Magazin

Tanszergyűjtés rászoruló családoknak

A Magyar Református Szeretetszolgálat idén is tanszergyűjtést indított. A leadott iskolatáskákat és egyéb felszereléseket rászoruló családokhoz juttatják el, megkönnyítve számukra a tanévkezdést. A felesleges holmik továbbadása környezetvédelmi szempontból is hasznos.

A Magyar Református Szeretetszolgálat országszerte 21 gyűjtőponton várja a használható, de még jó állapotban lévő iskolatáskákat és tanszereket. A felajánlott holmik a szeptemberi iskolakezdéskor rászoruló diákokhoz kerülnek.

A szervezet nyár végéig, azaz 2016. augusztus 31-ig várja a felajánlásokat azoktól, akik szívesen továbbadnák gyermekeik feleslegessé vált, de még jó állapotban lévő iskolai felszerelését.

 

 

Az akció nemcsak karitatív szempontból figyelmere méltó, de segít abban is, hogy a feleslegessé vált holmik ne a kukában végezzék, azaz ne legyen belőlük - idejekorán - szemét.

Amit gyűjtenek:

  • iskolatáska
  • füzet
  • íróeszköz
  • tolltartó
  • rajzeszközök

A 21 gyűjtőpont közül egy budapesti, a többi vidéki városokban található.

Keresse fel a gyűjtőpontok egyikét és csatlakozzon az akcióhoz!

Kapcsolódó cikkek

Iskolakezdési cserebere börze

A hulladékmegelőzés fontos lépés a környezetvédelem terén. A Humusz Szövetség ezt szem előtt tartva újabb börzét szervez az érdeklődők számára, ezúttal feleslegessé vált iskolaszereket lehet csereberélni augusztus 26-i rendezvényükön. Add tovább, amire nincs szükséged; vigyél haza helyette olyasmit, aminek még hasznát veszed!
Szolártetők a New York-i iskolákban és a tananyagban

Szolártetők a New York-i iskolákban és a tananyagban

Egy New York-i iskola úgy döntött, hogy szeretné megadni a lehetőséget a gyerekek számára, hogy megismerjék a szolártetők működését és hasznát, közelebb kerüljenek a fenntartható gondolkodáshoz.
Iskolák az éghajlat védelméért!

Iskolák az éghajlat védelméért!

Hazai civil szervezetek új kiadványa egyszerű, de hatékony megoldásokat kínál iskolai éghajlatvédelmi programok készítéséhez. A gyakorlatban is könnyen kivitelezhető ötletek megvalósítói fontos és hasznos lépéseket tehetnek a helyi klímavédelem, s egyben a környezeti szemléletformálás érdekében.

Tanyapedagógiai program iskolákban

Civil részvétellel tanyapedagógiai program indult hazánkban, melynek célja, hogy a gyerekek megismerjék a hagyományos, falvainkban még fellelhető gazdálkodási módokat. A részben francia mintán és hazai tapasztalatokon alapuló program sok pozitívumot tartogat a mai fiatalok számára.

Iskolaszer csere-bere boltjainkban

A közelgő iskolakezdés alkalmából a ZöldBolt csapata iskolaszer csere-berét tart veszprémi és budapesti boltjában. Augusztus 27-től szeptember 9-ig várjuk a továbbajándékozásra szánt iskolaszereket.

Komposztálás az iskolaudvaron?!

A Humusz Szövetség Komposztáló Programot hirdet minden budapesti telephelyû közoktatási intézménynek! A projekt keretén belül, a Fõvárosi Önkormányzat Környezetvédelmi Alapjának támogatásával 30 budapesti oktatási intézménynek (általános-, középiskola és gimnázium) 2-2 db komposztkeretet tudnak térítésmentesen biztosítani.