Magazin

Biobúcsú 2016

A Magyar Biokultúra Szövetség a Csörsz utcai biopiacon nyár végi "Biobúcsút" szervez. A szeptember 10-i rendezvényen biotermék árusítással és színes, ingyenes programokkal ünneplik az ökotermékeket és az ökogazdálkodást.

Szeptember elején érdemes lesz ellátogatni a Biokultúra Ökopiacra, mert a megszokott több mint 100 ökotermelő által kínált friss zöldségek, gyümölcsök, pékáruk, készételek, ivólevek, lekvárok, kolbászok, sajtok és egyéb finomságok mellett a szervezők vidám, szórakoztató programokkal várják az Ökopiacra látogatókat.

Az „Év Bioterméke” verseny Közönség díjához kapcsolódó ökotermék kóstolás, valamint a verseny díjainak átadása is ezen a napon lesz.

 

 

Az Ökopiac ezen a napon kibővül és munkájukban az ökogazdálkodáshoz kapcsolódó civil szervezeteket is megismerhetnek meg az érdeklődők. A könnyebb kulturális programra vágyókat zenés mulatság és bábszínházi előadás várja. Az ingyenes programok a szokásos szombati Ökopiaccal párhuzamosan zajlanak.

Tervezett programok:

  • „Év Bioterméke” versenyre nevezett ökotermékek kóstoltatása
  • Domi Bábszínháza: A manó aranybaltája
  • Mare Temporis táncos-históriás színi játéka: Mindennapok Budán címmel
  • Zenél a Fűzfő BigBand
  • Élményfőzés
  • Ökogazdálkodáshoz kapcsolódó civil szervezetek bemutatkozása
  • Kiállítók
  • Tombola ökonyereményekkel

A program időpontja: 2016. szeptember 10. (szombat) 9.00-14.00

Helyszíne: Biokultúra Ökopiac, Szabadtéri színpad (1124 Budapest, Csörsz u. 18.)

Kapcsolódó cikkek
Miért drága a bio?

Miért drága a bio?

A bioélelmiszerek és bio alapanyagok köztudottan drágábbak, mint a konvencionális mezőgazdaságból származó termékek. Elgondolkoztak már azon, hogy vajon ennek mi lehet az oka? Csak azért drágábbak, mert trendi a bioélelmiszer fogyasztás? Vagy a divat mellett tényleges okai vannak a felárnak?
Az ökológiai gazdálkodás elláthatja a Föld lakosságát

Az ökológiai gazdálkodás elláthatja a Föld lakosságát

Gyakori érv a biogazdálkodás széleskörű elterjesztése ellen, hogy nem képes kielégíteni a Föld lakosságának élelmiszerigényét; így aztán nem válthatja ki - a környezetkárosító - intenzív mezőgazdaságot. Ezt azonban egy nemrégiben publikált tanulmány megkérdőjelezi.

Országos Bionap - Ahol az egészség terem

A Magyar Biokultúra Szövetség idén szeptember 7-én Országos Bionapot szervez, melynek célja az ökotermékek minél szélesebb körben történő megismertetése. Gyerekeket és felnőtteket egyarán ingyenes programokkal várnak Gödöllőn.

Tapasztalatok a permakultúráról - előadás a Zöldboltban

Baji Béla, a nagy sikerű Permakultúra és önellátó biogazdálkodás című könyv szerzője előadást tart a budapesti Zöldboltban a mű második, bővített és átdolgozott kiadásának alkalmából.

„Bevezetés a Permakultúrába” Tanfolyam Vácszentlászlón

A Pandora Mélyökológiai Szellemi Mûhely Egyesület „Bevezetés a Permakultúrába” néven tanfolyamot hirdet. A permakultúra egy forradalmi gazdálkodási és életszervezési szemlélet, tanfolyamunk ennek alapjaiba enged betekintést a résztvevõk számára. 
Gazdálkodj okosan, avagy a szelíd növényvédelem

Gazdálkodj okosan, avagy a szelíd növényvédelem

Hogyan termesszünk zöldségeket és gyümölcsöket mérgek vélkül? Tippek és ötletek a vegyszermentes konyhakertekért!