Archívum

Éljen soká a laptopod!

Éljen soká a laptopod!
Tudtad, hogy befolyásolhatod a laptopod akkujának élettartamát azzal, hogy hogyan használod? Ha érdekel, hogyan tolhatod ki minél jobban az újabb gép vásárlását, ezzel csökkentve a környezetszennyezést, olvass tovább!

A tihanyi levendulatermesztés kilencven esztendeje

A tihanyi levendulatermesztés kilencven esztendeje
Tihany nevével mára teljesen összeforrt a levendula és annak kultúrája. Ezzel együtt a levendulás termékek is különös reneszánszukat élik. Tudod, hogyan került a levendula Tihanyba, és érdekel szövevényes története? Cikkünkből kiderül!

Ez történik, ha biztonságos kozmetikumokra váltasz

Ez történik, ha biztonságos kozmetikumokra váltasz
Egy új kutatás azt vizsgálta, vajon mekkora változást okoz, ha tinédzser lányok három napon keresztül ftalát-, triklozán-, oxibenzon- és parabénmentes kozmetikumokra váltanak.

Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap

Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap
Az idei évben ismét megrendezésre kerül az Európai Mobilitási Hét és az Európai Autómentes Nap. Szeptember 16. és 22. közt számos magyarországi város és település is érdekes, színes programokkal népszerűsíti a környezetkímélő közlekedési alternatívákat.

Helyi termékes képzés - leendő helyi termelőknek

Helyi termékes képzés - leendő helyi termelőknek
A Dunakanyarban működő Magosfa Alapítvány ingyenes, 5×1 napból álló képzést indít azoknak a térségben élőknek, akik szeretnének helyi termék előállítással foglalkozni. A képzésen neves szakértőkkel és helyi termék készítőkkel is megismerkedhetnek a résztvevők. Jelentkezni 2016.08.31.-ig lehet.

Miért vennéd meg, ha kölcsön is kérheted?

Miért vennéd meg, ha kölcsön is kérheted?
Biztosan előfordult már veled is, hogy szükséged lett volna egy eszközre a ház körül, vagy kellékekre egy kisebb rendezvényhez, de csak egy alkalomról lett volna szó, így a megvásárlást csak pénzkidobásnak tartottad. Vagy megvettél egy eszközt, aztán ott porosodott kihasználatlanul. Mindkettőre jó megoldás a közösségi kölcsönzés!

Gyüttment Fesztivál 2016

Gyüttment Fesztivál 2016
„Költözz vidékre és kezdj új életet?!” Ezt a témát járja körül - már második éve - a Gyüttment Fesztivál, a vidéken újrakezdő, környezettudatos vidéki életet és értékrendet választó, tájba illeszkedő emberek éves nagy találkozója. A 2016. augusztus 25.-28. közt zajló rendezvénynek Csobánkapuszta ad helyszínt.

"Szedd magad" sárgabarack

"Szedd magad" sárgabarack
Elindult a "Szedd magad" sárgabarack szezon is. Íme a lista a fellelhető termőhelyekről, és néhány - modern és klasszikus - recept konyhai kedvcsinálónak.

Rovarűzés természetesen

Rovarűzés természetesen
Ha nem csak a rovarokat űznéd el, de a mesterséges és káros anyagokat is kerülnéd, akkor tippjeink Neked szólnak!

Használd újra az illóolajos üvegeket! Íme 10 tipp!

Használd újra az illóolajos üvegeket! Íme 10 tipp!
Ha te is szeretsz illóolajokat használni otthon a takarításhoz, illatosításra vagy aromaterápiás célokra, akkor valószínűleg sok kis üveg gyűlik össze otthonodban. Nem tudod mihez kezdj velük? Olvasd el tippjeinket!

"Szedd magad" levendula 2016

"Szedd magad" levendula 2016
Nyílik a levendula, a nyár egyik legillatosabb virága. A lilán hullámzó levendulaföldek látványához nem kell Franciaországig utaznunk, elegendő Tihanyba látogatnunk a június 20. és 26. között megrendezésre kerülő "Szedd magad" levendula napokra és az azt kísérő levendulafesztiválra.

Szelektív hulladékgyűjtés lovaskocsival

Szelektív hulladékgyűjtés lovaskocsival
Nagyvázsonyban hónapok óta tesztelik, milyen, amikor 20 tonnás légszennyező kukásautók helyett környezetkímélő lovaskocsival mennek a szelektíven gyűjtött hulladékért. A helyi polgármester ötlete nyomán elindított fogatos "szelektív" begyűjtési forma Európa több országában is sikerrel alkalmazott gyűjtő- és szállítórendszer.

Bodzaszörp házilag

Bodzaszörp házilag
Nyílik a bodza, itt a szezonja! Még nem késő virágot gyűjteni és házilag illatos, ízletes szörpöt készíteni belőle. Gyerekek és édesszájú felnőttek örömére; kerti ünnepségek különleges italaként.

