Nandu Klasszikus megkötős hordozókendő

Nandu Klasszikus megkötős hordozókendőNandu Klasszikus megkötős hordozókendő
Nandu Klasszikus megkötős hordozókendőNandu Klasszikus megkötős hordozókendő

A kötöző típusú kendő egy hosszú, szövött pamut anyag, amelyben, különböző módokon felvéve és megkötve, a gyermeket korának megfelelően és kényelmesen lehet hordozni, újszülött kortól tipegő korig, vagy tovább is.

Gyártó: Monapel
Származás: Magyarország
Értékelések: 0/5   0 értékelés alapján »
Termékváltozatok
Nature - LLSziget - LL
Raktárinformáció
Raktáron
Házhozszállítás
szállítás 1-2 nap
Csomagpont
szállítás 1-3 nap
Budapesti bolt
átvehető
Veszprémi bolt
átvehető 5 nap
kedvencekhez
Ár: 10 900 Ft (8 583 Ft + áfa)
Egységár: 10 900 Ft/db
kosárba
Termékleírás

Dr.Ranschburg Jenő ajánlása babahordozókhoz:

Még ma is él Magyarországon az az előítélet, mely szerint „a csecsemőt nem szabad elkényeztetni”, az édesanya lehetőleg csak etetéskor vegye őt magához, egyébként pedig hagyja sírni az ágyában, ha ölbe vágyik, mert a baba csak így tanulhat rendet és fegyelmet, és csak így kerülhető el a gyermeknevelés „súlyos veszedelme”, az elkényeztetés. Idestova huszonöt éve folyamatosan hangoztatom, hogy a pszichológiai tapasztalatok mindennek az ellenkezőjét bizonyítják! A világ, amelybe a gyermek beleszületik, tele van ismeretlen és nyugtalanító ingerekkel, és a diszharmónia, mely ennek következtében a gyermekben keletkezik, kizárólag az anya testi közelségével csökkenthető. Pszichológiai vizsgálatok bizonyítják, hogy a gyermek, akit csecsemőkorában sokat tartottak ölben, illetve mindig felvették, amikor kéredzkedett, hároméves korában nem csak kevesebbet igényli, hogy a szülő karjaiban legyen, de kreatívabb, ötletesebb kezdeményezőbb is társainál. Ennek az a magyarázata, hogy a kreativitás az értelmi képesség mellett egyfajta bátorság, önbizalom jelenlétét teszi szükségessé, és az ölben tartott gyerekek születésüktől azt tanulják, hogy a világ biztonságos hely, a környezet bármikor „megszólítható”, és onnan mindig megfelelő és megnyugtató válasz érkezik. A hordozókendő nagyszerű eszköz annak a célnak a biztosítására, hogy az anya és gyermeke testi kontaktusa minél tartósabban és minél kényelmesebben valósuljon meg. A baba akár fekve, akár a magzati helyzetet utánzó gömbölyű pózban, akár függőlegesen helyezkedik el a kendőben, mindig kényelemben és mindig biztonságban érzi magát. Az anya jön-megy, tevékenykedik, a baba pedig – akár anyja hasán, akár a csípőjén vagy a hátán – együtt mozog vele. A gyermek érzi anyja testének melegét, szervezetében pedig működésbe lépnek a szeretet-hormonok (az opiátok), melyeknek hatására elárasztja a nyugalom és a harmónia érzése. Nem sír, nem szorong, hanem éppen ellenkezőleg: növekvő önbizalommal és növekvő kíváncsisággal fordul a világ felé, melyben élnie adatott. A hordozókendő használatát tehát melegen ajánlom minden édesanyának, aki képes felülemelkedni a gyerekeknek sok kárt okozó évszázados előítéleteken!

Dr. Ranschburg Jenő

A megkötős hordozókendőkben a hordozókendő hosszától függően összesen 16 hordozási pozícióban helyezhető el a gyermek. Minden kendőhöz részletes, fényképes leírás tartozik, amely segít a hordozó használatának az elsajátításában!

Anyaga:

A Nandu hordozókendők anyaga tiszta pamut. Szövése a hordozókendőket tanulmányozó ortopéd orvosok által nemzetközileg erre ajánlott szövéstechnika. Kizárólag ezzel a szövéssel készülő kendők támasztják megfelelően a baba gerincét. Valamint az ezzel a technikával készülő kendők nem repenek, nem szakadhatnak szét hirtelen, így sokkal biztonságosabbak.

