Magazin

VIII. TERMIK Tábor 2015

A Magonc Alapítvány önkéntes szervezőcsapata 2015-ben 8. alkalommal rendezi meg országos, 10-14 éves gyermekeknek szóló nomád táborát, a TERMIK Tábort. A táborozókat ezúttal is 10 felejthetetlen napra várják, idén egy csörgedező patakokkal határolt tisztásra, a Nyugat-Mecsekbe!

A szervezők célje egy olyan program megvalósítása, ahol a táborozó gyermekek és a szervezők együttesen ismerhetik meg a táborhely környékének élővilágát, a helyi népszokásokat és mesterségeket, valamint megtanulják hosszú távon is fenntartható módon hasznosítani a természeti adottságokat és erőforrásokat. Eközben pedig egy jól működő, összetartó közösséget alakítanak ki; barátokká válnak.

A táborban a résztvevők 12 fős „családokba” lesznek beosztva, ezek a családok (természetesen egy családfővel kiegészítve) járják végig délelőttönként forgószínpadszerűen a különböző programokat. Itt a gyermekek minden nap más kalandos, élményszerű, de ugyanakkor szakmai ismereteket is nyújtó foglalkozásokon vesznek majd részt. A foglalkozások során a résztvevők testközelből ismerkedhetnek meg a tábort körülvevő élőlényekkel és egyéb természeti, kulturális kincsekkel.

 

 

A délután során kötetlenebb, de a délelőttiekhez hasonlóan színes és változatos tevékenységek várnak a táborozókra: a jó hangulatú közösség kialakulását segítő csapatépítő programok, játékos vetélkedők, vagy akár a teljes tábori közösséget bevonó csapatjátékok. Napnyugtakor közös, tábortűz körüli énekléssel, mesehallgatással és színdarabbal zárják a tábor napjait.

Mivel minden szervező önkéntesen, azaz díjazás nélkül végzi munkáját, a táborban nincs klasszikus értelemben vett „részvételi díj”. A 10 napos tábor során az étkezéshez, utazáshoz, közös felszereléshez való hozzájárulás 2015-ben legalább 31 000 Ft.

Időpont: 2015. július 6-15.

Helyszín: Nyugat-Mecsek, Hetvehely

Jelentkezési határidő:

  • Általános jelentkezési határidő: március 31.
  • Pótjelentkezés (+14 fő): május 1.

Korosztály: 10-14 év (egyéb esetben külön egyeztetés szükséges!)

Hozzájárulás az utazás, étkezés és közös tábori felszerelés költségeihez: legalább 31 000 Ft

Szállás: szabad ég alatt, saját sátrakban

A táborról és a napi programokról részletes tájékoztatás, valamint online jelentkezési lehetőség: www.termiktabor.hu

További információ, jelentkezési tudnivalók: E-mail: info@termiktabor.hu Posta: 2111 Szada, Árpád u. 30. Telefon: +36-20-469-0512 (Magonc Alapítvány)