Magazin

Zöldköznapok

Elindult a „Zöldköznapok” címû internetes oldal, mely három fõ témakörben – otthon, ember és közösség – ad egyszerûen kivitelezhetõ tippeket a környezettudatos hétköznapokhoz.

 

A Könczey Réka és S. Nagy Andrea által több mint egy évtizede szerkesztett és kiadott „Zöldköznapi kalauz” címû könyv alapmûnek számít a környezetvédelem iránt elkötelezettek körében.

Most ennek a könyvnek készült el internetes, aktualizált változata, melyben számos új ötlettel és tanáccsal is találkozhat az érdeklõdõ.

Olyan témakörökbõl szemezgethetünk, mint például az energiatakarékosság, az okos felújítás vagy a „zöld” tisztítás, tisztálkodás rejtelmei.

Olvashatunk érdekességeket arról, milt takar a "teljes étel" fogalma, hogyan termelhetünk bioélelmiszereket kertünkben, mi az a passzív ház, hogyan õrizhetjük meg – állíthatjuk vissza - vizeink tisztaságát, vagy milyen az „okos csomagolás”, azaz mi a nulla hulladék titka.
A számos ötletet nagyszerû és sokoldalú könyv- és linkajánló (magyar és külföldi honlapok) is kíséri, minden téma esetében.

Ajánljuk a honlapot mindazok számára, akik már környezettudatosan élnek; s azok számára is, akik még csak a gondolattal kacérkodnak… de nem tudják, hogyan is kezdjenek hozzá.

A honlap mottója így szól: "Élhetsz úgy is boldog, teljes életet, hogy az a Földnek sem fáj. Adunk pár ötletet, hogyan!"Kapcsolódó cikkek
Kevesebb műanyag - zöldebb háztartás

Kevesebb műanyag - zöldebb háztartás

Korunk egyik leggyakrabban és legsokoldalúbban használt anyaga a műanyag. Praktikus volta miatt régóta jelen van életünk számos területén; ám sok esetben inkább kényelmi okokból választjuk, nem pedig azért, mert nincs megfelelő - s egyben környezetkímélőbb - alternatívája.
Nyíri Zsuzsanna: Háztartásunk kémiája

Nyíri Zsuzsanna: Háztartásunk kémiája

"A könyv melyet a kezében tart a kedves olvasó, útmutatóul szolgál azoknak, akik szeretnék háztartásuk tisztítását csupán néhány, környezetbarát vegyszerrel megoldani. Megtanulhatjuk belõle, hogy a kémia alapjainak ismerete mennyire fontos a mindennapjainkban. Manapság, amikor sokan próbálnak zöldebben élni, elsõdleges hogy otthonunk tisztántartására találjunk olyan módszereket, amelyek nem szennyezik a környezetünket és kímélik a pénztárcánkat is." Kiadja: Könyvmûhely (2010)
Kapcsolódó termékek
- 17Környezetbarát háztartási praktikákKörnyezetbarát háztartási praktikák
nem rendelhető
1 190 Ft990 Ft 990 Ft/1 db