Magazin

Baba holmi csere-bere a Toldi moziban

Sok a kinõtt ruha? Jó lenne egy mérettel nagyobb cipõ? Pár csörgõtõl megszabadulnál? Szerezz helyette mesekönyvet! 2012. február 25-én a Toldi mozi elõterében gyerek és baba holmi csere-bere piac kerül megszervezésre! Hozd el ami felesleges, vidd haza ami szükséges!
 

A használt és feleslegessé vált holmik cseréje - továbbadása nem csak a pénztárcának kedvez, de környezetvédelmi oldala is van.

Hiszen ezeket a ruhákat, játékokat, felszereléseket (is) anyag és energia felhasználásával állították elõ, becsomagolták, raktározták, szállították, azaz megvásárlásukkal és használatukkal bizonyos mértékû környezetterhelést okoztunk. Nem is beszélve arról, mi történik velük hulladékká válásukat követõen...

Épp ezért fontos, hogy feleslegessé vált vagy megunt használati eszközeink ne a kukában végezzék, hanem új felhasználóra találjanak. A módszer elõnye, hogy minél többen élnek a használt cikkek továbbadásával/használatával, annál több új termék elõállításához szükséges erõforrást lehet megtakarítani, illetve annál kevesebb hulladékról kell megfelelõ módon gondoskodni.
A szervezõk tehát mindenkit szeretettel várnak a Toldi moziban tartandó börzére!


Lehet vinni játékokat, ruhákat, cipõket, mesekönyveket, rajzeszközöket, babaetetéshez kapcsolódó holmikat, hordozókat, pelenkázó kellékeket, gyereszobai dekorációt, jelmezeket, kismama holmikat, gyerek neveléssel kapcsolatos könyveket, várandósságról vagy babaápolásról szólót is akár!

Ha valami több részletbõl áll, celluxozuk össze a darabokat, hogy ne kallódjanak szét, mire gazdát találnak. Apróbb játékokat (pl. legó) dobozban, vagy átlátszó, leragasztott zacskóban vigyünk! Ha valami hiányos, azt tüntessük fel. 

További részletek a Facebookon.