Magazin

Intézményi komposztálás Budapesten - jelentkezés

A Humusz Szövetség 2016-ban is elindítja komposztálási programját. A civil szervezetnél budapesti oktatási és közintézmények igényelhetnek - térítésmentesen - komposztkereteket. Zöldítse intézményét és spróljon a hulladékkezelési díjon!

Az elmúlt években - a Fővárosi Önkormányzat Környezetvédelmi Alapjának támogatásával - a Humusz Szövetség összesen 170 fővárosi oktatási intézményt vont be komposztálási programjába.

Mindannyiunk közös érdeke ugyanis, hogy a zöldfelületeken képződő hulladékokat – vagy kifejezőbb nevükön "zöld javakat" – a leginkább környezetbarát módszerrel kezeljük. Ez pedig nem más, mint a természeti körforgásnak teret engedni: a hulladékot helyben, komposztálóba gyűjtjük, és hagyjuk, hogy a természet elvégezze a dolgát. Egy szezon után pedig ott az ingyenes és nagyon is értékes tápanyag-utánpótlás az intézmény kertje számára.

 

A kép illusztráció.

 

A pályázat tárgya

Budapesti oktatási és közintézmények igényelhetnek térítésmentesen intézményenként 2 komposztkeretet, amelyet egy 4 órás képzés keretében vehetnek át.

A pályázók köre

  • Fővárosi óvodák, általános és középiskolák;
  • Közintézmények (pl.: kórházak, rendelők, művelődési házak, állami üzemeltetésű intézmények, stb.);
  • Közfeladatot ellátó szervezetek (pl.: idősek otthona, egyéb speciális lakóotthonok, stb.).

A képzésekről

A komposztkeretek átvételének feltétele egy képzésen való részvétel!

Helyszín: Humusz Szövetség, 1111 Budapest, Saru u. 11.

Időpontok: 2016. március 21., 22. és 23., (az egyes napokon bonyolított képzéstípusokat a pályázó intézmények végleges összetétele dönti el)

Időtartam: 4 óra

Célközönség:

  • A/ Képzés pedagógusoknak. Téma: a komposztálás elméleti és gyakorlati tudnivalói mellett környezeti nevelési módszertani segítség a tudásátadáshoz.
  • B/ Képzés kertüzemeltetőknek, karbantartóknak, kertgondnokoknak. Téma: a komposztálás elméleti és gyakorlati tudnivalói.

Jelentkezési határidő: 2016. február 29.

A közfeladatot ellátó szociális intézmények (elsősorban lakóotthonok) fentieken kívül pályázhatnak arra, hogy a Humusz a helyszínen egy komposzt-pontot hozzon létre, ahol az intézményben élőket aktívan is bevonják, számukra környezeti nevelő és önkéntesek segítségével játékos foglalkozást, képzést is tartsanak.

További részletek és jelentkezés a HUMUSZ honlapján.