A Humusz Szövetség folytatja népszerű lakossági előadássorozatát. 2018 őszén a "Zöld kalandozások" című eseménysorozat a táplálkozást, az élelmiszer előállítását és az ezekhez fűződő környezeti, társadalmi kérdéseket veszi górcső alá.
A Humusz Zöld Kalandozások című előadássorozatánk célja, hogy a lakosság több információhoz jusson a különféle fenntarthatósági, környezetvédelmi témákkal kapcsolatban. Az előadások meghívott előadói beszélgetés formájában igyekeznek elmélyíteni a hallgatóság tudását, így a résztvevőknek is lehetőségük nyílik az őket foglalkoztató kérdések felvetésére. A szervezők igyekeznek minél gyakorlatiasabb oldalról megközelíteni a különböző témaköröket, hogy az érdeklődök a hétköznapok során is hasznosítani tudják az újonnan kapott ismereteket.

Hazánkban is egyre inkább terjed a közösség által támogatott mezőgazdaság formája
Az idei ősz előadásai:
2018. október 17.
Előadás címe: Ételeink valódi ára. Steak vagy szejtán, bio, vagy GMO - vegán szemszögből
Előadó: Nagy Ervin (élelmiszeripari és környezetvédelmi technikus) Németh Ádám (szkeptikus vegán kutató)
FB esemény
2018. október 24.
Előadás címe: A fairtrade ma és 2005-ben Magyarországon
Előadó: Újszászi Györgyi (Védegylet)
FB esemény
2018. október 31.
Előadás címe: Élelmiszerpazarlás, és amit tehetünk ellene
Előadó: Tiliczki Jonatán és Schwikker Zsófi (Food Not Bombs és Magyar Élelmiszerbank)
FB esemény
2018. november 7.
Előadás címe: Pálmaolaj: az olcsó erdőpusztító fegyver
Előadó: Gáspár Zita (Jane Goodall Intézet)
FB esemény
2018. november 14.
Előadás címe: Ahol boldogság terem - Közösség által támogatott mezőgazdálkodás
Előadó: Borián Csilla (Magosvölgy Ökológiai Gazdaság)
FB esemény
2018. november 21.
Előadás címe: “Superfood”-ok nyomában
Előadó: Papp Andrea (Napi Táptudás)
FB esemény
Az előadások kezdési időpontja: 18.00 óra
Helyszín: Humusz Ház (1111 Bp., Saru u. 11.)
Támogatói hozzájárulás: 1000 Ft, amellyel a Humusz Szövetség munkáját támogatod.