Magazin

Komposztkeretek fővárosi oktatási intézmények számára

A Humusz Szövetség idén ismét komposztálási programot indít, melyre fővárosi óvodák, általános- és középiskolák illetve kollégiumok jelentkezését várják. Az ingyenes programhoz 2015. március 31-ig lehet csatlakozni.

Az oktatási intézmények jelentős része rendelkezik zöldterülettel, azonban az ott képződő kerti hulladék sorsa az estek nagy részében megoldatlan. A szerves hulladék megfelelő kezelését szolgálja a komposztálás.

Idén ennek érdekében a Fővárosi Önkormányzat Környezetvédelmi Alapjának támogatásával a Humusz Szövetség 50 BUDAPESTI OKTATÁSI INTÉZMÉNYNEK 2-2 db komposztkeretet tud térítésmentesen biztosítani. Évek óta sikeresen zajló projektjüknek köszönhetően eddig összesen 120 fővárosi intézményben indult el a komposztálás.

 

 

A tavalyi évhez képest a támogatott intézmények köre kibővült: idén kollégiumok is jelentkezhetnek!

A támogatásnak köszönhetően az oktatási intézmények egy ingyenes képzésen is részt vehetnek, ahol a komposztálás elméleti alapjain túl módszertani kérdésekkel is foglalkoznak, amelyek a pedagógusoknak adhatnak ötleteket, hogy milyen módon használhatják ki a komposztálás adta lehetőségeket a tanóráikon.

A projektbe elsősorban olyan intézményeket várnak, akiknél még nincs ilyen jellegű gyakorlat. A programba itt lehet regisztrálni.

A gyerekek mozgósítására a Humusz komposzt témájú diákpályázatot hirdet, mely megtekinthető itt.

További információk: Kossár Janka oktatási programvezető oktatas@humusz.hu

Az Ön intézménye – a komposztálási programhoz való csatlakozásával – sokat tehet azért, hogy ne a probléma, hanem a megoldás részese lehessen!