Magazin

"Szedd magad" alma

Itt az almafajták szezonja. A számos jótkékony hatással rendelkező gyümölcsféleséghez "Szedd magad!" akciókban is hozzájuthatunk. Íme a lelőhelyek listája!

A régi idők embere az almát is a gyógynövények közé sorolta. Már az ősi egyiptomiak, görögök és rómaiak is tisztelték és szerették az almát, több tucatnyi változatát nemesítették ki.

Számos előnyös tulajdonsága az egészséges táplálkozás egyik nagyszerű kiegészítőjévé teszi, így - főként télen - semmiképp sem hiányozhat az asztalról.

Aki a bolt vagy piac helyett inkább a közvetlenül földekről szerezné be az almát, az EZEN A LINKEN keresgélhet a "Szedd magad!" akciókat indító termelők között.

Csak egészséges, sérülésmentes almát vegyünk. Az ütődött szemek hamar megrohadnak, ami főleg akkor problémás, ha nem azonnali fogyasztásra vesszük, hanem nagyobb mennyiséget szeretnénk tárolni. Nem túl hideg pincében, garázsban, szellős rekeszekben jól tárolható gyümölcs. A betárolt almát néhány hetente át kell válogatni és a romló, hibásakat fel kell dolgozni; ehhez rengeteg étel- és italrecept található, akár a világhálón is.