Magazin

Zöld kiállítás befogadó helyszíneket keres

A "Tükörben a Világ" színes kiállítás temérdek installációval és játékkal. Célja a fenntartható fejlődés ösvényének felkutatása. A kiállítás most új helyszíneket keres! A szervezők önkormányzatok, művelődési és oktatási intézmények, civil szervezetek, cégek jelentkezését várják.

 

Mire van szüksége egy emberi lénynek? Egy korty vízre, betevő falatra, szerető ölelésre, biztonságos közegre, szabadságra... Hogy az ember milyen módon oltja oly sokféle szomját, hatást gyakorol a természetre és társai életére. A Tükörben a világ kiállítás az emberi természetről és a fenntartható fejlődésről szól.

Ez a kiállítás egy felfedezőút. A látogatók, miközben kitekintenek a világra, saját magukat is megpillanthatják a tükörben. Mik az alapvető igényeim? Hogyan tudom ezeket kielégíteni anélkül, hogy a bolygó túlélését és az emberi jogokat veszélyeztetném?

A kérdésekre válaszul az alkotók tíz izgalmasan berendezett szobát álmodtak meg, Manfred Max-Neef chilei közgazdász filozófiája alapján. Minden egyes szoba kapott egy nevet:
 Tudás. Túlélés. Választás. Alkotás. Identitás. Pihenés. Biztonság. Szeretet. Álom. Részvétel.

A kiállítás kartonfalakra és posztamensekre épül. A helyi adottságok és a mobil elemek segítségével a teret 10+1 fő egységre tagolják. Az egyes terekben képek, szövegek, installációk és játékok várják a látogatókat.

Ennek a nagyszerű, szemléletformáló, informatív kiallításnak most új helyszíneket keresnek keresnek a szervezők az ország minden régiójában! Várják önkormányzatok, közművelődési- és közoktatási intézmények, civil szervezetek, cégek jelentkezését, hogy közös szervezésben léphessenek előre a lakossági szemléletformálásban! A Tükörben a Világ környezetvédelmi pályázatok ideális kísérő rendezvénye is lehet.

A helyszín kiválasztásának szempontjai: a tárlat helyigénye kb. 300 m², jó fényviszonyok lehetőleg természetes fénnyel, több iskolai csoport fogadására is alkalmas akusztika, jó megközelíthetőség, kulturáltság, presztízs, télen megfelelő fűthetőség.

Javaslataikkal kérjük, keresse fel a kiállítás főszervezőjét, Hankó Gergelyt a 06 70 249 6113 telefonszámon, vagy a gergely@okopack.hu email címen.

További információk: www.tukorbenavilag.hu