Gyártók szerint
Árlista letöltése
Kapcsolat

Rendelés, termék információ:

Telefon: +36 20/462 69 01

E-mail: info (kukac) zoldbolt (pont) hu

Viszonteladók:
nagyker (kukac) zoldbolt (pont) hu

Részletek
Legyen a viszonteladónk!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Energiatudatosház.hu
Pick pack pont
PostaPont
SAJTKÉSZÍTŐ TANFOLYAM MÁJUSBAN

Sajtkészítő tanfolyam májusban

2017.04.03

Ha szereted a jó sajtokat és szívesen készítenél ilyen finomságokat odahaza is, most elsajátíthatod a sajtkészítés alapjait Panni műhelyének háromnapos májusi tanfolyamán! 

Biatorbágyon, Panni sajtműhelyében évek óta nagy sikerű tanfolyamokat szerveznek a házi sajtkészítés rejtelmeiről. A jelentkezők hangulatos környezetben, profi sajtkészítőtől leshetik el a gyakorlati lépéseket.

Az alapoktól induló - elméleti és gyakrolati ismereteket egyaránt nyújtó - tanfolyam során többféle tematikát járnak körbe a résztvevők.

Elmélet:

  • A tehéntej, kecsketej, juhtej összetétele, tulajdonságai, élettani szerepe a táplálkozásban
  • Nyers tej tárolása, előkészítése, hőkezelése
  • A sajtkészítés módszerei, folyamatai
  • A sajtkészítés alapanyagai, eszközök-szerszámok a sajtkészítésben
  • A kész tejtermék tárolása, tálalása
  • A sajtok csoportosítása

Gyakorlat:

  • Tehéntúró készítése
  • Joghurt készítése, ízesítése
  • Krémsajt készítése
  • Fölözés, tejszín előkészítése vaj és tejfölkészítéshez
  • Friss, fűszeres sajt készítése
  • Gyúrt sajtok készítése (parenyica, mozzarella)
  • Trappista jellegű sajt készítése
  • Savó hasznosítása: orda, ordasajt, ricotta

A résztvevők összesen 10 receptet sajátíthatnak el a gyakorlatban is!

Időpont: 2017. május 11.-12.-13.

A tanfolyam elméleti és gyakorlati ismereteket nyújt. Elvégzése képesítést nem ad, záróvizsga nincs, de a gyakorlatban jól használható tudást biztosít.

A második napon bor és sajtkóstolót szerveznek a Hernyák Birtok (Etyek) és Panni Sajtműhelye tálalásában: 4 féle kiváló bor mellé 4 féle sajt.

A sajtkészítő tanfolyam minden nap 10.00.-kor kezdődik Biatorbágyon a Szarkafészek borházban és kb. 16.30.-17.00.-ig tart.

Jelentkezés és további részletek a szervezők honlapján

Oldalunk cookie-kat ("sütiket") használ, amelyek oldalunk bizonyos funkcióihoz és minél magasabb színvonalú kiszolgálásod érdekében szükségesek.
Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k használatába. További információ Adatvédelmi és adatkezelési szabályzatunkban.
Rendben