Magazin

Helyi termékes képzés - leendő helyi termelőknek

A Dunakanyarban működő Magosfa Alapítvány ingyenes, 5×1 napból álló képzést indít azoknak a térségben élőknek, akik szeretnének helyi termék előállítással foglalkozni. A képzésen neves szakértőkkel és helyi termék készítőkkel is megismerkedhetnek a résztvevők. Jelentkezni 2016.08.31.-ig lehet.

Helyi termék előállításában gondolkozik? Vagyis olyan mezőgazdasági, illetve kézműves termék készítésében, amelyet elsősorban helyben megtermelt, vagy összegyűjtött alapanyagból, helyben, kisüzemi körülmények között állít elő, és elsősorban a térségben értékesít? Úgy érzi, hogy nincs elég információja a helyi termék előállításához, a vállalkozás elindításához?

Szeretne szakértőket, vagy helyi termelőket megismerni, akik tapasztalataikkal tudják segíteni Ön terveinek megvalósítását, felmerülő problémák megoldását? Szeretne hasonló érdeklődésű személyekkel találkozni, akikkel később együtt gondolkozhat, tervezhet, segíthetik egymás munkáját?

 

 

 

 

Jelentkezzen a Magosfa Alapítvány ingyenes, 5×1 napból álló képzésére, amelyet a témában jártas, neves szakértők tartanak! A képzés során hozzájut mindazokhoz az információkhoz, amelyek segítik a tervezésben, a vállalkozás elindításában, helyi termék előállításában.

Így az előadások témakörét többek között helyi termék előállításának vállalkozási formái; fogyasztói trendek és elvárások; marketing alapismeretek; jogszabályi környezet; élelmiszerrendszerek és élelmiszerhigiénia alkotják. Ugyanakkor a szervezők törekednek arra, hogy a képzés gyakorlatias, közvetlen és interaktív legyen, ezért az előadások mellett szakértők, helyi termelők részvételével fórumot, kiscsoportos tervezési munkát, együttgondolkodást is terveznek, valamint a 4. képzési napon tanulmányútra megy a  csoport a Dunakanyar térségében dolgozó helyi termelőkhöz. Végül a képzés résztvevői fakultatívan részt vehetnek 2017 március végén az ötnapos csehországi tanulmányúton, amelynek célja szintén a helyi termékes tapasztalatok megismerése.

A képzés szeptember 19-i héten indul, és 5 héten keresztül minden héten 1-1 képzési napot tartanak. A képzés pontos időpontjait a résztvevőkhöz igazítják – a szervezők ezzel kapcsolatos kérdése a jelentkezési lapon szerepel.

A képzés szorosan illeszkedik a Magosfa Alapítvány „Helyi termék – közös érték” programjába, amely 2006 óta segíti a Dunakanyar bal partján és az Alsó-Ipoly mentén a helyi termelőket, a helyi termékek előállítását és népszerűsítését. Épp ezért jelentkezőket elsősorban a Dunakanyar bal partjáról (Vác-Szob) és az Alsó-Ipoly mentéről (Szob-Bernecebaráti) várják.

A képzés ingyenes, a Magosfa Alapítvány biztosítja a képzés infrastruktúráját, az oktatási anyagot, a résztvevők ellátását, a két tanulmányút költségeit (szállás, ellátás, utazás). A résztvevőknek egyedül a képzésre való eljutás költségét kell állniuk.

A képzés helyszíne: Kismagos Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Központ, Kismaros, Láng u. 4.

További részletek és információk a Magosfa honlapján olvashatók.

Kapcsolódó cikkek
Helyi termékes képzés - leendő helyi termelőknek

Helyi termékes képzés - leendő helyi termelőknek

A Dunakanyarban működő Magosfa Alapítvány ingyenes, 5×1 napból álló képzést indít azoknak a térségben élőknek, akik szeretnének helyi termék előállítással foglalkozni. A képzésen neves szakértőkkel és helyi termék készítőkkel is megismerkedhetnek a résztvevők. Jelentkezni 2016.08.31.-ig lehet.

A helyi termékek szerepe térségünkben - fórum Vácott

Magosfa Alapítvány és a Magyar Természetvédők Szövetsége „Házunk táján – A helyi termékek szerepe térségünkben” címmel szervez fórumot 2014. november 24-én 16 órától Vácott. A részvétel ingyenes. Szeretettel várnak minden - laikus és nem laikus - érdeklődőt.
Mit is tud a helyi termék?

Mit is tud a helyi termék?

Helyi termék. Egyre többször hallani a kifejezést, ám még nem nagyon tudjuk, mennyi mindent takar, mi mindennel fonódik össze a fogalom. Egy egyszerû, mosolygós hangulatú videofilm most segít összerendezni fejünkben a lényeget.
Helyi termékek ajánlója

Helyi termékek ajánlója

Hazánkban az élelmiszer-kereskedelem 60 százalékát néhány szuper- illetve hipermarket lánc bonyolítja le, ami több szempontból is problémás eset. A termelõk egyre kevésbé tudják tisztes haszonnal értékesíteni termékeiket, a fogyasztók pedig egyre kevésbé jutnak hozzá a helyben termelt – nem agyontartósított, feldolgozott, vegyszerezett, utaztatott – élelmiszerhez. Helyi termék választása egyben környezetvédelmi szempontból is értékes döntés…
Kapcsolódó termékek
NépszerűA sikeres biokertész öröknaptáraA sikeres biokertész öröknaptára
készleten
1 890 Ft 1 890 Ft/db
kosárba
- 6BiokertészkedésBiokertészkedés
készleten
3 900 Ft3 685 Ft 3 685 Ft/db
kosárba
- 18Biokertészek nagykönyve - Hogyan jussunk el a nulláról az önellátásigBiokertészek nagykönyve - Hogyan jussunk el a nulláról az önellátásig
készleten
4 995 Ft4 090 Ft 4 090 Ft/db
kosárba
- 6Gyakorlati biogazdálkodás 2.Gyakorlati biogazdálkodás 2.
készleten
4 900 Ft4 630 Ft 4 630 Ft/db
kosárba
- 6Gyakorlati biogazdálkodás 1.Gyakorlati biogazdálkodás 1.
készleten
4 900 Ft4 630 Ft 4 630 Ft/db
kosárba