - ZÖLDBOLT - 2016.03.03. 11:01
Kedves György, küldünk önnek egy ilyen tömítést postai úton. A részleteket e-mailben egyeztetjük Önnel!
György - 2016.03.01. 22:38
Üdv!Vettem egy ilyen zuhanyfejet és a gégecső és zuhanyfej közötti tömítés átenged és folyik mellette a víz.Szeretném kicserélni de nem találok ilyen tömítést,ebben kérem hogy segítsenek.A képen látható tömítésről beszélek.Köszönöm,várom válaszukat.
ZÖLDBOLT - Zelenák Adrián - 2012.10.02. 15:13
Kedves János! A termék árával sajnos nem tudunk mit csinálni, érdemes azt nézni, hogy mennyit takarít meg vele az ember s akkor már abszolút nem drága:-) A dupla porlasztókorong az biztos hogy pluszban volt. Egy kell bele. Kedves Krisztina! Szerintünk e mellé a zuhanyfej mellé nem kell betétet is rakni. Ez önmagában egy komplett, jól használható víztakarékos megoldást nyújt.
János - 2012.09.22. 16:34
Nem biztos, hogy megéri a plusz 1400 forintot, hogy műkróm kinézetú legyen. Van fehérben is. Amúgy pofás, könnyú kis darab. Nekem belül 2 db porlasztókorong volt egymás felett, nem értettem, egyet kivettem. Együtt kell használni? A fröccsöntött menet alján egy gömb alakú bizbaz, gyártási melléktermék volt, de kicsit erőltetve szétnyomtam ahogy összetekertem a gégecsővel. Az ennél összetettebb nem "viztakarékos" olasz fejek 7-800Ft-ba kerülnek számlával a sarki szerelvény áruházban. Ez egyszerűbb szerkezet mégis feláras, mert zöld. Nem értem ... Minőségérzetre ugyanolyan mint bármelyik más olasz vagy kínai. Egyébként nem rossz, de borzalmasan túlárazott, mint minden "zöld" cucc.
Zöldbolt vásárló - 2010.05.09. 23:33
Érdeklõdöm, hogy a zuhanyhoz még kell külön a víztakarékos betét is, vagy elég csak a zuhanyfejet megvenni?
Környezeti információ

Csomagolása:

Újrahasznosítható papír. Kérjük dobd szelektív hulladékgyűjtőbe!

Elsődleges környezeti előnye:

Használatával csökkenthető a vízfogyasztás, valamint a zuhanyzáshoz felhasznált hőenergia csökkenése révén a használatával fűtési energia takarítható meg, aminek eredményeképpen csökkenthető a széndioxid kibocsátás is.

Címkék
Zuhanyhoz
Ajánljuk még Neked
Víztakarékosság

Víztakarékosság

Századunkban a víz egyre nagyobb kinccsé válik; igen fontos tehát, hogy megfontoltan, tudatosan használjuk. Otthonainkban is sokat tehetünk a víztakarékosságért, íme néhány egyszerű, de hatékony megoldás. Kezdjük rögtön a zuhanyozással.
Százezer forintot folyatunk el évente

Százezer forintot folyatunk el évente

Mennyi vizet pazarol el egy magyar háztartás, és mennyit takaríthat meg? Mennyit fizetünk azért, mert ivóvízzel öblítjük a vécét? Víztakarékosság a filléres megoldásoktól a több tízezer forintos beruházásig.
Víztakarékos dalok zuhanyozáshoz

Víztakarékos dalok zuhanyozáshoz

Zuhanyozás közbeni éneklésre buzdítja ügyfeleit egy brit vízmû – a cél a vízfogyasztás visszafogása. A Thames Water cég rövid, "víztakarékos" dalokat szorgalmaz, mindenekelõtt Beatles-slágereket, merthogy azok kellõen kurták, nem hosszabbak a zuhanyozás optimálisnak tartott 4 perces idejénél.
Víz, a folyékony arany

Víz, a folyékony arany

Pazarlás. A mai kor embere – a világ legtöbb pontján - egészen magas szinten mûveli ezt a tevékenységet. Ott van példának okáért a víz. Sokak számára teljesen természetes, hogy bárhol, bármikor, bármekkora mennyiségben hozzájuthat, s meg sem fordul a fejében, hogy ez nem lesz mindig így. A „folyékony aranyként” is emlegetett természeti erõforrás rögzült beidegzõdésünk ellenére igenis véges, s ennek megfelelõen kellene bánnunk vele.