Magazin

"Zöld" képzések pedagógusoknak

A környezet- és természetvédelem iránt elkötelezett pedagógusok vagy leendő pedagógusok számára jövő év elején két INGYENES képzési lehetőség is kínálkozik. A "zöld" kurzusok jelentkezési határideje 2014. január. A lehetőség nyitott, éljünk vele!

Fenntartható életmód és viselkedésminták oktatása az iskolában

Jelentkezési határidő: 2014.01.15.

Általános és középiskolai tanárok számára meghirdetésre került a Magyar Természetvédők Szövetsége és a Nimfea Egyesület közös pályázati felhívása „Fenntartható életmód és viselkedésminták oktatása az iskolában” címmel.

A szervezők várják a fenntartható életmódot és annak oktatását fontosnak tartó tanárok jelentkezését, akik egy (ingyenes) központi képzés után kollégáik, iskolájuk és diákjaik felé közvetítik a fenntarthatóság és az arra nevelés lehetőségeit, módszereit, praktikáit. A szervezők olyan - 25 általános és középiskolai - tanár jelentkezését várják, akik saját iskolájukban is elő kívánják mozdítani a fenntartható szemléletet.

A képzés célja a fenntarthatóság, fenntartható életmód összefüggéseinek jobb megértése, a fenntarthatóságra nevelés lehetőségeinek áttekintése, jó gyakorlatainak megismerése, melynek eredményeképp a résztvevő tanárok sikeresen át tudják adni diákjaiknak a fenntartható életmóddal kapcsolatos tudást. A képzés mellett a szervezők a kiválasztott 25 iskolában fenntarthatósági audit elvégzését is tervezik.

További részletek a szervezők honlapján.

 

 

Taníts ökosan! - Ökotábor fiatal pedagógusoknak

Jelentkezési határidő: 2014.01.06.

Ökotovábbképzési lehetőség fiatal pedagógusoknak, pályakezdőknek, végzősöknek, akik szeretnék a jövő generációját még felkészültebben "taní-tani". Az ökotárbor 15 fő számára nyitott Egerben. Akár szakdolgozat is lehet belőle!

Unod már az iskolapadot, de szeretnél fejlődni? Nincs még munkatapasztalatod? Kreatív vagy és a csapatmunka sem jelent számodra gondot? Akkor várják jelentkezésedet az Egerben megrendezésre kerülő 4 napos programra. A Harmónium Egyesület fiatal tanárok és pedagógia szakos hallgatók jelentkezését várja környezetvédelmi témájú táborára. Mottó: Minden óra tematikájába beépíthetők a fenntarthatósági ismeretek és a környezetvédelem!

A 4 napos program olyan gyakorlati tudást biztosít, amelyet pályakezdő pedagógusok hasznosítani tudnak majd munkájuk során, bármely szakterületen. A tábor részvevői a konkrét feladatoktól kezdve a csoportmunkáig különböző gyakorlati módszerekkel ismerkedhetnek meg. Az érintett témakörök között szerepel többek között az újrahasznosítás, a víztakarékosság, a közlekedés, az étkezés, fényszennyezés és a közösségi média használata, stb.

További részletek a szervezők honlapján.