Magazin

XXIV. Gömörszőlősi Paraszt-Wellness

A Zöld Bolt már többször hírt adott a Gömörszőlősi Paraszt-Wellnes önkéntes munkáról. A szervezők most ismét segítőket várnak a januári kalákához. Lesz mogyoróvessző gyűjtés, patics-kerítés építés, patakmeder-tisztítás, téli feladatok a gyümölcsösben... jó hangulat, vidám társaság.

A Gömörszőlősben ténykedő Ökológiai Intézet a Fenntartható Fejlődésért Alapítvány oktatóközpontjában sokan megfordultak már.

A visszatérők tenni akarásából és a programgazdák/falubéliek vendégszeretetéből kialakult ez az önzetlen program, melynek keretében az ide érkezők felajánlják segítségüket a gazdaságban, cserébe egy kis szellemi táplálékért.

Itt meg lehet tanulni a sajtkészítés/kenyérsütés mesterségét, botanikai ismereteket lehet szerezni, ki lehet próbálni az állattartás mindennapi feladatait, egyszóval tiszta, értelmes dolgokkal gazdagíthatjuk magunkat. Emellett lehetőség van kirándulásra, gyümölcsfa-ültetésre és csillagos égbolt alatti szalonnasütögetésre.

 

 

Az Ökológiai Intézet és a Gömörszőlős Önkormányzat közös szervezésében kerül sor az  idei első paraszt-wellnessre január 17-től január 20-ig.

Szokás szerint csütörtöki érkezéssel, közös vacsorával és beszélgetéssel kezdődik a program, majd péntek kora reggel látnak munkához a résztvevők. A biogazdaság programjai között szerepel a mogyoróvessző gyűjtés és patics-kerítés építés, a biokert patakmedrének kitisztítása, téli feladatok elvégzése a gyümölcsösben, valamint a trágyacsákányozás befejező munkálatai. A faluban pedig a Múzeumkert állagmegóvási munkái és a kakasvári portán kisebb feladatok várják a vállalkozó szelleműeket.

Fontos tudnivaló, hogy mindenkinek ki kell fizetnie a rá eső rezsit, ami maximum 3-4000 forint lesz a teljes hétvégére. A leutazást részben telekocsik szervezésével oldják meg, így a wellness szervezői arra kérik az autóval érkezőket, hogy jelezzék ezt, annak érdekében, hogy az autó nélküliek is eljuthassanak a helyszínre.

Érvényes jelentkezés a jelentkezési lap kitöltésével adható le!

Az esemény megtalálható a facebookon is.

További tudnivalók itt.