Az anyag különleges szövése miatt hosszában és széltében nem nyúlik, viszont keresztben kellően rugalmas. Ez teszi lehetové, hogy minden ponton megtámassza a gyermeket, felvegye a szükséges formát, ne vágja a gyermek lábát, ugyanakkor ne ereszkedjen meg, ne lazuljon meg hordozás közben. Fontos ez az anyagtulajdonság a hordozó számára is, mert így nem vágja a vállat, hanem rugalmasan illeszkedik, egyenletesen elosztva a terhelést a vállon és a felsőtesten.

Méretek:

A Nandu hordozókendőkkel összesen 16 különböző pozíció köthető meg. 13 alap pozíció megkötéséhez testalkattól függően elég az S (3.80 m), M (4m), L (4.20 m), XL (4.40 m) vagy az XXL (4.60m) méretű kendő. A zsebes keresztezett kötésekhez, valamint a keresztezett kötések elöl csomózott változatához hosszabb kendő szükséges. Ezeket a pozíciókat 38-as méretig az XXL (4.60 m), 40-es mérettől az LL (5.20m) méretű babahordozó kendőkkel lehetséges megkötni. A legnépszerűbb és leginkább ajánlott megkötés az elöl keresztezett hordozás, mivel stabilan támasztja a babát, ugyanakkor kényelmes a hordozónak is. Az alap hosszúságú kendővel ennél a hordozásnál a csomó hátulra vagy oldalra kerül. Hátul a csomót nehezebb megkötni, valamint zavaró lehet, ha hátizsákot veszünk fel. Ülés közben hátradőlve pedig nyomhat. Az oldalsó csomó kényelmesebb. A hosszú kendőkkel a csomó előre kerül a baba popsija alá, így egyáltalán nem zavaró. A gyermek súlyát a derékon körbeérő pánt is tartja, így nem csak a vállra nehezedik a súly. A hosszú kendő előnye az is, hogy a kendő bősége még utólag is állítható, ha már beletettük a babát. A zsebes keresztezett kötés, mely csak a hosszú kendőkkel köthető meg, nagyon jól támasztja a piciket. Ez főleg az első hónapokban fontos. Ugyanakkor a hosszú hordozókendőknél hosszabb anyagot kell magunkra csavarni. Ez valamivel talán melegebb nyáron, de sokak szerint ez nem észlelhető különbség.

NANDU hordozókendő hosszúságok testmagassághoz:

160 cm-ig/ 36: S (3.80m)
165 cm-ig/ 38: M (4m)
170 cm-ig/ 40-42: L (4.20m)
185 cm/ 44: XL (4.40m)
185 cm-től/ 46-48: XXL (4.60m)
50-től: (LL) (5.20m)

Alap megkötések (S-XXL):

1. Síkban fekvés
2. Bölcső fekvőhordozás
3. Csípőn csavart fekvõhordozás
4. Keresztezett fekvõhordozás hátul csomózva
5. Kenguru fekvõhordozás
6. Keresztezett ülő hordozás hátul vagy oldalt csomózva
7. Kenguru hordozás
8. Csípőn ülés
9. Csípőn csavart hordozás
10. Csípőn keresztezett hordozás
11. Csípőn kenguru hordozás
12. Hátizsák hordozás
13. Tibeti háti hordozás

Hosszú kendős pozíciók (XXL-LL):

1. Keresztezett fekvőhordozás elöl csomózva
2. Keresztezett ültetett hordozás elöl csomózva
3. Zsebes-keresztezett fekvőhordozás
4. Zsebes keresztezett ültetett hordozás
5. Zsebes-keresztezett háton hordozás

A megadott hosszúságok mosás előtti méretek. Mosáskor a kendők 6-8 %-ot zsugorodnak. A mosáskor történő zsugorodást a mérettáblázatnál figyelembe vettük.

Mérettáblázatunk segítségével könnyen kiválaszthatja a megfelelő méretet. Mindig a hordozó személy testalkatától függ, hogy milyen méretű kendőre van szükség. Ha a családban többen is hordozzák a gyermeket, akkor a legnagyobb családtag méretének megfelelõ kendőt kell választani:

160 cm-ig/36 165 cm-ig/38 170 cm-ig/40-42 185 cm-ig/40 185 cm-től/46-48 50-től
Alap pozíciók S M L XL XXL LL
Extra pozíciók XXL LL LL LL LL LL
Értékelések (0)
Ezt a terméket még nem értékelték, legyen Ön az első aki értékeli a terméket
Környezeti információ

Csomagolása:

Újrahasznosítható PP műanyag. Kérjük dobd szelektív hulladékgyűjtőbe!

Elsődleges környezeti előnye:

Magyarországon készült 100% természetes alapanyagú hordozókendő. A nagy környezetterherléssel járó babakocsik - a szülő és a gyermek közötti kötődést elősegítő - alternatívája.

Ajánljuk még Neked