Magazin

Pályázatok az újrahasználat jegyében

A Humusz környezetvédő szervezet pályázatot hirdet óvodák és iskolák számára. Mindkét páyázati kiírás központi témája a hulladékhegyek csökkentését célzó újrahasználat népszerűsítése. Ne dob ki, hasznosítsd!

"Re-bútort az aulába!" pályázati felhívás iskolásoknak

Olyan lelkes diákok jelentkezését várják, akik számára nem csak a környezetvédelem fontos, de az is, hogy aktívan részt vegyenek az iskolai közeg alakításában. Mert nem mindegy, hogy a szünetet hol lehet kényelmesen eltölteni!

Leülnétek az iskolai aulába, de nincs hova, a suli kertjében mindenféle hasznosnak kinéző limlom hever, de nem tudtok vele mit kezdeni? Unalmasak a szokásos iskolai padok látványa? Itt a lehetőség, hogy újravarázsoljátok az iskolátok tereit!

Ha éreztek némi kreativitást és mellette sok-sok lelkesedést, jelentkezzetek a Humusz Szövetség iskolások részére meghirdetett pályázatára, melynek keretében az iskolátok közösségi tereibe tervezhettek már megunt, feleslegessé vált alapanyagokból közösségi bútorokat. A három legötletesebb pályaművet a szervezők meg is valósítják!

A pályázat témája

Az iskola közösségi tereiben (aula, kert, porta, stb.) elhelyezhető újrahasznált, eredeti funkcióját vesztett anyagokból, maradékokból összeállított bútor látványtervének elkészítése, amelyet lehetőség szerint minél több diák tud egyszerre használni.

Pályázók köre

Általános, közép – és szakközépiskolai diákok maximum 10 fős csoportja, amelynek élén álljon egy pedagógus. A csoport tagjai egyazon iskolából kell, hogy kikerüljenek.

Beküldési határidő: 2015. április 15.

A három legötletesebb pályamű megvalósításához a Humusz Szövetség egyenként 75 ezer Ft költségkeretet biztosít!

További részletek a Humusz weboldalán.

 

 

"Játszd újra! - Játékok újragondolása" pályázat óvodák részére

Készítsetek új játékokat a régiekből! A Humusz másik pályázata olyan lelkes óvodai csoportoknak szól, akik szívesen varázsolják újjá régi, leselejtezett játékaikat!

A pályázók köre: Óvodai csoportok jelentkezését várják. Egy óvodából több csoport is indulhat a pályázaton.

A beadott pályaművek technikai követelményei: Az új játékokat régi, felesleges vagy funkciót vesztett játékokból, illetve újrahasznált-, újrahasznosított-, vagy újrafeldolgozott anyagokból kell elkészíteni.

A pályázat keretében beadandó:

  • Rövid leírás (1-3 oldal), amelyből megismerhetjük a készítés folyamatát, a felhasznált anyagok eredeti funkcióját, a játék fejlesztő hatását, a játék működését, az esetleges játékszabályokat.
  • Minimum 6, maximum 8 db, jó minőségű (megfelelő megvilágítás, lehetőleg fehér háttér, min. 1.5 MB, vagy 1.2 Mpixel méretű) fénykép. A fényképek közül 3 db elöl-, hátul- és oldalnézetet dokumentáljon, valamint 1-1 db fénykép készüljön a kiindulási anyagokról, illetve a kész pályaművekről (szemléltetve az „előtte-utána” állapotokat). A játékokról készüljön olyan fénykép is, ami használat közben mutatja a játékokat, az óvodásokkal együtt.

Beküldési határidő: 2015. április 15.

További részletek a Humusz weboldalán.