Archívum

Dokumentumfilmek arról, mi történik a Földdel és az emberrel

Dokumentumfilmek arról, mi történik a Földdel és az emberrel
Látni akarod az igazságot? Tudni akarod, milyen változások zajlanak a világ kontinensein - sokszor láthatatlanul, mégis az orrunk előtt? Gyere el és nézd meg a Verzió Filmfesztivál dokumentumfilmjeit!

Biotojás a netről: app köti össze a kistermelőt a vevővel

Biotojás a netről: app köti össze a kistermelőt a vevővel
Hol találod a legközelebbi kistermelőt? Segít neked megtalálni egy magyar applikáció!

Palánta program ovisoknak

Palánta program ovisoknak
A Felelős Gasztrohős csapata óvodákban tart foglalkozásokat, amelyek során a gyerekek megtudhatják, hogy miért fontos, hogy honnan származik az étel, amelyet megeszünk, miért jó, ha kevés csomagolást viszünk haza és inkább piacon vesszük a gyümölcsöt a szupermarket helyett.

7 húsvéti tipp a zöld és a slow jegyében

7 húsvéti tipp a zöld és a slow jegyében
Ha a mindennapok során odafigyelsz a környezet védelmére, akkor az ünneped is lehet zöldebb!

Hogyan óvhatod Te is bolygónk vízkészleteit?

Hogyan óvhatod Te is bolygónk vízkészleteit?
Akár csapból folyik, akár természetes ökoszisztémák formájában találkozunk vele, a víz olyan kincs, ami egyre inkább aranyat ér. Íme néhány tipp, hogyan vigyázhatsz rá Te is!

Mit tehetsz a méhek és pillangók védelmében?

Mit tehetsz a méhek és pillangók védelmében?
A méhek és más beporzó rovarok száma drasztikusan csökken. Vajon mit teszünk majd az asztalunkra, ha nem lesz, aki a növényeket beporozza? Segíts Te is megóvni a méheket és társaikat!

Mosogass tökkel!

Mosogass tökkel!
Első pillantásra egyszerű töknek néznéd, pedig annál sokkal többet tud...

A biogazdálkodás igenis el tudja látni a világot!

A biogazdálkodás igenis el tudja látni a világot!
2050-re az egész emberiség számára elegendő táplálékot állíthatna elő a biogazdálkodás.

Minden, amit a pálmaolajról tudnod kell!

Minden, amit a pálmaolajról tudnod kell!
A pálmaolaj termelése rengeteg problémát okoz, és ha nem figyelsz oda rá, biztos hogy beférkőzik a kamrapolcra és a fürdőszobádba ez az összetevő. Cikkünkből kiderül, mi van a hátterében, és mit tehetsz te a károkozása ellen!

Nemzetközi Konyhakerti Nap hazánkban is

Nemzetközi Konyhakerti Nap hazánkban is
Idén is csatlakozott a Nemzetközi Konyhakerti Naphoz két fővárosi közösségi kert: az Első Kis-Pesti Kert és a Zengő Kert. A World Kitchen Garden Day kezdeményezés 2004-ben indult azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a helyben termelt élelmiszerek fogyasztásának előnyeire és jelentőségére.

Biobúcsú 2016

Biobúcsú 2016
A Magyar Biokultúra Szövetség a Csörsz utcai biopiacon nyár végi "Biobúcsút" szervez. A szeptember 10-i rendezvényen biotermék árusítással és színes, ingyenes programokkal ünneplik az ökotermékeket és az ökogazdálkodást.

Helyi termékes képzés - leendő helyi termelőknek

Helyi termékes képzés - leendő helyi termelőknek
A Dunakanyarban működő Magosfa Alapítvány ingyenes, 5×1 napból álló képzést indít azoknak a térségben élőknek, akik szeretnének helyi termék előállítással foglalkozni. A képzésen neves szakértőkkel és helyi termék készítőkkel is megismerkedhetnek a résztvevők. Jelentkezni 2016.08.31.-ig lehet.

Gyüttment Fesztivál 2016

Gyüttment Fesztivál 2016
„Költözz vidékre és kezdj új életet?!” Ezt a témát járja körül - már második éve - a Gyüttment Fesztivál, a vidéken újrakezdő, környezettudatos vidéki életet és értékrendet választó, tájba illeszkedő emberek éves nagy találkozója. A 2016. augusztus 25.-28. közt zajló rendezvénynek Csobánkapuszta ad helyszínt.

"Szedd magad" sárgabarack

"Szedd magad" sárgabarack
Elindult a "Szedd magad" sárgabarack szezon is. Íme a lista a fellelhető termőhelyekről, és néhány - modern és klasszikus - recept konyhai kedvcsinálónak.

