Magazin

Fontos változás 2021-től a webes bankkártyás fizetésnél - plusz megerősítés szükséges

2021. januárjától az online fizetési felületeken a kártyaadatokon túl egy további biztonsági kódot kell megadni, vagy applikáción keresztül kell megerősíteni a vásárlási szándékot. Ezeket a beállításokat a kártyabirtokosoknak saját bankjuknál kell beállítaniuk ahhoz, hogy 2021-től bankkártyával fizethessenek interneten.

"Aki szokott bankkártyával vásárolni, vagy csekket fizetni, egyenleget feltölteni, az már találkozhatott azzal, hogy a fizetési felület a korábban megszokottól eltérően már nem csak kártyaadatokat, SMS-megerősítő kódot kér, hanem egy plusz megerősítést is. A legtöbb hitelintézetnél ez vagy egy SMS-ben érkező kód, vagy előre megadott online fizetési jelszó (ezek kombinációja is lehet), illetve mobilalkalmazásban is történhet a hitelesítés. Ehhez vagy a mobilappban szükséges engedélyeznie az ügyfélnek a push üzeneteket, a telefonszámát kell egyeztetni a bankkal, hogy jóhelyre érkezzen az SMS, vagy megadnia az internetes kódot (telekódot, iPIN-t, stb.-t)."

A további részletekről és a bankonkénti információkról a penzcetrum.hu alábbi cikkében olvashattok:

> https://www.penzcentrum.hu/vasarlas/fontos-valtozas-elesedik-a-netes-vasarlasnal-ezt-a-beallitast-ne-mulaszd-el-januar-1-ig.1108376.html