Magazin

Tudatos Vásárlók Áruháza - kiállítás

Megnyílt a Tudatos Vásárlók Áruháza, a Tudatos Vásárlók Egyesületének kiállítása  kezdõ és haladó környezetbarátoknak.  A civil szervezet új megfogalmazásban, új köntösben szeretne fenntartható, környezetbarát életmód-megoldásokat bemutatni.

A Cellux Csoport, a Kétfarkú Kutya Párt és az 1000% mûvészei által berendezett áruház elsõ látásra a nagy szupermarketek hangulatára emlékeztet, ám a bejáratnál felvett fogyasztáscsökkentõ szemüvegen át mégis egy új fogyasztói kultúra horizontja rajzolódik ki a látogatók elõtt.

A Tudatos Vásárlók Áruháza egyszerre tart görbe tükröt a fogyasztási szokásaink elé, és mutat fel megoldási javaslatokat. Miközben a szókimondó és markáns üzenetet hordozó tárgyak, installációk szembe állítanak fogyasztási szokásainkkal vagy épp a minket bombázó reklámok hamis világával, a különbözõ áruházi osztályok portékáit egy környezetbarát háztartás kellékei adják.

Találunk itt megoldást a vízfogyasztás csökkentésére, de bemutatkoznak olyan furaságok is, mint a vízzel hajtott fürdõszobai rádió. Az Áruház elsõsorban a környezettudatos, hétköznapi és mindenki számára elérhetõ praktikákra, megoldásokra hívja fel a figyelmet. Arra, hogy személyes, otthoni környezetünkben is nagyon sokat tehetünk a fenntarthatóságért.

Helyszín: Budapest, VII., Király utca 13., Gozsdu udvar (B udvar)

Az ingyenes kiállítás 2011. május 10-tõl június 30-ig tekinthetõ meg, hétfõ kivételével naponta 10-18 óráig. Iskolai csoportok számára ingyenes tárlatvezetést biztosítanak, melyhez elõzetes bejelentkezés szükséges!