Magazin

Tavaszi alkotói pályázat kicsiknek és nagyoknak

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület alkotói pályázatot hirdet „Költésre készülődő madaraink” címmel. Ha Te is fontosnak tartod a természet védelmét, a gyerekek szemléletformálását, most itt a nagyszerű alkalom! Kicsik és nagyok: induljatok a pályázaton!

A tavasz, a fészeképítés, tojásrakás, fiókanevelés időszaka. 2017 év madara a tengelic már lassan a költésre készülődik, míg a Tavaszi madárles madarai (fehér gólya, füsti fecske, kakukk, gyurgyalag, sarlósfecske) Afrikából való hazatérésüket követően látnak ennek neki.

Pályázati kategóriák: óvodás, alsó tagozatos, felső tagozatos, középiskolás, felnőtt. Papíron, bármilyen technikával készült alkotással részt lehet venni a pályázaton minden kategóriában. Ezen felül középiskolásoknak és felnőtteknek gyöngy és egyéb technikával készülő ékszer pályázatot is hirdetnek.

 

 

Pályázni 2017. március 31-ig lehet a következő módon: 

  • csak egyénileg lehet pályázni;
  • a kézzel készült eredeti alkotásokat kérik postán megküldeni (az alkotást nem tudják visszapostázni!). Végleges mérete A4-es legyen (kerettel együtt is!), a rajz hátoldalán legyenek feltüntetve a pályázó adatai. A gyöngy-ékszer kategória esetén nincs megkötés;
  • a pályamű beküldésével úgy tekintik, hogy a törvényes képviselő beleegyezését adta a pályázaton való részvételhez, kiállításon, illetve interneten való megjelenítéshez;
  • óvodák, iskolák a rajzokat együttesen is elküldhetik;
  • feltüntetni a következőket szükséges minden pályamunka esetén: pályázó neve, életkora (nevezési kategória), szülő neve, telefonszáma, lakcíme, e-mail címe.

Hova kell küldeni a pályázatot?

Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME, 1536 Budapest Pf. 283 A borítékra kérjük ráírni: „Költésre készülődő madaraink”

Díjak, eredményhirdetés:

Minden kategóriában a 3 legjobb pályázatot díjazzák. Óvodás, alsó tagozatos kategóriában valódi hanggal rendelkező plüssmadarat adnak ajándékba, míg a többi kategóriában egy szép tengelices pólót. A nyerteseket e-mailen vagy telefonon és a www.mme.hu oldalon tájékoztatják. Az eredményhirdetésre 2017. április 7-én kerül sor.

Kapcsolódó cikkek
Mit tehetünk a fecskék védelmében?

Mit tehetünk a fecskék védelmében?

Hazánkban évtizedek óta csökken a füsti, molnár- és partifecskék száma. Bár a veszélyforrásokat leginkább nemzetközi szintű összefogással lehet befolyásolni, mi magunk is hozzájárulhatunk a fecskefajok megóvásához. Mit tehetünk értük házunk táján?
Cinkegolyó alternatívák

Cinkegolyó alternatívák

A faggyú és mag keverékéből álló cinkegolyó etetőanyag-gombócok a nagyobb városokban gond nélkül beszerezhetők. De mit tegyünk, ha nem elérhető vagy éppen kifogytunk ebből a nélkülözhetetlen eleségből? A Magyar Madártani Egyesület tanácsai.

Környezetvédelmi rajzpályázat - kiállítás

Az Enviroinvest Zrt. környezetvédelmi tanácsadás üzletága környezetvédelmi rajzpályázatot hirdetett alsó tagozatos általános iskolások részére. A jelentkezõ gyerekek rajzban fogalmazhatták meg, mit tudnak tenni környezetük védelme érdekében. A beérkezett pálymûvek kiállítás keretében tekinthetõk  meg.

Mozdulj a jó irányba! – kreatív pályázat

Családi kreatív pályázat került meghirdetésre az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap alkalmából. A pályázaton a „Mozdulj a jó irányba!” jelmondathoz kapcsolódó alkotásokkal lehet részt venni.

5. Gyerek Arc - Varázsrajz a jövõrõl

Varázsrajz a jövõrõl címmel 5. alkalommal hirdetik meg a gyerek ARC pályázatot, amelyre 6-9, valamint 10-14 év közötti gyerekek alkotásait várják. Olyan rajzokkal lehet pályázni, amelyeken a pályázók megmutatják a jövõ embereit, állatait, növényeit, gépeit, utcáit, világát.

Szeresd a vidéket! – pályázat

A Vidéki Élet Magazin Szeresd a vidéket! címmel gyermekrajz pályázatot hirdet. Várják minden óvodás és általános iskolás gyermek rajzát, aki vidéken él vagy kedveli a vidéket, a nyarakat a vidéki nagymamánál tölti, vagy sokat kirándul a családdal. Beadási határidõ: 2012. április 15.