Nagybán Piroska • DIY • egészség • ekcéma • irritáció • pikkelysömör • szépségápolás • tudatos vásárlás • 2015.11.26 csütörtök 14:13
A természet minden alapanyagot megad nekünk, amire szükségünk lehet a bőrünk egészségéhez. Miután végigvettük, mely összetevőket érdemes elkerülni, lássuk, milyen természetes anyagokkal helyettesíthetjük a káros kozmetikumokat!
Nagybán Piroska • allergia • ekcéma • fürdőszoba • irritáció • káros összetevők • kockázatos anyagok • natúrkozmetikum • pikkelysömör • szépségápolás • tudatos vásárlás • Tudatos Vásárlók Egyesülete • 2015.11.26 csütörtök 13:56
Aki egyszer belemélyed a káros kozmetikum összetevők tanulmányozásába, az többet nem tudja nyugodt szívvel telepakolni a kosarát egy átlagos drogériában. A legtöbb bőrápolót ugyanis az összetétel átböngészése után elborzadva teszi vissza a polcra. Lássuk mire is kell odafigyelni!
Nagybán Piroska • állattartás • DIY • egészség • ekcéma • fürdőszoba • háztartás • konyha • mezőgazdaság • szépségápolás • víztakarékosság • 2015.10.20 kedd 15:46
Gondoltad volna, hogy ugyanazzal az ásvánnyal fogat moshatsz, javíthatod a talaj minőségét, megtisztíthatod a használt étolajat, csúszásmentesítheted télen az utakat és enyhítheted az emésztőrendszeri panaszaidat? A sornak pedig még nincs vége! Olvass tovább, ha kíváncsi vagy mire képes még ez a teljesen természetes és környezetbarát, hazai alapanyag!
Tudatos Vásárlók Egyesülete • éghajlatváltozás • fogyasztói társadalom • ökológiai lábnyom • 2015.08.14 péntek 13:02
Idén augusztus 13-án volt a globális túlfogyasztás vagyis "túllövés" napja, ami azt jelenti, hogy másnaptól minden tevékenységünkkel a gyerekeink elől vesszük el a természeti erőforrásokat. Csak hogy erről a hitelről elfelejtettük megkérdezni őket.
Tudatos Vásárlók Egyesülete • adományozás • civil szervezet • élelmiszer • fogyasztói társadalom • háztartás • hulladékcsökkentés • hulladékmentes • kezdeményezések • konyha • takarékos • zero waste • 2015.06.16 kedd 09:33
Az ENSZ Környezetvédelmi Programjának legutóbbi jelentése szerint az évente előállított élelmiszer egyharmada - közel 1,3 billió tonna - végzi hulladékként. A problémát felismerve számos szervezet, cég és magánszemély küzd az élelmiszerhulladék csökkentéséért.