Archívum

Élelmiszerpazarlás, pálmaolaj, közösségi mezőgazdaság - őszi lakossági előadások

Élelmiszerpazarlás, pálmaolaj, közösségi mezőgazdaság - őszi lakossági előadások
Gyere el Te is! Tájékozódj, kérdezz, vidd hírét, változtass!

7 egyszerű tipp egy természetközelibb kertért

7 egyszerű tipp egy természetközelibb kertért
Egy természetközelibb kerttel is sokat tehetsz az élővilág, a biológiai sokféleség megőrzéséért. Hogyan? Íme, néhány egyszerű és költségkímélő tipp!

Csomagolásmentes május – vásárolj hulladék nélkül!

Csomagolásmentes május – vásárolj hulladék nélkül!
Egyre többen törekszenek arra, hogy a lehető legkevesebb csomagolással vásárolják meg a különféle termékeket. Neked is menne?

Hulladékmentes piaci túlélőszett

Hulladékmentes piaci túlélőszett
Ha azzal a szándékkal indultál el a piacra, hogy egyetlen eldobhatós műanyagzacskót, -dobozt és -fóliát sem szeretnél hazavinni, akkor jól jöhet néhány alapkellék. Ebben a cikkben összegyűjtöttük nektek, mi minden segíthet a kihívásban!

Sajtkészítő tanfolyam májusban

Sajtkészítő tanfolyam májusban
Ha szereted a jó sajtokat és szívesen készítenél ilyen finomságokat odahaza is, most elsajátíthatod a sajtkészítés alapjait Panni műhelyének háromnapos májusi tanfolyamán! 

Képzés a mélymulcsos talajművelésről kertészkedőknek

Képzés a mélymulcsos talajművelésről kertészkedőknek
Érdekel a kertészkedés? Van konyhakerted? Vegyszermentesen szeretnél zöldséget és gyümölcsöt termeszteni? Mindennek az alapja a jó talaj! Hogyan készíthetjük elő növényeink számára a megfelelő termőtalajt környezetkímélő módon? Láss bele a mélymulcsos kertművelés alapjaiba! Hétvégi képzések Gömörszőlősön!

A tihanyi levendulatermesztés kilencven esztendeje

A tihanyi levendulatermesztés kilencven esztendeje
Tihany nevével mára teljesen összeforrt a levendula és annak kultúrája. Ezzel együtt a levendulás termékek is különös reneszánszukat élik. Tudod, hogyan került a levendula Tihanyba, és érdekel szövevényes története? Cikkünkből kiderül!

Biobúcsú 2016

Biobúcsú 2016
A Magyar Biokultúra Szövetség a Csörsz utcai biopiacon nyár végi "Biobúcsút" szervez. A szeptember 10-i rendezvényen biotermék árusítással és színes, ingyenes programokkal ünneplik az ökotermékeket és az ökogazdálkodást.

Helyi termékes képzés - leendő helyi termelőknek

Helyi termékes képzés - leendő helyi termelőknek
A Dunakanyarban működő Magosfa Alapítvány ingyenes, 5×1 napból álló képzést indít azoknak a térségben élőknek, akik szeretnének helyi termék előállítással foglalkozni. A képzésen neves szakértőkkel és helyi termék készítőkkel is megismerkedhetnek a résztvevők. Jelentkezni 2016.08.31.-ig lehet.

Gyüttment Fesztivál 2016

Gyüttment Fesztivál 2016
„Költözz vidékre és kezdj új életet?!” Ezt a témát járja körül - már második éve - a Gyüttment Fesztivál, a vidéken újrakezdő, környezettudatos vidéki életet és értékrendet választó, tájba illeszkedő emberek éves nagy találkozója. A 2016. augusztus 25.-28. közt zajló rendezvénynek Csobánkapuszta ad helyszínt.

"Szedd magad" sárgabarack

"Szedd magad" sárgabarack
Elindult a "Szedd magad" sárgabarack szezon is. Íme a lista a fellelhető termőhelyekről, és néhány - modern és klasszikus - recept konyhai kedvcsinálónak.

Szedd Magad Meggy

Szedd Magad Meggy
Beindult a meggyszezon. Már szedhető a nyár savanykás, fanyar izű, frissítő gyümölcse, sokak nagy kedvence. Több gyümölcsösben mi magunk is szedhetjük, íme a lista az országszerte nyitott - szedd magad rendszerű - meggyföldekről.

Bodzaszörp házilag

Bodzaszörp házilag
Nyílik a bodza, itt a szezonja! Még nem késő virágot gyűjteni és házilag illatos, ízletes szörpöt készíteni belőle. Gyerekek és édesszájú felnőttek örömére; kerti ünnepségek különleges italaként.

Kezdetét vette a „Szedd magad!” eperszezon

Kezdetét vette a „Szedd magad!” eperszezon
Elsőként az eperföldek nyitották meg kapuikat. Egészen pontosan még nem az összes, de már vannak olyan kertek, amelyek fogadják a vásárolni vágyókat. Következzen egy összeállítás, hogy idén hol is lehet „Szedd magad!” akció keretében epret szedni.

