Magazin

Daniel Quinn: Izmael

Egy könyv szerepünkrõl a világban és a Földi élettérben. A környezetmérnök szakon egy  idõben futótûzként futott végig ez a könyv. Mindenki elolvasta és mindenkire mélyen hatott. Én nem rég olvastam, hosszú idõ óta az elsõ könyv volt amit faltam. Rohanunk, intézünk, küzdünk, s közben a leglényegesebb kérdésekre nincs válaszunk. Kiadja: Katalizátor Könyvkiadó (2009)

Milyen legyen a viszonyunk a természettel? Milyen legyen a viszonyunk az állatvilággal? Milyen kellene hogy legyen? Tényleg teljesen kívül állnánk a természeten? Ez amit mi civilizációnak hívunk, tényleg feljogosít bennünket arra, hogy élõlény társainkat kiírtsuk? Hogy teljesen elvegyük életterüket? Vagy ez egy természetes dolog lenne, mivel mi vagyunk az erõsebbek? Ezeket a kédéseket boncolgatja Izmael, a láss csodát, sokunknál értelmesebb gorilla. Tegyünk vele egy utazást!

Írta: Daniell Quinn
Fordította: Trombitás Gábor
Kiadta: Katalizátor Könyvkiadó (2008)
Harmadik kiadás, újrahasznosított papírra nyomtatva

Megrendelés >>

Kapcsolódó cikkek
A törzsi lét a kiút?

A törzsi lét a kiút?

Daniel Quinn "A civilizáción túl" (Beyond Civilization) címû könyve érdekes szemszögbõl tekint jelenlegi társadalmi berendezkedésünkre, s annak erõsen megkérdõjelezhetõ fenntarthatóságára. Quinn szerint "az emberiség következõ nagy kalandja" lesz meglelni a kiutat, s elindulni az új ösvényen.
Daniel Quinn: B története

Daniel Quinn: B története

Az Izmael trilógia második könyve. "B története, egy izgalmas "embermese", amely szétszed, átértelmez, megváltoztat és átrendez mindent, amit tanultunk és elfogadtunk és elfogadunk a nyugati civilizációról és a jövõnkrõl." - Paul Hawken Kiadja: Katalizátor Könyvkiadó (2008)