Archívum

Hogyan minimalizáld a konyhai élelmiszer-hulladékod?

Hogyan minimalizáld a konyhai élelmiszer-hulladékod?
A konyhában is sokat tehetünk az élelmiszerhulladékok csökkentéséért. Némi odafigyeléssel és néhány egyszerű megoldás segítségével kevesebb étel és járulékos csomagolás kerülhet a kukába, ami nemcsak környezetünk javára válik, de pénztárcánkat is kíméli. 

Sajtkészítő tanfolyam karácsony előtt

Sajtkészítő tanfolyam karácsony előtt
Ha szeretteidet idén valami valóban új, a tucatajándékoktól eltérő darabbal szeretnéd meglepni, készíts nekik sajtot házilag! Mindenki örülni fog neki! Hogy jól sikerüljön, még jelentkezhetsz Panni sajtműhelyének decemberben megrendezett, 3 napos workshopjára!

Le az eldobható palackokkal!

Le az eldobható palackokkal!
A palackozott víz kereslete még a teljesen biztonságos csapvízzel rendelkező országokban is növekszik. Ez óriási mennyiségű szemetet termel, és energiát pazarol el.

Élelmiszermentő applikáció

Élelmiszermentő applikáció
Az élelmiszer-pazarlásra világszerte óriási figyelem irányul, hiszen egyaránt hatással van a gazdaságra, a társadalomra és a környezetre. Korábbi cikkünk folytatásaként most egy hazánkban tesztelésre váró, újszerű megoldásról adunk hírt.

Egyre több lelkesítő ötlet az élelmiszerpazarlás ellen

Egyre több lelkesítő ötlet az élelmiszerpazarlás ellen
Egyesült Államok, Dánia és Svájc után már Angliában is nyílt egy élelmiszerhulladékokat értékesítő bolt. A vásárlók úgy fizetnek a lejárt élelmiszerért, ahogy kedvük tartja, így segít a működtető szervezet a rászorulókon. És ez csak egy az általuk működtetett pazarlásmentő programok közül...

Nemzetközi Konyhakerti Nap hazánkban is

Nemzetközi Konyhakerti Nap hazánkban is
Idén is csatlakozott a Nemzetközi Konyhakerti Naphoz két fővárosi közösségi kert: az Első Kis-Pesti Kert és a Zengő Kert. A World Kitchen Garden Day kezdeményezés 2004-ben indult azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a helyben termelt élelmiszerek fogyasztásának előnyeire és jelentőségére.

Biobúcsú 2016

Biobúcsú 2016
A Magyar Biokultúra Szövetség a Csörsz utcai biopiacon nyár végi "Biobúcsút" szervez. A szeptember 10-i rendezvényen biotermék árusítással és színes, ingyenes programokkal ünneplik az ökotermékeket és az ökogazdálkodást.

Kik irtják még ma is az esőerdőt?

Kik irtják még ma is az esőerdőt?
Körülbelül egy évvel ezelőtt több millió hektár élettel teli trópusi esőerdő és tőzegmocsár égett le Indonéziában, köztük az orángutánok utolsó élőhelyeinek nagy része. Vajon mit tesznek a nagyvállalatok, hogy ne folytatódjon ez az őrület?

Gyüttment Fesztivál 2016

Gyüttment Fesztivál 2016
„Költözz vidékre és kezdj új életet?!” Ezt a témát járja körül - már második éve - a Gyüttment Fesztivál, a vidéken újrakezdő, környezettudatos vidéki életet és értékrendet választó, tájba illeszkedő emberek éves nagy találkozója. A 2016. augusztus 25.-28. közt zajló rendezvénynek Csobánkapuszta ad helyszínt.

"Szedd magad" sárgabarack

"Szedd magad" sárgabarack
Elindult a "Szedd magad" sárgabarack szezon is. Íme a lista a fellelhető termőhelyekről, és néhány - modern és klasszikus - recept konyhai kedvcsinálónak.

Szedd Magad Meggy

Szedd Magad Meggy
Beindult a meggyszezon. Már szedhető a nyár savanykás, fanyar izű, frissítő gyümölcse, sokak nagy kedvence. Több gyümölcsösben mi magunk is szedhetjük, íme a lista az országszerte nyitott - szedd magad rendszerű - meggyföldekről.

Nyári sajtkészítő tanfolyam

Nyári sajtkészítő tanfolyam
Házi sajtkészítő tanfolyam indul a nyáron! A júliusban megrendezésre kerülő 3 napos workshop alatt az alapoktól az érlelt sajtok készítéséig számos praktikát lehet elsajátítani. Aki esetleg lemarad, az a szeptemberi képzésre is jelentkezhet.

Bodzaszörp házilag

Bodzaszörp házilag
Nyílik a bodza, itt a szezonja! Még nem késő virágot gyűjteni és házilag illatos, ízletes szörpöt készíteni belőle. Gyerekek és édesszájú felnőttek örömére; kerti ünnepségek különleges italaként.

