Magazin

Klikk! Támogasd a civileket - kiadás nélkül

Elindult a www.keresve.hu nonprofit projekt. Ez a kezdeményezés egy új, ingyenes adománygyûjtõ szolgáltatás, melyen keresztül civil szervezetet juttathatunk anyagi forráshoz úgy, hogy az számunkra nem jelent kiadást. Elég az új keresõlapot beállítani a számítógépünkön, s minden egyes internetes keresés alkalmával újabb bevételhez jut az általunk megjelölt szervezet, alapítvány.

Ezt az új adományozási modellt használva tehát nem kerül pénzünkbe a civil szféra támogatása. A támogatható szervezetek közt szerepel többek közt a WWF és a Magyar Madártani Egyesület is.

Elegendõ a keresõoldal kezdõlapján kiválasztanunk egy számunkra szimpatikus célokért küzdõ csapatot, egyetlen gombnyomással beállítani õket támogatottként, s innentõl kezdve minden egyes internetes keresésünk egy-egy szavazatot jelent számukra.

Mindez úgy lehetséges, hogy az oldal meglátogatásával automatikusan szavazunk a kiválasztott szervezetre. A honlapot mûködtetõ alapítvány napi reklám és egyéb bevételét a rendszerben aznap megtalálható szervezetek között osztja szét a szavazati aránynak megfelelõen. Egy nap többször is van lehetõség szavazásra; minden egyes oldalletöltést egy-egy szavazatként regisztrálnak.

Miután beállítottuk, hogy melyik szervezetnek szeretnénk gyûjteni, kezdõlapként kell beállítanunk a www.keresve.hu weboldalt, hogy a program megjegyezze döntésünket és beállításaink megmaradjanak.

Az oldal infrastrukturális hátterét a Google biztosítja, ahogyan a keresõt is a Google üzemelteti, így a megszokott színvonalú szolgáltatást használhatjuk adományozás közben is a www.keresve.hu-n.

A rendszerhez cégek, vállalatok is hatékonyan csatlakozhatnak: a céges számítógépek kezdõoldalának beállításával és egységesítésével minden dolgozó ugyanazt a szervezetet támogatja munkája során. ezzel az egyszerû döntéssel cégek, hivatalok is kinyilváníthatják társadalmi elkötelezõdésüket anyagi teher nélkül.

A keresve.hu-t a Global Improvement Foundation - Világfejlesztési (közhasznú) Alapítvány üzemelteti. Az alapítvány hazai és Európai Uniós Önkéntes Támogatási és Információs Rendszer kidolgozására és üzemeltetésére jött létre.


Forrás: blog.keresve.hu