Magazin

November 5-én indul az Otthon melege program!

Háztartási gép vásárlásán gondolkodsz? A program keretében a háztartási nagygépek cseréjére nyílik lehetőség, amellyel csökkenthető a lakások energiafelhasználása.

Az Otthon melege program célja, hogy a lakosság olyan hűtő, fagyasztó, valamint mosógép készülékeket szerezzen be, amelyek hozzájárulnak a rezsiszámlák csökkentéséhez. Három kategóriát különít el a tárca a program meghirdetésekor:

    A+ kategóriában háztartásonként 25 ezer forintra,
    A++-ban 40 ezer forintra,
    A+++ kategóriában pedig  45 ezer forint támogatásra lehet pályázni.

Attól függően, hogy ezek közül milyen energiaosztályú berendezést választ egy család, évente akár 12-20 ezer forint megtakarítás is elérhető.

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi fogyasztóvédelmi szervezetekkel együtt gyártóktól függetlenül teszteli a piacon kapható nagy háztartási gépeket. Szűrj a saját szempontjaid szerint, és tudd meg, hogy melyik a legjobban tisztító mosogép, leginkább energiatakarékos hűtő, vagy melyik fagyasztó szigetel a legjobban áramszünet kimaradás esetén.

 

November 5 és 19 között lehet pályázni

A pályázatokat régiónként eltérő időpontokban 2018 november 5. és 19. között lehet benyújtani, kizárólag elektronikusan, ügyfélkapun a rendelkezési keret kimerüléséig.

 

A teljes cikket ide kattintva tudod elolvasni.

Kapcsolódó cikkek
Hogyan óvhatod Te is bolygónk vízkészleteit?

Hogyan óvhatod Te is bolygónk vízkészleteit?

Akár csapból folyik, akár természetes ökoszisztémák formájában találkozunk vele, a víz olyan kincs, ami egyre inkább aranyat ér. Íme néhány tipp, hogyan vigyázhatsz rá Te is!
Víztakarékosság

Víztakarékosság

Századunkban a víz egyre nagyobb kinccsé válik; igen fontos tehát, hogy megfontoltan, tudatosan használjuk. Otthonainkban is sokat tehetünk a víztakarékosságért, íme néhány egyszerű, de hatékony megoldás. Kezdjük rögtön a zuhanyozással.
Százezer forintot folyatunk el évente

Százezer forintot folyatunk el évente

Mennyi vizet pazarol el egy magyar háztartás, és mennyit takaríthat meg? Mennyit fizetünk azért, mert ivóvízzel öblítjük a vécét? Víztakarékosság a filléres megoldásoktól a több tízezer forintos beruházásig.