Magazin

Pedagógus továbbképzés - hulladékgazdálkodás és a fogyasztói társadalom

A Humusz Szövetség képzést szervez általános- és középiskolás gyermekeket nevelők, tanítók részére. A résztvevők megismerkednek a hulladékgazdálkodás alapfogalmaival, a reklám, fogyasztás, hulladék összefüggéseivel, illetve következményeivel.

A Humusz Szövetség ismét elindítja "A hulladékgazdálkodás és a fogyasztói társadalom ismeretanyagához kötődő nevelési feladatok elméleti és gyakorlati problémái, lehetőségei" címmel, akkreditált pedagógus-továbbképzését!

A képzés célja, hogy a résztvevők megismerkedjenek a hulladékgazdálkodás alapfogalmaival, a reklám - fogyasztás - hulladék összefüggésével és következményeivel, valamint a fogyasztói társadalomból a fenntartható társadalom felé vezető út hulladékgazdálkodással kapcsolatos lépéseivel a hétköznapi ember nézőpontjából. A szervezők kiemelt hangsúlyt fektetnek a közös gondolkodásra, a csoportmunkára, a játékok és a módszerek kipróbálására.

 

 

A résztvevők számos érdekes módszerrel ismerkedhetnek meg, melyek segítik az ismeretek átadását a gyerekeknek, valamint gyakorlatias ötleteket kapnak a környezetkímélőbb iskola működtetéséhez, s a tapasztalatokat és a tanácsokat is megosztják egymás között.

A képzést elsősorban az 10 -18 éves korosztályt tanító pedagógusoknak és környezeti nevelőknek ajánlják, de más érdeklődőt is szeretettel várnak.

 

Tematika

1. nap: A fogyasztói társadalom vesztésre áll (globális környezeti problémák)

2. nap: A reklám – fogyasztás – hulladék összefüggései

3. nap: Hulladékkezelés I. (a hulladék típusai, szelektív hulladékgyűjtés, újrafeldolgozás, komposztálás)

4. nap: Hulladékkezelés II. (a hulladékártalmatlanítás módjai és problémái - hulladékégetés, hulladéklerakás, veszélyes és folyékony hulladékok)

5. nap: A hulladékmegelőzés, mint a korszerű hulladékgazdálkodás legfőbb eleme (a hulladékmegelőzés és az újrahasználat lehetőségei)

 

További információk a Humusz honlapján.