Húsatlasz

Húsatlasz
Az intenzív hús- és tejipari termelés egyre pusztítóbb hatással van az emberi társadalomra és a környezetre. A “Húsatlasz” címmel megjelent látványos kiadvány szemléletesen mutatja be, milyen hatással van bolygónkra a túlzott fogyasztás és az intenzív hústermelés.

Minőségi ételek, minőségi alapanyagból - város és vidék találkozása

Minőségi ételek, minőségi alapanyagból - város és vidék találkozása
A "Házikó" a hazánkban ma már alig létező kisüzemi családi vállalkozásokat szeretné fellendíteni, olyan formában, hogy az ő termékeiket alapul véve, az utolsó gabonáig visszakövethető ételeket állítanak elő üzemükben. Interjú a vállakozás alapítóival.

Zeolit – Egy sokoldalú megoldás az élet szinte minden területén

Zeolit – Egy sokoldalú megoldás az élet szinte minden területén
Gondoltad volna, hogy ugyanazzal az ásvánnyal fogat moshatsz, javíthatod a talaj minőségét, megtisztíthatod a használt étolajat, csúszásmentesítheted télen az utakat és enyhítheted az emésztőrendszeri panaszaidat? A sornak pedig még nincs vége! Olvass tovább, ha kíváncsi vagy mire képes még ez a teljesen természetes és környezetbarát, hazai alapanyag!

Miért drága a bio?

Miért drága a bio?
A bioélelmiszerek és bio alapanyagok köztudottan drágábbak, mint a konvencionális mezőgazdaságból származó termékek. Elgondolkoztak már azon, hogy vajon ennek mi lehet az oka? Csak azért drágábbak, mert trendi a bioélelmiszer fogyasztás? Vagy a divat mellett tényleges okai vannak a felárnak?
Népszerű címkék
adományozásállattartásállatvédelemallergiabababiodiverzitásbiogazdálkodáscitromsavcivil szervezetcsere-bereDIYecetegészségéghajlatváltozásekcémaelektronikai hulladékélelmiszerenergiahatékonyságenergiatakarékosságépítkezéserdőFair Tradefehérítésfilmajánlófogyasztói társadalomfolttisztításfolttisztító sófürdőszobafűtésgyerekhasználthatékonyságháztartáshelyi termékhőszigeteléshulladékcsökkentéshulladékmentesHumusz Szövetséghúsiparhúsvétillóolajirodairritációiskolakarácsonykáros összetevőkkerékpárkertkezdeményezésekkézműveskockázatos anyagokkomposztáláskonyhakönyvajánlókörnyezeti nevelésközlekedéslégszennyezésMagyar Madártani Egyesületmegosztáson alapuló gazdaságmegújuló energiamezőgazdaságminimalizmusminősítésmit tehetsz te?mosásmosható pelenkamosódiómosogatásmosószódaműanyagnapenergianátrium perkarbonátnatúrkozmetikumnövényvédelemnyaralásökofaluökológiai lábnyomöltözködésönellátásönkéntes egyszerűségönkéntességpálmaolajpályázatpapírPET palackpikkelysömörprogramajánlószalmabála-építészetszedd magadszelektív hulladékgyűjtésszennyvízszépségápolásszerves hulladékszódabikarbónatájfajtáktakarékostechnológiatermelőtermészetes gyógymódtermészetvédelemtévhittudatos vásárlásTudatos Vásárló KedvezménykártyaTudatos Vásárlók EgyesületeturizmusújrahasználatÚjrahasználatiKözpontújrahasznosításújrapapírvállalkozásvárosvegánvidékvízlábnyomvíztakarékosságzero wastezöld példaképzöldrefestészöldtető
Archívum

Napenergiára állt át az egyik legnagyobb indiai reptér

Napenergiára állt át az egyik legnagyobb indiai reptér
Az indiai Kocsín repülőterén két éve elégelték meg a napi szinten is óriási áramszámlát. A probléma idén augusztusban oldódott meg, azóta a kocsíni a világ első olyan repülőtere, amit teljes egészében napenergiával működtetnek.

Egy hónap autók nélkül

Egy hónap autók nélkül
Mi történik, ha egy városrész úgy dönt, hogy egy teljes hónapra autómentes lesz? Mindenkinek tetszik, és a világ sem dől össze.

Veszprémben is Kosár Közösség indult

Veszprémben is Kosár Közösség indult
A Csalán Egyesület Kosár Közösséget indított útjára a minőségi helyi élelmiszerek kényelmes és gyors beszerezhetősége érdekében. Az internet kínálta lehetőségekkel élve, már webáruházukból is elérhetőek ezek a termékek.

Multiból a Paradicsomba

Multiból a Paradicsomba
Mostanában egyre több olyan párral hoz minket össze az élet, akiknek elege lett abból, hogy Pest belvárosában egy multicég irodaházában töltsék a napjaikat. Itt van mondjuk Kata és András, akik paradicsomtermesztésre adták a fejüket.