Magazin

Télváró ruhacserebere

A HellóAnyu - családbarát közösségi tér és ökokávézó - börzét szervez november 10.-én.

Ném fér a szekrénybe? Meguntad? Soha föl se vetted? Kinőtte a gyerkőc? Itt az ősz, nyakunkon a tél, és kellene még pár darab? Selejtezel? Akkor a HellóAnyuban a helyed!

 A budapesti HellóAnyu egy olyan közösségi tér és kávézó, melyet azzal a céllal hoztak létre, hogy kisgyermekes szülők is - gyerekekkel együtt - találkozhassanak egymással, szervezetett programokon vehessenek részt. Most éppen cserebörzét szerveznek, ami jó mert...

  • ingyen juthatsz olyan holmikhoz, amire épp szükséged van;
  • nem kell kidobnod a feleslegessé vált tárgyakat, így nem lesz belőlük szemét;
  • ha új tárgyak vásárlása helyett használtakat részesítesz előnyben, akkor a környezetvédelemért is teszel; hisz a gyártási folyamatok minden egyes előállított darab esetében jelentős környezetterheléssel járnak.  

 

 Ha már nem kell, add tovább!

 

A börzére vihetsz jó állapotban lévő, tiszta felnőtt és gyerekruhát, kiegészítőket, játékot, mesekönyvet, ami nektek már feleslegessé vált, de másnak még kincset érhet. Lehet csak hozni vagy csak vinni is, kinek mi a segítség!

A szervezők nem osztanak kupont, és nem számolják le, mennyit hoztok vagy visztek, szabad a vásár.... vagyis a cserebere! Pénzforgalom nincs. Természetesen gyerekekkel együtt is érkezhettek.

Ha az időpont nem megfelelő, bármikor hozhattok vagy vihettek bármit: a ruhacsere program folyamatosan működik a kávézóban. A maradékot rászorulóknak juttatják el.

Időpont: 2017. november 10. péntek, 16.00 - 19.00 óra között

Helyszín: HellóAnyu kávézó és közösségi tér - Budapest, 1077, Csányi u. 7. 

A belépés és a cserebere ingyenes, de a szervezők kérik, hogy amennyiben lehetséges, adománnyal támogassátok az esemény szervezési költségeit és további csereberék szervezsét. (Javasolt adomány: 1000 Ft).

Az esemény a Facebookon is elérhető.

Kapcsolódó cikkek
Fél év ruhavásárlás nélkül, avagy a divat és ami mögötte van

Fél év ruhavásárlás nélkül, avagy a divat és ami mögötte van

Egy fiatal, magyar újságírónő 2016 októberében elhatározta, hogy december 31-ig nem vásárol ruhát és kiegészítőt. Ekkor még nem tekintett kihívásként a dologra, ám decemberben jött az ötlet és az újabb határidő: immáron áprilisig - kereken fél évig - tartja magát fogadalmához. A miértekről, hogyanokról olvasmányos blogot vezet. 
„Tégy egy könyvet – Végy egy könyvet!”

„Tégy egy könyvet – Végy egy könyvet!”

Nagy siker a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár  „Tégy egy könyvet – Végy egy könyvet!” elnevezésû kezdeményezése. A példaértékû akció segít a közösségi szellem terjsztésében; abban, hogy a kispénzûek is szellemi táplálékhoz jussanak; de környezetvédelmi szempontból is értékes, hiszen ily módon nem kukába, hanem továbbhasználatra kerülnek a könyvek.
Használt? Használd!

Használt? Használd!

Tavalyelõtti szoknya, porosodó DVD gyûjtemény, rekesznyi befõttesüveg, javításra váró kenyérsütõ, kinõtt gyerekruha, garázsban rozsdásodó kerékpár, soha ki nem nyitott könyv. Egyetlen - ám elég markáns - közös vonásuk, hogy évek óta nem használjuk egyiket sem. Akkor hát miért nem adjuk tovább õket? Ez a „zöld” megoldás bolygónknak is hasznára válik.
Kapcsolódó termékek
LOGI-VÁR fa építőjáték készletLOGI-VÁR fa építőjáték készlet
nem rendelhető
9 390 Ft 9 390 Ft/1 db