Már tekerhető a Pilis Bike erdei kerékpáros úthálózat

Már tekerhető a Pilis Bike erdei kerékpáros úthálózat
A Pilisi Parkerdő Zrt. kerékpár-turisztikai fejlesztésének köszönhetően immár - 9 „Parkolj és bringázz!” (P+B) ponttal és 28 kijelölt biciklitúrával - egy csaknem 600 kilométernyi ajánlott erdei kerékpáros útvonal áll a kirándulni vágyók rendelkezésére.

Városi roller csomagtartóval

Városi roller csomagtartóval
A városok légszennyezettségén sokat javíthatunk, ha autó helyett - amikor lehet - alternatív utazási megoldásokat választunk: közösségi közlekedés, kerékpározás, telekocsizás, gyaloglás vagy éppen rollerezés. Utóbbi elterjedését segítheti elő egy újfajta modell, mellyel a rövid távokon történő teherszállítást, bevásárlást is intézhetjük.

Húsatlasz

Húsatlasz
Az intenzív hús- és tejipari termelés egyre pusztítóbb hatással van az emberi társadalomra és a környezetre. A “Húsatlasz” címmel megjelent látványos kiadvány szemléletesen mutatja be, milyen hatással van bolygónkra a túlzott fogyasztás és az intenzív hústermelés.

FSC logós termékekkel az erdők védelmében?

FSC logós termékekkel az erdők védelmében?
Egyre több terméken olvashatjuk ezt a három betűt, ami arra utal, hogy felelősen döntöttünk az erdők szempontjából. Azonban fontos tájékozódnunk, hiszen nem minden FSC minősítés jelent ugyanolyan védelmet!

Irodai papírból WC papír

Irodai papírból WC papír
Az irodai papírhulladék feldolgozásának újszerű megközelítése a White Goat, azaz Fehér Kecske. A berendezés 40 db fénymásolópapírból készít 1 tekercs toalettpapírt.
Népszerű címkék
adományozásállattartásállatvédelemallergiabababiodiverzitásbiogazdálkodáscitromsavcivil szervezetcsere-bereDIYecetegészségéghajlatváltozásekcémaelektronikai hulladékélelmiszerenergiahatékonyságenergiatakarékosságépítkezéserdőFair Tradefehérítésfilmajánlófogyasztói társadalomfolttisztításfolttisztító sófürdőszobafűtésgyerekhasználthatékonyságháztartáshelyi termékhőszigeteléshulladékcsökkentéshulladékmentesHumusz Szövetséghúsiparhúsvétillóolajirodairritációiskolakarácsonykáros összetevőkkerékpárkertkezdeményezésekkézműveskockázatos anyagokkomposztáláskonyhakönyvajánlókörnyezeti nevelésközlekedéslégszennyezésMagyar Madártani Egyesületmegosztáson alapuló gazdaságmegújuló energiamezőgazdaságminimalizmusminősítésmit tehetsz te?mosásmosható pelenkamosódiómosogatásmosószódaműanyagnapenergianátrium perkarbonátnatúrkozmetikumnövényvédelemnyaralásökofaluökológiai lábnyomöltözködésönellátásönkéntes egyszerűségönkéntességpálmaolajpályázatpapírPET palackpikkelysömörprogramajánlószalmabála-építészetszedd magadszelektív hulladékgyűjtésszennyvízszépségápolásszerves hulladékszódabikarbónatájfajtáktakarékostechnológiatermelőtermészetes gyógymódtermészetvédelemtévhittudatos vásárlásTudatos Vásárló KedvezménykártyaTudatos Vásárlók EgyesületeturizmusújrahasználatÚjrahasználatiKözpontújrahasznosításújrapapírvállalkozásvárosvegánvidékvízlábnyomvíztakarékosságzero wastezöld példaképzöldrefestészöldtető
Archívum

Legszebb konyhakertek versenye 2016

Idén is meghirdetik „A legszebb konyhakertek – Magyarország legszebb konyhakertje" elnevezésű országos programot. Az otthoni kertgazdálkodást és önellátást népszerűsítő karcagi kezdeményezésre 2016. február 29-ig lehet jelentkezni.

Intézményi komposztálás Budapesten - jelentkezés

A Humusz Szövetség 2016-ban is elindítja komposztálási programját. A civil szervezetnél budapesti oktatási és közintézmények igényelhetnek - térítésmentesen - komposztkereteket. Zöldítse intézményét és spróljon a hulladékkezelési díjon!

Öko-mesekuckó - Báb, mese és kézművesség újrahasznosan

Idén tavasszal Mimó és Csipek, a kedves és környezetvédelmi témákban igencsak jártas mesefigurák, bábozással és mesével várják a gyerekeket Óbudán. Az ingyenes, "zöld" előadások után a gyerekprogramok a témához kapcsolódó kézműves foglalkozással zárulnak.

Tavaszi sajtkészítő foglalkozás

Panni sajtműhelye 2016 februárjában újabb sajtkészítő foglalkozást szervez "Sajtkészítés az alapoktól az érlelt sajtokig 3 nap alatt" címmel. A jelentkezők profi eszközökkel, jó minőségü alapanyagokkal tanulhatják meg a sajtkészítés ősi titkát lépésről-lépésre.