Magazin

Megújult a NEMSITT.HU

Független Ökológiai Központ Alapítvány 2003-ban indította el a NEMSITT.HU oldalt, mely a bontásból származó vagy építkezésbõl kimaradt, kis mennyiségû építõanyagok újrahasználatát kívánja elõsegíteni. Most már a korábbinál barátságosabb felületen, kényelmesebben lehet ingyenesen hirdetni a nem kereskedelmi mennyiségû, használt és kimaradt építõanyagokat.
A cikk létrehozásának dátuma: 2011.10.11.

 

"A honlap nemzetközi elismerést is kivívott magának, 2009-ben beválogatták az Európai Unió hulladékmegelõzési jó gyakorlatai közé. Ugyanakkor a felhasználók visszajelzései alapján szükségessé vált a rendszer korszerûsítése, melyre 2011 nyarán került sor a Vidékfejlesztési Minisztérium 2010. évi Zöld Forrás keretének támogatásával. Az idei hirdetések száma várhatóan meghaladja az ezret, melyek között több mint 30 000 látogató böngész..


Újdonságok a honlapon

A bontott vagy megmaradt építõanyagokat hirdetõk számára a korábbinál könnyebben lehet a fényképes hirdetéseket feladni, mivel az új rendszer akár közvetlenül a fényképezõgéprõl letöltött, 16 megapixeles képet is tud fogadni, azt automatikusan átméretezi. A jövõben több hirdetést is lehet egy jelszóval kezelni, módosítani illetve törölni. A megadott hirdetõ elérhetõségei is jobban védettek a kéretlen levelek küldõitõl, valamint a hirdetés törlésével nem marad nyoma az elérhetõségnek a keresõoldalakon sem. Mostantól már lehetõség van akár email-cím megadása nélkül hirdetést beküldeni, mely moderálás után jelenik meg a rendszerben.
A használt és kimaradt építõanyagokat keresõk az eddigiekhez hasonlóan építõanyag típusokra és megyékre is szûkíthetik a keresést, de ezt már egy letisztultabb felületen tehetik meg, valamint külön rovat lesz az állandó, kereskedelmi célú hirdetõk részére. A kulcsszavas, szabad szavas keresést is a korábbinál hatékonyabbá tettük.

Üzemeltetõi oldalról számunkra egyszerûbb lett a moderálás, melynek segítségével könnyebben kiszûrhetjük a „NEMSITT” kategóriájába nem tartozó hirdetéseket.

A NEMSITT.HU népszerûsítésére banner is készült, melyet szívesen cserélünk hasonló témájú portálokkal." - olvasható a NEMSITT.HU sajtóközleményében.

 

 

Frissítés - 2013.08.08.:

Pár hónapos technikai szünet után újraindult a Független Ökológiai Központ által 2003-ban indított, a kis mennyiségű használt, bontott vagy kimaradt építőanyagok hasznosulását ingyenes hirdetési felülettel segítő NEMSITT.HU oldal.