Magazin

ÖkoKörök

Ha zöldebbé szeretnéd tenni a háztartásodat, vagy másokat szeretnél segíteni ebben, csatlakozz a Tudatos Vásárlók Egyesületének most indult ÖkoKörök programjához.

Az ÖkoKörök lényege a kiscsoportos, személyes élményeken keresztüli tanulás. Öten-nyolcan állnak és járnak össze két-három hónapig, hogy hétrõl-hétre különbözõ környezettudatos fortélyokat tanuljanak meg, próbáljanak ki, és gyakoroljanak be. Az Ökokör nem kész megoldásokat kínál, hanem saját lehetõségeid keretén belül mutatja meg az egyéni környezettudatos megoldásokat.

A program eddig milliónyi embert mozgatott meg 20 országban, akik a program végére átlagosan 43%-al kevesebb hulladékot dobtak a kukába, 12%-al csökkentették energiafogyasztásukat és 21%-al kevesebb vizet használtak.


Neked is lenne kedved hozzá?  A TVE várja jelentkezésedet:
  • ha szívesen lennél ökokör-vezetõ;
  • vagy ha szívesen lennél ökokör-tag;
  • és ha Budapesten vagy Pest megyében laksz.


Nagyszerû lehetõség ez azok számára, akik
  • szeretnének zöldíteni, de nem tudják hogyan fogjanak hozzá,
  • szeretnének segíteni másoknak és a bolygónak, de nem találják a módját,
  • szeretnék megosztani eddigi tudásukat, de nincs rá lehetõségük,
  • szívesen megismernének olyan embereket, akiknek hasonló az érdeklõdésük és elkötelezettségük a környezetvédelem iránt....

Forrás és további részletek a Tudatos Vásárlók Egyesületének honlapján.
Kapcsolódó cikkek

Ökokörök indulnak országszerte!

Könnyed és sikeres életmódzöldítés közösségben! Az érdeklődők öt-tizenkét fős csoportokba járnak össze 2-3 hónapig, hogy hétről-hétre különböző környezettudatos fortélyokat tanuljanak meg, próbáljanak ki, adjanak tovább.

Várnak a tavaszi Ökokörök!

Márciustól újra indul az Ökokör háztartászöldítő program. Jó hangulat, kreatívkodás és sok-sok megtakarított energia, víz és hulladék. Zöldítsd Te is a háztartásodat Ökokörben! Minden érdeklődőt szeretettel vár a Tudatos Vásárlók Egyesülete!

Ősszel várnak az ÖkoKörök

Szeptembertől újra indul az ÖkoKör háztartászöldítő program. Jó hangulat, kreatívkodás és sok-sok megtakarított energia, víz és hulladék. Zöldítsd Te is a háztartásodat ÖkoKörben! Minden érdeklődőt szeretettel vár a Tudatos Vásárlók Egyesülete!
Ökokörtúra - C.A.T.

Ökokörtúra - C.A.T.

Center for Alternative Technology néven 30 éve jött létre Európa legnagyobb szemléletformáló és bemutató „ökoparkja”. Az intézményben ma már több mint 130-an dolgoznak, s az ökoépítészet, a biogazdálkodás, valamint az alternatív energia hasznosítás területén tartott tanfolyamaikra, szemesztereikre a Föld másik oldaláról is folyamatosan érkeznek érdeklõdõk.
Ökokörtúra - Tanulmányúton Angliában I.

Ökokörtúra - Tanulmányúton Angliában I.

Egy régi vágyunk vált valóra. Egy hetet tölthettünk tanulmányúton, az ökológikus építészet, az alternatív energia hasznosítás legjobb példáinak tanulmányozása céljából. Mindent megnéztünk, mindenbe belekérdeztünk, mindent lefényképeztünk… ami belefért egy hétbe. Inspirálódva, ötletekkel és tervekkel gazdagodva érkeztünk haza. Az elkövetkezõ sorozatban a legérdekesebb példákat és helyszíneket mutatjuk be.