Magazin

Fogyasztó kúra

A FOGYASZTÓ KÚRA nem fogyókúrára hív, hanem a jövõ fogyasztóit – a gyerekeket – igyekszik „kúrálni” a pedagógusokon, környezeti nevelõkön keresztül. Hiánypótló kézikönyv, mely olyan témakört ölel fel, melyrõl átfogó oktatási segédanyag még nem jelent meg. Kiadja: Magosfa Alapítvány (2010)
A Magosfa Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Alapítvány gondozásában megjelent kiadvány modulvázlatokat tartalmaz, melyeket pedagógusok, környezeti nevelõk tudnak felhasználni tanórákon, illetve tanórán kívül szakkörön, erdei iskolában, táborban. Célunk az volt, hogy minél kevesebb elõkészületet kelljen a tanárnak tennie. A fenntarthatóságnak mint témának a tananyagba való beépülése ne csak a tanár találékonyságán múljon: a modulgyûjtemény minél biztosabb alapot, s kész „receptet” kínáljon a foglalkozások megtartásához.

A 48 modulból álló gyûjtemény öt fõ témaköre: Környezetünk rendszerei, Életmód, Élelmiszer, Vásárlás, Önfenntartás. Néhány modul címe: Tájkép vacsora után, Fair trade termékek, Lak (k)berendezés, Az idény reneszánsza, Alkudozás, Lassú konyha, lassú város.

A könyv szerkesztõi (és egyes modulok szerzõi): Neumayer Éva, Zentai Kinga, további szerzõk: Fehér Csaba Endre, Fehér Emma, Kovács Bence, Monokiné Székely Zsuzsa, Tomcsányi Zsófia, Újszászi Györgyi, Vásárhelyi Judit.

Az egységes felépítésû modulleírásokban többek közt jelezzük a célzott korosztályt, az idõigényt, a fejleszthetõ kulcskompetenciákat, a kapcsolódó mûveltségi területeket, tantárgyakat, a foglalkozások módszereit, munkaformáját stb. A modul konkrét vázlata a rövid összefoglalással kezdõdik, az elõkészületek, a gyerekek életéhez illeszthetõ kapcsolódási pontok megfogalmazása könnyítik a pedagógusok felkészülését. A hosszabb formában leírt háttér ismerete elengedhetetlen a modult felépítõ, részletesen bemutatott foglalkozásokhoz. A fénymásolható diákoldalon munkalapok, feladatlapok, feldolgozandó szövegek, a fénymásolható pedagógusoldalon kivágható kártyák, rajzok, fényképek találhatók. A modulok végén található irodalomjegyzék a további források felkutatását, a könyv végén a mutatók (kulcsszavak, korosztályok, kapcsolódó modulok, tantárgyak, módszerek) a modulok közötti válogatást segítik.


Megrendelés>>

Kapcsolódó cikkek
Tündérek kertje

Tündérek kertje

Hogyan vigyük közel a mai – szobában és városban túlságosan sok időt töltő - gyerekeket a természet világához? Érdekes, izgalmas és újszerű ötlet lehet egy saját készítésű „tündérkert” megalkotása; otthon, az oviban vagy alsós osztályokban egyaránt.
Bogárháton - gyerekfoglalkozások

Bogárháton - gyerekfoglalkozások

Játékosan ismerkedni az élővilággal? Ez a program biztosan elvarázsolja az óvodás és kisiskolás korosztály! Ajánljátok Ti is a gyerek ovijában, iskolájában!

Nyári táborok - természet, környezet, ember

Idén is sokfelé szerveződik tartalmas tábori foglalkozás gyerekek számára. A természet-környezet-ember kapcsolódásának és "kölcsönhatásának" megismertetését célul kitűző programok izgalmas kalandot és a megszokottól eltérő, hasznos időtöltést kínálnak kicsiknek, nagyoknak. A Zöldbolt ajánlója.
Iskolák az éghajlat védelméért!

Iskolák az éghajlat védelméért!

Hazai civil szervezetek új kiadványa egyszerű, de hatékony megoldásokat kínál iskolai éghajlatvédelmi programok készítéséhez. A gyakorlatban is könnyen kivitelezhető ötletek megvalósítói fontos és hasznos lépéseket tehetnek a helyi klímavédelem, s egyben a környezeti szemléletformálás érdekében.

Pedagógus továbbképzés - hulladékgazdálkodás és a fogyasztói társadalom

A Humusz Szövetség képzést szervez általános- és középiskolás gyermekeket nevelők, tanítók részére. A résztvevők megismerkednek a hulladékgazdálkodás alapfogalmaival, a reklám, fogyasztás, hulladék összefüggéseivel, illetve következményeivel.

Akkreditált pedagógus továbbképzés a Humusznál

A Humusz Szövetség képzést szervez tanárok, környezeti nevelők, érdeklődők számára. A résztvevők megismerkednek a hulladékgazdálkodás alapfogalmaival, a reklám-fogyasztás-hulladék összefüggésével és következményeivel, gyakorlatias ötletekkel. Jelentkezés október 2-ig.
Kapcsolódó termékek
Iskolánk zöldítéseIskolánk zöldítése
nem rendelhető
2 290 Ft 2 290 Ft/1 db