Gyártók szerint
Árlista letöltése
Kapcsolat

Rendelés, termék információ:

Telefon: +36 20/462 69 01

E-mail: info (kukac) zoldbolt (pont) hu

Viszonteladók:
nagyker (kukac) zoldbolt (pont) hu

Részletek
Legyen a viszonteladónk!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Energiatudatosház.hu
Pick pack pont
PostaPont
HÚSATLASZ

Húsatlasz

2016.03.08

Az intenzív hús- és tejipari termelés egyre pusztítóbb hatással van az emberi társadalomra és a környezetre. A “Húsatlasz” címmel megjelent látványos kiadvány szemléletesen mutatja be, milyen hatással van bolygónkra a túlzott fogyasztás és az intenzív hústermelés.

Az a mód, ahogy a hús- és tejtermékeket előállítjuk és fogyasztjuk, újragondolást igényel. A Magyar Természetvédők Szövetsége és a Heinrich Böll Alapítvány “Húsatlasz: A fogyasztásra kerülő állatok – a tények és az adatok tükrében” címmel frissen megjelent közös kiadványa szerint a jelenlegi iparszerű termelési rendszer fenntarthatatlan; ugyanis hatalmas mennyiségű termőföldet, vizet és egyéb természeti erőforrásokat igényel, és a rejtett költségeket a fogyasztóra és a társadalomra hárítja.

Egyre szélesebb körben ismerik fel világszerte, hogy a jelenlegi nagyüzemi rendszer fenntarthatatlan, az élelem és a gazdálkodás gyökeres reformjára van szükség. Fontos, hogy e rendszer középpontjában az élelmiszer-önrendelkezés álljon.

 

 

A "Húsatlasz" vitát indít a jobb, biztonságosabb és fenntarthatóbb élelem és mezőgazdaság érdekében; és világos egyéni és rendszerszintű megoldásokat javasol, hisz a húselőállítás jelenleg uralkodó intenzív módja mellett létezik számos fenntartható alternatíva is Minden egyes étkezéssel egyfajta döntést hozunk, befolyásoljuk a bolygónkon élő emberek életét, természeti környezetünket, az éghajlatot.

A színes kiadvány bemutatja az intenzív hús- és tejipari termelés hatását vízfelhasználásunkra és a földhasználatra. A világ mezőgazdasága a rendelkezésre álló édesvíz 70%-át emészti fel, melynek egyharmadát állattenyésztésre fordítják. Az egyre intenzívebb állattenyésztő szektor termőföldjeink és ehető növényeink egyik legnagyobb felhasználója: az éves búza, rozs, zab és kukorica termés több mint 40%-a, és a világ 14 milliárd hektárnyi megművelt földterületének egyharmada írható az állattenyésztés számlájára.

A "Húsatlasz" tehát világ körüli utazásra hív, s betekintést nyújt a húsfogyasztás mögött rejlő öszefüggésekbe. Célja, hogy tájékoztasson minden olvasót a hústermelés hatásairól és alternatívákat mutasson fel a tudatos fogyasztás elősegítéséhez.

A Húsatlasz magyar kiadása innen letölthető.

Oldalunk cookie-kat ("sütiket") használ, amelyek oldalunk bizonyos funkcióihoz és minél magasabb színvonalú kiszolgálásod érdekében szükségesek.
Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k használatába. További információ Adatvédelmi és adatkezelési szabályzatunkban.
Rendben