Gyártók szerint
Árlista letöltése
Kapcsolat

Rendelés, termék információ:

Telefon: +36 20/462 69 01

E-mail: info (kukac) zoldbolt (pont) hu

Viszonteladók:
nagyker (kukac) zoldbolt (pont) hu

Részletek
Legyen a viszonteladónk!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Energiatudatosház.hu
Pick pack pont
PostaPont
SAJTKÉSZÍTŐ TANFOLYAM KARÁCSONY ELŐTT

Sajtkészítő tanfolyam karácsony előtt

2016.12.02

Ha szeretteidet idén valami valóban új, a tucatajándékoktól eltérő darabbal szeretnéd meglepni, készíts nekik sajtot házilag! Mindenki örülni fog neki! Hogy jól sikerüljön, még jelentkezhetsz Panni sajtműhelyének decemberben megrendezett, 3 napos workshopjára!

A nagy sikernek örvendő tanfolyam ezúttal 2016. december 8. - 10. között kerül megrendezésre a biatorbágyi Szarkafészek borházban. Minden nap 10.00 órakor kezdődik, és kb. 16.30 - 17.00 óráig tart, 12 fő részvételével.

Tematikája ezúttal is a "Sajtkészítés az alapoktól az érlelt sajtokig" címet viseli. A tanfolyamon profi eszközökkel, jó minőségű alapanyagokkal lehet lépésről-lépésre elsajátítani a sajtkészítés ősi titkát.

Házilag készült fűszeres krémsajt egyedi üvegben - ez is egy szép karácsonyi ajándék...

A tanfolyam elméleti részén a következő tematikákat veszik végig a résztvevők:

  • A tehéntej, kecsketej, juhtej összetétele, tulajdonságai, élettani szerepe a táplálkozásban
  • Nyers tej tárolása, előkészítése, hőkezelése
  • A sajtkészítés módszerei, folyamatai
  • A sajtkészítés alapanyagai, eszközök-szerszámok a sajtkészítésben
  • A kész tejtermék tárolása, tálalása
  • A sajtok csoportosítása

A tanfolyam gyakorlati része pedig a következő elemekből áll:

  • Tehéntúró készítése
  • Joghurt készítése, ízesítése
  • Krémsajt készítése
  • Fölözés, tejszín előkészítése vaj és tejfölkészítéshez
  • Friss, fűszeres sajt készítése
  • Gyúrt sajtok készítése (parenyica, mozzarella)
  • Trappista jellegű sajt készítése
  • Savó hasznosítása: orda, ordasajt, ricotta

A tanfolyam tehát elméleti és gyakorlati ismereteket is nyújt. Elvégzése képesítést nem ad, záróvizsga nincs, de a gyakorlatban jól használható tudást biztosít.

A második napon bor és sajtkóstoló lesz a Hernyák Birtok (Etyek) és Panni Sajtműhelye tálalásában; 4 féle kiváló bor mellé 4 féle sajt.

Jelentkezés és további részletek itt.

Sajtkészítéssel kapcsolatos könyvek a Zöldbolt kínálatából is beszerezhetőek.

Oldalunk cookie-kat ("sütiket") használ, amelyek oldalunk bizonyos funkcióihoz és minél magasabb színvonalú kiszolgálásod érdekében szükségesek.
Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k használatába. További információ Adatvédelmi és adatkezelési szabályzatunkban.
Rendben