Magazin

Budapest Első Esti Piaca a Király utcában

Megnyílt az első esti - termelői - piac Budapesten. A Király utcai Central Passage-i piac csütörtökönként 13.00 és 21.00 óra között tart nyitva. Házi termékekkel, ételkóstolókkal, kézműves ajándékokkal várja az érdeklődőket. A helyszín fedett, így a piac rossz idő esetén is üzemelhet.

Sokan nem tudnak reggel vagy délelőttönként piacra járni, ezért találták ki a szervezők az esti piacot. Az első piacnapon a Tudatos Vásárló is megnézte mit talál, milyen a hangulat és milyenek az árak.

 

"Csütörtökönként délután egytől este kilencig lesz nyitva a budapesti Király utcába álmodott termelői és kézműves piac. Szimpatikus kezdeményezés, drukkolunk nekik.

Inkább különlegességek, mint a heti rutin

A piac tökéletes, ha natúrkencét, szappant, kolbászféleséget vagy házi sajtot keres az ember, esetleg kézzel horgolt babaruhát, lakat vagy kalapács alakú csokit, fából készült gyönyörűségeket, de a heti bevásárlást egyelőre még nem lehet itt megoldani.

 

 

Egyelőre csak egyetlen pultnál találtunk zöldséget és gyümölcsöt, bár az bio volt. Emellett az esti piacon láttunk kenyerest, bio ivóvelest, karácsonyi vásárba illő iparművészt, savanyúságost, csípős inyencségeket kínáló kistermelőt, mézeskalácsost. Mivel ez az első alkalom volt, még bármilyen irányba fejlődhet a piac. A szervezők egy termelői és biopiacot szeretnének, sok-sok kézműves termékkel, este zenével.

19-20 árus, de lehetne bőven több is

A nyitó napon, délután 5-től 6-ig voltunk kint, akkor 19-20 eladót számoltunk. A hely abszolút alkalmas nagyobb tömeg befogadására is, és simán elfér még ugyanennyi pult. A világítással voltak problémák, például volt olyan árus, akinek a pultja teljesen sötétbe burkolódzott. Az élelmesebbek mondjuk hazaugrasztottak valakit (vagy már eleve gondoltak rá) egy asztali lámpáért, így sokkal hívogatóbbá vált a portékájuk.

Kevés, de nagyon kedves bio

Mindegyik árus saját kézműves termékeit árulta, de bio minősített termékeket csak egy helyen találtunk: napraforgóolajat, pirospaprikát, gyümölcsös és zöldséges ivóveleket. Az ivóleves árus nagyon kedves volt, mindegy levet végigkóstoltatta, nemcsak velem. Reméljük bővebb lesz a bio felhozatal."

KÉPEKÉRT és a CIKK FOLYTATÁSÁÉRT ugrás az eredeti írásra.

Kapcsolódó cikkek
Új termelői piac Gödöllőn

Új termelői piac Gödöllőn

A Gödölye Szociális Szövetkezet helyi termelői piacot indít Gödöllőn szombatonként a Városi Piac mellett. Az első piaci nap 2012. október 13. szombaton lesz. Az áru Gödöllő 50 kilométeres körzetéből érkezik. Szeretettel várnak mindenkit!
Újabb termelői piac nyílik a fővárosban

Újabb termelői piac nyílik a fővárosban

A Szimpla Piac után újabb termelői piac nyílt a belvárosban. Augusztus 4-től - minden szombaton reggel nyolc és délután három óra között - már a VII. kerületi Rózsák terén is várják a termelők a hazai ízekre vágyó vásárlókat.

Zöld Krajcáros termelői piac és fesztivál a Millenárison

A Millenáris ad otthont a július 21-én kezdődőtt Zöld Krajcáros Termelői Piacnak és Fesztiválnak. A 4 hétvégén át futó fesztiválon minden nap más-más civil szervezet a házigazda, akik a mindennapokba bevezethető környezettudatos fortélyokkal ismertetik meg a látogatókat.
Termelõi piac nyílik a Kazinczy utcában

Termelõi piac nyílik a Kazinczy utcában

A Szimpla Kert, az Agri Kulti PJT., az Azért7 Egyesület, az ELTE Humánökológia Tanszék és õstermelõket tömörítõ hálózatok összefogásával június 10-én õstermelõi piac nyílik a Szimpla Kertben, amely heti rendszerességgel, minden vasárnap délelõtt fog üzemelni.