Magazin

Komposztáló program oktatási intézményeknek

A Humusz Szövetség komposztáló programot hirdet minden budapesti telephelyű közoktatási intézménynek. A projekt keretén belül 30 budapesti oktatási intézménynek (óvoda, általános-, középiskola és gimnázium) 2-2 db komposztkeretet tudnak térítésmentesen biztosítani.

A hulladék megelőzés és újrahasznosítás egyik legjobb módja a komposztálás. Komposztálás során a háztartási és kerti zöldhulladékok természetes módon lebomlanak. Növények számára értékes nyersanyag keletkezik a humusz, vagy más néven komposzt.

A komposzt ásványi anyagokban gazdag, sötétbarna földszerű anyag, mely kiváló tápanyagként felhasználható cserepes növények átültetése során, vagy kerti növények tápanyag biztosítására.

 

 

A fővárosi óvodák és iskolák jelentős részében a mai napig nem megoldott a kerti és a zöldhulladékok komposztálása. Az udvaron felgyülemlett avart elszállítatják.

Az iskolai zöldhulladék komposztálás során a gyerekek mindennap megfigyeléseket tehetnek a komposztálással, természeti körfolyamatokkal kapcsolatban. Aktív résztvevői lehetnek a hulladékcsökkentésnek és újrahasznosításnak. A pedagógusok és az iskolai munkatársak segítségével a gyerekek olyan tanulási folyamatban vehetnek részt, amely segíti a környezettudatos szemléletük kialakulását.

A projekt keretén belül, a Fővárosi Önkormányzat Környezetvédelmi Alapjának támogatásával a Humusz 30 budapesti oktatási intézménynek (óvoda, általános-, középiskola és gimnázium) 2-2 db komposztkeretet tud térítésmentesen biztosítani.

A programra való jelentkezési határideje: 2012. március 26. (kedd), vagy a készlet erejéig!

További részletek és jelentkezés: Humusz Szövetség