Magazin

Hogyan működik a közösségi mezőgazdálkodás?

Termelőként vagy fogyasztóként érdekel a közösségi mezőgazdaság? Szeretnél dobozrendszert indítani? Vagy arról álmodozol, hogy minden héten megbízható forrásból származó, friss élelmiszer vár? Jelentkezz a TVE február 23-i workshopjára!

A Tudatos Vásárlók Egyesülete és a svájci székhelyű Agridea közös, interaktív képzést szervez a közösségi dobozrendszerek iránt érdeklődőknek, illetve olyanoknak akik már egy működő dobozrendszer tagjai, de szívesen bővítenék a tudásukat, és megosztanák a tapasztalataikat másokkal.

Szakértők és egy tapasztalt gazdálkodó segítségével többek között megtudhatod, hogy

  • melyek az első, legfontosabb lépések az induláshoz,
  • milyen kihívásokkal kell szembesülnöd, és miként oldhatod meg ezeket a működés során,
  • milyen kommunikációs eszközök segíthetik a közösség életét,
  • hogyan készíts akciótervet az induláshoz.

 

 

Európában egyre inkább erősödik a közösségi mezőgazdálkodás (CSA) mozgalma: a hosszú távú elköteleződésért cserébe a termelők biztos megélhetést, a fogyasztók pedig megbízható helyről származó, jó minőségű élelmiszert kapnak. Már működő külföldi és magyarországi dobozrendszerekről itt olvashatsz:

A workshopon való részvétel ingyenes, de jelentkezéshez kötött. A csoport létszáma 20 fő, regisztráció a jelentkezés sorrendjében.További információ és jelentkezés: Tudatos Vásárló (lásd az eredeti cikk végén!)