Magazin

Világíts Rá! - pályázat a lámpahulladékok szelektív hulladékgyűjtésének népszerűsítésére

A környezetvédelem iránt érdeklők számára kiírt pályázaton kreatív ötleteket díjaznak. Cél a lámpahulladékok szelektív gyűjtésének népszerűsítése!

A Világítástechnikai Társaság országos pályázatot ír ki „VILÁGÍTS RÁ! címmel, melynek tartalma: „Te hogyan hívod fel a figyelmet a lámpahulladékok szelektív hulladékgyűjtésére”? Céljuk, hogy ismertté tegyék a lámpahulladékok szelektív hulladékgyűjtésének fontosságát és népszerűsítsék a környezettudatos világítási megoldásokat.

Mit várnak?

Kreatív megoldások és üzenetek segítségével kell felhívni a lakosság figyelmét a lámpa hulladék létezésére, szelektív gyűjtésének fontosságára, az újrahasznosítás eredményeire és a környezettudatos világításra.

Kik pályázhatnak?

Mindenki, aki már betöltötte a 10. életévét. Elfogadják csoportok, iskolai osztályok, közösségek, baráti társaságok, párok és csapatok stb. jelentkezését is.

 

 

Mivel pályázz?

Rajzzal, amit bármilyen technikával készíthetsz. Egy maximum 3 perces videóval, ami készülhet kamerával, fényképezőgéppel, telefonnal is. (elvárt fájl formátum: MP4, MOV, maximális méret: 250MB) Verssel, dallal, amelyet erre az alkalomra írtál. (hangfájl esetében az elvárt formátum: MP3, maximális méret: 10MB)

Egy pályázó egy kategóriában csak egy pályázatot adhat be, de minden kategóriában készíthet pályaművet. Ne felejtsd el kitölteni a pályázati adatlapot is, amit e felhívás végén tölthetsz le.

Meddig pályázhatsz?

A pályázatok leadási határideje: 2017. február 23. 23:59 Eredményhirdetés: 2018. március 21. 10:00 (változtatás jogát fenntartják!)

Hová küldd?

Elektronikus úton a vtt@vilagitas.org e-mail címre. Postán is feladhatod: MEE Világítástechnikai Társaság, 1042 Budapest, Árpád út 67, 1. em. 6. Ha személyesen szeretnéd leadni, további információt ide kattintva találsz.

Mit nyerhetsz?

A nyerhető díjak szabadon felhasználható MEDIA MARKT vásárlási utalványok, a következő értékben:

1. helyezett számára: bruttó 50.000,-Ft

2. helyezett számára: bruttó 25.000,-Ft

3. helyezett számára: bruttó 5.000,-Ft

A nyeremények készpénzre nem válthatók és más kedvezménnyel nem összevonhatók.

További részletek a Világítástechnikai Társaság honlapján.

Kapcsolódó cikkek
Éljen soká a laptopod!

Éljen soká a laptopod!

Tudtad, hogy befolyásolhatod a laptopod akkujának élettartamát azzal, hogy hogyan használod? Ha érdekel, hogyan tolhatod ki minél jobban az újabb gép vásárlását, ezzel csökkentve a környezetszennyezést, olvass tovább!
Közel hétszázezer tonna veszélyes hulladék keletkezik évente Magyarországon

Közel hétszázezer tonna veszélyes hulladék keletkezik évente Magyarországon

Hazánk lakosonként - tehát nem háztartásonként! - közel száz kilogramm veszélyes hulladékot termel, ami közel 700 ezer tonnát jelent éves szinten. A veszélyes hulladékok súlyos környezetromboló és egészségkárosító hatással bírnak, ezért nem mindegy, hogy mit kezdünk velük.
Ökovendégház a gyakorlatban

Ökovendégház a gyakorlatban

Sokat hallunk az öko-szemléletű házakról, de arról keveset, hogy egy újonnan épült szálláshely esetében hogyan tudjuk mindezt alkalmazni. Erre jó példa az alábbi szálláshely, amely 2015-től fogadja a vendégeket a Balatontól 3 km-re.
Hét tévhit a megújuló energiáról, eloszlatva

Hét tévhit a megújuló energiáról, eloszlatva

Egy nemrégiben megjelent összeállítás a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos tévhiteket igyekszik eloszlatni. A hét leggyakoribb téveszmét körbejáró anyag tömören és közérthetően avatja be a témába az érdeklődőket.
Hűtés és mélyhűtés télen

Hűtés és mélyhűtés télen

Ha a fagyok idején a fűtésszámlán nem is mindig sikerül spórolni, legalább az árammal igyekezzünk takarékoskodni. Ehhez gyűjtöttek össze a Kislábnyom hírlevélben olyan jó példákat, melyeket érdemes kipróbálni. Tippek és ötletek hűtéshez, mélyhűtéshez - kevesebb áramfogyasztással.
Ördögi körbe taszítanak minket a klímaberendezések

Ördögi körbe taszítanak minket a klímaberendezések

Egy átlagos teljesítményû klímaberendezés havonta mintegy 250 kilowattórával növeli meg az áramfogyasztást, ami 8-10 ezer forinttal terheli meg villanyszámlát. Ezzel szemben az újrahasznosított anyagból készülõ szigetelés már az elsõ, de legkésõbb a második nyáron megtérülõ befektetést jelent, anélkül, hogy növelné a levegõ CO2-tartalmát.