Kezdetét vette a „Szedd magad!” eperszezon

Kezdetét vette a „Szedd magad!” eperszezon
Elsőként az eperföldek nyitották meg kapuikat. Egészen pontosan még nem az összes, de már vannak olyan kertek, amelyek fogadják a vásárolni vágyókat. Következzen egy összeállítás, hogy idén hol is lehet „Szedd magad!” akció keretében epret szedni.

Megnyitott a Budakeszi Kalandpark Tanösvény

Megnyitott a Budakeszi Kalandpark Tanösvény
Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és a Budakeszi Vadaspark együttműködésének köszönhetően megnyitotta kapuit Magyarország első kalandparkba épített tanösvénye. Az útvonalakat teljesítő "légtornászok" az állomásokon hazai madár- és pelefajokról, madárvédelmi eszközökről is információkat kapnak.

Családi házak energiatakarékossági pályázata 2016

Családi házak energiatakarékossági pályázata 2016
Júliustól indul a várva várt 2016-os lakossági energiatakarékossági pályázat! A "Családi házak energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatása" alprogramban lehetőség nyílik arra is, ha valaki napelemes rendszer telepítésével szeretné a környezetet és pénztárcáját kímélni.

Tavaszi sajtkészítő tanfolyam

Tavaszi sajtkészítő tanfolyam
Újabb házi sajtkészítő tanfolyam indul tavasszal! A május közepén megrendezésre kerülő 3 napos workshop alatt az alapoktól az érlelt sajtok készítéséig számos praktikát lehet elsajátítani.

Franciaország pálmaolaj adót tervez!

Franciaország pálmaolaj adót tervez!
A globális gazdaságban óriási kereslet van erre az olcsó olajra, ami miatt hatalmas mennyiségű őserdőt égetnek fel, milliók fulladoznak, kihalás szélén álló fajok kerülnek veszélybe, és a klímaváltozást is súlyosbodik. Franciaország ez ellen szeretne tenni egy új törvényjavaslatban. Vajon sikerülni fog nekik?
Népszerű címkék
adományozásállattartásállatvédelemallergiabababiodiverzitásbiogazdálkodáscitromsavcivil szervezetcsere-bereDIYecetegészségéghajlatváltozásekcémaelektronikai hulladékélelmiszerenergiahatékonyságenergiatakarékosságépítkezéserdőFair Tradefehérítésfilmajánlófogyasztói társadalomfolttisztításfolttisztító sófürdőszobafűtésgyerekhasználthatékonyságháztartáshelyi termékhőszigeteléshulladékcsökkentéshulladékmentesHumusz Szövetséghúsiparhúsvétillóolajirodairritációiskolakarácsonykáros összetevőkkerékpárkertkezdeményezésekkézműveskockázatos anyagokkomposztáláskonyhakönyvajánlókörnyezeti nevelésközlekedéslégszennyezésMagyar Madártani Egyesületmegosztáson alapuló gazdaságmegújuló energiamezőgazdaságminimalizmusminősítésmit tehetsz te?mosásmosható pelenkamosódiómosogatásmosószódaműanyagnapenergianátrium perkarbonátnatúrkozmetikumnövényvédelemnyaralásökofaluökológiai lábnyomöltözködésönellátásönkéntes egyszerűségönkéntességpálmaolajpályázatpapírPET palackpikkelysömörprogramajánlószalmabála-építészetszedd magadszelektív hulladékgyűjtésszennyvízszépségápolásszerves hulladékszódabikarbónatájfajtáktakarékostechnológiatermelőtermészetes gyógymódtermészetvédelemtévhittudatos vásárlásTudatos Vásárló KedvezménykártyaTudatos Vásárlók EgyesületeturizmusújrahasználatÚjrahasználatiKözpontújrahasznosításújrapapírvállalkozásvárosvegánvidékvízlábnyomvíztakarékosságzero wastezöld példaképzöldrefestészöldtető
Archívum

Természetes festékek húsvétra

Természetes festékek húsvétra
A környezetbarát húsvéti készülődés része, hogy a tojásokat természetes anyagokkal festjük színesre. Tippek és ötletek, amit érdemes kipróbálni.

Bogárháton - gyerekfoglalkozások

Bogárháton - gyerekfoglalkozások
Játékosan ismerkedni az élővilággal? Ez a program biztosan elvarázsolja az óvodás és kisiskolás korosztály! Ajánljátok Ti is a gyerek ovijában, iskolájában!

Ekcéma ellen természetesen

Ekcéma ellen természetesen
Egyre többen fordulnak a természetes anyagok felé az ekcéma tüneteit felfedezve. Sok vásárlónk jön hozzánk azzal a kérdéssel, hogy mit ajánlanánk ekcéma kezelésére és megelőzésére. Cikkünkben összefoglaljuk mi mindent érdemes lecserélni a háztartásunkban a tünetek felmerülése ellen.

Húsatlasz

Húsatlasz
Az intenzív hús- és tejipari termelés egyre pusztítóbb hatással van az emberi társadalomra és a környezetre. A “Húsatlasz” címmel megjelent látványos kiadvány szemléletesen mutatja be, milyen hatással van bolygónkra a túlzott fogyasztás és az intenzív hústermelés.