Magazin

Tárgyaink története

A "Tárgyaink története" (The story of stuff) tartalmas, elgondolkodtató, de könnyen emészthetõ filmecske. Segítségével végigkísérhetjük mindennapi tárgyaink életét az elõállítás, szállítás, gyártás, reklám, fogyasztás, hulladék rendszer mentén. Most már magyar szinkronnal is elérhetõ!

Annie Leonard amerikában készült animációs filmje lényegében nem más, mint a fogyasztói társadalom tömören és egyszerûen megfogalmazott bemutatása.


A 2007-ben született alkotás különféle környezeti és társadalmi ügy összefüggéseit próbálja meg feltárni, s igyekszik megfogalmazni az elérendõ célt is; miszerint itt az ideje egy élhetõbb, fenntarthatóbb, környezettudatosabb világnézet létrehozásának. Rámutat arra, hogy mindenki és minden egy nagy rendszer elemeként mûködik, s mint ilyen, hatással van a rendszer egészére. Ergo, az is számít, amit kis emberként, a hétköznapok során, minimális változtatások formájában a bolygónkért teszünk.

A képregényszerû rajzocskák pálcikaemberkéi humorosan, találó egyszerûséggel mutatnak rá világunk abszurditására s egyben cselekvésre készetnek.

Ajánljuk megtekintésre - fõként most - az ünnepi bevásárlási láz idején...

A film eredeti, angol nyelvû honlapja számos érdekességet és információt tartalmaz.

A film most már magyar szinkronnal is megtekinthetõ a Civiljutub honlapon.
Kapcsolódó cikkek
Tegyél te is a mikroműanyag-szennyezés ellen!

Tegyél te is a mikroműanyag-szennyezés ellen!

Sok kicsi sokra megy! Igaz ez a környezetvédelmi erőfeszítésekre, de a mikroszkopikus műanyagszennyezésre is. Lássuk mi a probléma, és hogyan tehetsz ellene!
A palackozott víz története

A palackozott víz története

Hogyan lehet eladni a vizet, mikor az a kezdetektõl fogva ingyen van? Egyszerû! Igényt kell rá "gyártani". A 1970-es években nagy ötlettel rukkoltak elõ az üdítõital gyártók: palackozott vizet fognak eladni az embernek.... Annie Leonard legújabb kisfilme ezt a témát járja körül rajzolt figurái segítségével.