Magazin

Adománybolt nyílt a Vegyész utcában

Adománybolt nyílt Újbudán is, amely angol mintára, az üzletnek felajánlásként átadott használt tárgyakat alacsony áron értékesíti. Adományozók és vásárlók hozzájárulnak ahhoz, hogy kevesebb hulladék keletkezzen.

A Vegyész utca 5. szám alatti adományboltba bárki beviheti az otthon már feleslegessé vált, de mások számára még használható tárgyait, ruhaneműit, melyeket a vevők jóval a termékek piaci ára alatt, igen csekély összegért vásárolhatnak meg.

Az elmúlt években Magyarországon a fővárosban és vidéken is több adománybolt nyílt az angol charity shopok mintájára. A XI. kerületi üzletet a Közösségi Szociális Szövetkezet hozta létre. Az adománybolt támogatásával a vevők hátrányos helyzetű emberek számára teremtenek munkalehetőséget, csökkentik a környezetükben felhalmozódó hulladékmennyiséget, illetve a szövetkezet egészének működését is támogatják, így nemcsak a rászorulókon segítenek, hanem hozzájárulnak a környezeti fenntarthatóság, a tudatosabb fogyasztás szempontjainak elterjedéséhez is. Az adományozó nem termel hulladékot és felesleget, a vevő pedig olcsón juthat jó minőségű használati tárgyakhoz. A bevételből karitatív célokat támogatnak.

 

 

A Vegyész utca 5. szám alatti "E-cherry" boltba adományt nyitvatartási időben bármikor, előzetes egyeztetés nélkül be lehet adni. A működtetők minden olyan tárgyat szívesen fogadnak, amely egy átlagos háztartásban előfordul, használható állapotban van, nem nagyméretű, a beadójának már feleslegessé vált és szeretne vele másoknak örömet szerezni. További részletek és a nyitvatartási idő itt olvashatók. A bolt hírei a Facebookon is megtalálhatók.

Forrás: mti.hu

Kapcsolódó cikkek
Újrahasználati Központban jártunk

Újrahasználati Központban jártunk

Tetszett előző cikkünk a Szemléletformáló és Újrahasználati Központokról? Kíváncsi vagy, hogyan működnek a gyakorlatban? Képes élménybeszámolónkból kiderül!
Újrahasználati központok nyíltak Budapesten!

Újrahasználati központok nyíltak Budapesten!

Sok a kacat és nem tudod hová vidd? Vagy éppen fillérekért lenne szükséged pár dologra? Akkor látogasd meg a budapesti Újrahasználati Központok egyikét!
Javítsuk meg, cseréljük el, adományozzuk el felesleges dolgainkat!

Javítsuk meg, cseréljük el, adományozzuk el felesleges dolgainkat!

Az elhasznált, megunt holmik újrafelhasználásával sokat tehetünk azért, hogy minél kevesebb hulladék keletkezzen a hétköznapok során. Javítsuk meg, cseréljük el, adományozzuk oda a felesleges dolgainkat! Az ilyen tudatos cselekedetekkel hozzájárulhatunk környezetünk védelméhez.
Maradékbazár

Maradékbazár

A Humusz Szövetség új környezetvédelmi programja a gyártókat - akik termelésében, működésében maradékok keletkeznek - és a felesleget felhasználni tudó pedagógusokat, kreatív szakkör vezetőket, upcycling művészeket köti össze. Hogy kevesebb legyen a hulladék...
Újrahasználati központ svéd módra

Újrahasználati központ svéd módra

A svédországi Göteborg városának önkormányzata a belvárostól néhány percnyi autóútra 3000 m2-es hulladékparkot üzemeltet, ahová a lakosság minden, számára feleslegessé vált berendezését, eszközést, hulladékát ingyen leadhatja. És meg is veheti...

Újrahasználat - a felesleget az ovinak

A ceglédi lakosságot rendhagyó alapanyag-gyűjtésre buzdította felhívásában Bárány Brigitta és Körösztös Krisztina. Olyan, lomnak titulált, de a megfelelő kezekben kincsekké formálódó anyagokat vártak a környékbeliektől, amik a közeli óvodák kézműves foglalkozásain hasznosak lehetnek.