Tavaszi sajtkészítő tanfolyam

Tavaszi sajtkészítő tanfolyam
Újabb házi sajtkészítő tanfolyam indul tavasszal! A május közepén megrendezésre kerülő 3 napos workshop alatt az alapoktól az érlelt sajtok készítéséig számos praktikát lehet elsajátítani.

Minőségi ételek, minőségi alapanyagból - város és vidék találkozása

Minőségi ételek, minőségi alapanyagból - város és vidék találkozása
A "Házikó" a hazánkban ma már alig létező kisüzemi családi vállalkozásokat szeretné fellendíteni, olyan formában, hogy az ő termékeiket alapul véve, az utolsó gabonáig visszakövethető ételeket állítanak elő üzemükben. Interjú a vállakozás alapítóival.

Miért drága a bio?

Miért drága a bio?
A bioélelmiszerek és bio alapanyagok köztudottan drágábbak, mint a konvencionális mezőgazdaságból származó termékek. Elgondolkoztak már azon, hogy vajon ennek mi lehet az oka? Csak azért drágábbak, mert trendi a bioélelmiszer fogyasztás? Vagy a divat mellett tényleges okai vannak a felárnak?

Veszprémben is Kosár Közösség indult

Veszprémben is Kosár Közösség indult
A Csalán Egyesület Kosár Közösséget indított útjára a minőségi helyi élelmiszerek kényelmes és gyors beszerezhetősége érdekében. Az internet kínálta lehetőségekkel élve, már webáruházukból is elérhetőek ezek a termékek.
Népszerű címkék
adományozásállattartásállatvédelemallergiabababiodiverzitásbiogazdálkodáscitromsavcivil szervezetcsere-bereDIYecetegészségéghajlatváltozásekcémaelektronikai hulladékélelmiszerenergiahatékonyságenergiatakarékosságépítkezéserdőFair Tradefehérítésfilmajánlófogyasztói társadalomfolttisztításfolttisztító sófürdőszobafűtésgyerekhasználthatékonyságháztartáshelyi termékhőszigeteléshulladékcsökkentéshulladékmentesHumusz Szövetséghúsiparhúsvétillóolajirodairritációiskolakarácsonykáros összetevőkkerékpárkertkezdeményezésekkézműveskockázatos anyagokkomposztáláskonyhakönyvajánlókörnyezeti nevelésközlekedéslégszennyezésMagyar Madártani Egyesületmegosztáson alapuló gazdaságmegújuló energiamezőgazdaságminimalizmusminősítésmit tehetsz te?mosásmosható pelenkamosódiómosogatásmosószódaműanyagnapenergianátrium perkarbonátnatúrkozmetikumnövényvédelemnyaralásökofaluökológiai lábnyomöltözködésönellátásönkéntes egyszerűségönkéntességpálmaolajpályázatpapírPET palackpikkelysömörprogramajánlószalmabála-építészetszedd magadszelektív hulladékgyűjtésszennyvízszépségápolásszerves hulladékszódabikarbónatájfajtáktakarékostechnológiatermelőtermészetes gyógymódtermészetvédelemtévhittudatos vásárlásTudatos Vásárló KedvezménykártyaTudatos Vásárlók EgyesületeturizmusújrahasználatÚjrahasználatiKözpontújrahasznosításújrapapírvállalkozásvárosvegánvidékvízlábnyomvíztakarékosságzero wastezöld példaképzöldrefestészöldtető
Archívum

Multiból a Paradicsomba

Multiból a Paradicsomba
Mostanában egyre több olyan párral hoz minket össze az élet, akiknek elege lett abból, hogy Pest belvárosában egy multicég irodaházában töltsék a napjaikat. Itt van mondjuk Kata és András, akik paradicsomtermesztésre adták a fejüket.

Legyél egy napra fair trade séf!

Állj a jó ügy mellé, légy kreatív, és nasizz egy jót! Népszerűsítsük együtt a méltányos kereskedelmet! Készíts egy izgalmas édességet fair trade alapanyagból, fotózd le, és küldd be a TVE-nek 2015.09.30-ig. A legjobb alkotások között ajándékcsomagot sorsolnak ki.

2015-ben is elindul a Humánökológia tanfolyam

Veszélyes mértékben átalakítottuk bolygónkat. Az éghajlat gyors változása, az élővilág sokszínűségének rohamos csökkenése, a szennyezések garmadája, valamint számos további környezeti probléma mindnyájunk életminőségének drasztikus romlásával fenyeget. Mit tehetünk ellene?

Spórolni egy betűtípussal? Igen!

Spórolni egy betűtípussal? Igen!
Egy 14 éves fiú ötlete közel 400 millió dollárnyi nyomtatási költséget takaríthatna meg csak az amerikai kormánynak, de a módszer ugyanúgy bevethető lenne például Magyarországon is. Sőt, otthon is jól jársz, ha kipróbálod. Egyszerű: betűtípust kell váltani.