Magazin

Előadás a mosható pelusokról

A Humusz Szövetség "Mosható pelussal a jövőért!" címmel rendez beszélgetéssel egybekötött lakossági előadást április 5-én. Az ingyenesen látogatható rendezvényen lehetőség nyílik a mosható pelenkák megtekintésére is, illetve az érdeklődők hordozókendő-bemutatáson és hordozási tanácsadáson is  részt vehetnek. 

"Gyakorló anyukaként saját kisbabáinkon tapasztaltuk meg a mosható pelenka tagadhatatlan előnyeit a műanyag, eldobhatós pelusokkal szemben. Nagyanyáink gyakorlata már kiment a divatból, viszont a kor előrehaladtával, a design segítségével ma többféle, remekül használható mosható pelenkát forgalmaznak Magyarországon is." - vallják a Humusz munkatársai.

A fenti tapasztalatok és gondolatok átadásának érdekében szervezi meg a "Zöld kalandozások" előadássorozat mosható pelenkákkal foglalkozó estjét a Humusz és a Zöldövezet Társulás.

 

 

 

A modern mosható pelusok szépek, konfortosak és könnyen kezelhetőek. 

 

 

Több pozitív tulajdonságuk közül a szervezők - zöld egyesületként - a mosható pelusok környezetvédelmi hatását emelik ki, de természetesen az ilyen pelenkáknak vannak egészségügyi és anyagi szempontból vett előnyei is. Fontos kérdés ez, hiszen az eldobható pelenkák használatával hatalmas mennyiségű hulladékot termelünk!

Sokan nem ismerik még a modern mosható pelenkákat és sokakban még az a kép él, ahogyan szüleink, nagyszüleink a textilpelenkát mossák, főzik ki. A rendezvény szervezői velük is szeretnénk megismertetni a modern mosható pelusok kínálta lehetőségeket.

A rendezvényen nemcsak a felmerülő kérdések megbeszélésre, de a mosható pelusok megtekntésére is lehetőség lesz.

Előadó: dr. Horvátth Sarolta (Zöldövezet Társulás Egyesület)

Az előadást követően a résztvevők a babahordozással is megismerkedhettek: hordozókendő-bemutatást és hordozási tanácsadást tart a XI. kerületi Kelenfa Családi és Szabadidőközpont tanácsadója. Téma: Miért jó a babahordozás, anyának, családnak és babának egyaránt?

Az előadáson várnak minden kedves érdeklődőt, aki még eldobhatós pelenkát használ, de gondolt a váltásra, vagy aki most kezdi a pelusozós időszakot és szeretne hasznos tanácsokat szerezni!

Időpont: szerda, 2017. április 5 - 18:00 - 20:00

Helyszín: Humusz Szövetség, 1111 Bp., Saru u. 11.

A belépés ingyenes, de megköszönik a Humusz Szövetségnek szánt adományaikat.

Mosható pelusok a Zöldbolt kínálatában is megtalálhatók!

Kapcsolódó cikkek
Vihar a bili körül? - A szobatisztaság csecsemőkori kezdeteiről

Vihar a bili körül? - A szobatisztaság csecsemőkori kezdeteiről

A Mindennapi Pszichológia cikkében Gyarmati Andrea körüljárja a természetes csecsemőhigiénia, másnéven Elimination Communication (EC) történeti, kulturális és pszichológiai hátterét, és eloszlatja az ehhez kapcsolódó félelmeket.
12 tipp - Így kezdj bele a hulladékcsökkentésbe

12 tipp - Így kezdj bele a hulladékcsökkentésbe

A hulladékcsökkentési hét apropóján összegyűjtöttük nektek azokat a termékeinket, amelyek egyszerűen segítenek üresen tartani a kukát!

Mosható pelenka - kevesebb szemét önkormányzati támogatással

Egy csecsemő átlagosan 8-10.000 db pelenkát használ el. Gyerekenként 2-3.000 kg pelenka a kukában... Terézváros önkormányzata példaértékű kezdeményezést hívott életre: 65-100%-os vissza nem térítendő támogatást nyújt mosható pelenkát vásárló családoknak.

Baba holmi csere-bere a Toldi moziban

Sok a kinõtt ruha? Jó lenne egy mérettel nagyobb cipõ? Pár csörgõtõl megszabadulnál? Szerezz helyette mesekönyvet! 2012. február 25-én a Toldi mozi elõterében gyerek és baba holmi csere-bere piac kerül megszervezésre! Hozd el ami felesleges, vidd haza ami szükséges!
A mosható pelenka 40%-kal csökkenti a környezetterhelést

A mosható pelenka 40%-kal csökkenti a környezetterhelést

Magyarországon évente mintegy 100 ezer tonna pelenka kerül a hulladéklerakókba. Mosható pelenkával nem csak a környezetet kíméljük, de pénzt is megtakaríthatunk, sõt még hazai gyártót is támogathatunk. A Tudatos Vásárló cikksorozata segít eligazodni a mosható és a lebomló pelenkák világában.
Mosható pelenka pro és kontra

Mosható pelenka pro és kontra

A ma kapható textilpelenkák már csak funkciójukban hasonlítanak azokra, amelyeket még mi viseltünk. Miért jók, milyen elõnyük-hátrányuk van, melyik típust is vegyem? Tényleg környezetbarát? Kicsit mélyedjünk el a részletekben!
Kapcsolódó termékek
PoPoLiNi OneSize - belső pelenkanadrágPoPoLiNi OneSize - belső pelenkanadrág
nem rendelhető
5 690 Ft 5 690 Ft/1 db