Magazin

Környezetvédelmi programsorozat gyerekeknek

A Cellux Csoport javít, barkácsol, tákol, - nem dob ki semmit, csak azért, mert látszólag már semmire se jó, inkább megpróbálja használhatóvá vagy újrahasználhatóvá tenni a hulladékot. "Recycled Art" tipusú programjain a gyerekekkel együtt dolgozik és gondolkodik a minket körülvevõ világ fontos kérdéseirõl.

A Celluxosok most programsorozatba fogtak: gyerekfoglalkozásokat tartanak a budapesti Kesztyûgyárban, a környezetvédelem jegyében. A játékos, kreatív foglakozások olyan gyerekeknek szól,nak akik szeretnek gondolkodni, alkotni, játszani, nem félnek a kalapácstól, sem az ollótól, van kedvük új dolgokat felfedezni, és olyan témákra is kíváncsiak, amiket mások elsõre furcsálnak.

A havi rendszerességû, éves programsorozat játékokon keresztül ismerti meg a gyerekeket az aktuális környezeti és társadalmi problémákkal, és megoldási lehetõséget kínál nekik a mûhely-foglalkozásokon
.


A foglalkozások célja, hogy a kicsik az egész bolygóra vonatkozó globális problémakört saját életükkel is kapcsolatba tudják hozni, és olyan megoldásokat találjanak, amiket maguk is valóra tudnak váltani. A program további célja, hogy megismertesse a gyerekeket a fenntartható életmód fogalmával; eszközt adjon a kezükbe ennek megvalósítására és olyan értékrendet alakítson ki a kicsikkel, mely ökológikus és közösségi gondolkodást eredményezt. Fontos, hogy a fiatalok tisztában legyenek környezeti felelõsséggel és megtanulják a közösségi szerepvállalás mûködési elvét.


A foglalkozások eredményei olyan tárgyak lesznek, amik a gyerekek egész családjának szóló üzenetet hordoznak úgy, hogy a helyszínt elhagyva az mondandót továbbviszik - a foglalkozásokon készül tárgyakkal  - otthonukba.

A foglalkozások idõpontja: minden hónap elsõ hétfõje (az esetleges változásokat külön jelzik a honlapon!)

Legközelebb: 2010. Április. 12. hétfõ: 16.00-17.30

Helszíne: Kesztyûgyár - Budapest, VIII., Mátyás tér 15.