HVG • állattartás • állatvédelem • élelmiszer • helyi termék • konyha • mezőgazdaság • tudatos vásárlás • vállalkozás • város • vidék • 2014.11.17 hétfő 08:05
Néhány lelkes és környezettudatos vállalkozónak köszönhetően ma már ki sem kell tennünk a lábunkat a városból, hogy a legközelebb lévő termelőtől friss és adalékmentes zöldségekhez, tanyasi finomságokhoz jussunk.
Családháló • biogazdálkodás • egészség • élelmiszer • helyi termék • kézműves • termelő • tudatos vásárlás • vállalkozás • város • vidék • 2014.11.06 csütörtök 12:20
Helyi termék, családi gazdaságok, tájfajták, adalékmentes élelmiszerek, vendéglátás, környezettudatosság. A nemrégiben megnyílt Házikó - nem akármilyen ötlet és elképzekés mentén - egy darabka vidéket igyekszik becsempészni a városba. Sok sikert nekik!
Parlagisas.hu • biodiverzitás • civil szervezet • kezdeményezések • mezőgazdaság • termelő • természetvédelem • vidék • 2014.11.05 szerda 09:57
Az évszázadokon keresztül önfenntartóan „működő” tanyavidék rengeteg állatnak kínált életteret, ám a nagyüzemi gazdálkodás térhódításával eltűnőben vannak ezek a fontos élőhelyek. A Magyar Madártani Egyesület érdekes és előremutató programot indított az élővilág megőrzése érdekében.
Greenpeace • civil szervezet • éghajlatváltozás • energiahatékonyság • energiatakarékosság • megújuló energia • napenergia • technológia • tévhit • 2014.06.16 hétfő 13:09
Egy nemrégiben megjelent összeállítás a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos tévhiteket igyekszik eloszlatni. A hét leggyakoribb téveszmét körbejáró anyag tömören és közérthetően avatja be a témába az érdeklődőket.
Greenfo • hulladékcsökkentés • hulladékmentes • Humusz Szövetség • szelektív hulladékgyűjtés • 2014.03.25 kedd 08:56
A gödöllői Szent István Egyetem kollégiumaiban példaértékű szelektív gyűjtő program folyik. A programban közel 90%-os a részvételi arány, az előző évekhez képest hetente 5–10 m3-rel kevesebb vegyes hulladék kerül elszállításra. Hogyan szervezték meg mindezt?
Magyar Természetvédők Szövetsége • állattartás • állatvédelem • civil szervezet • éghajlatváltozás • élelmiszer • húsipar • vegán • vízlábnyom • 2014.02.12 szerda 11:08
Az intenzív hús- és tejipari termelés egyre pusztítóbb hatással van az emberi társadalomra és a környezetre – hívja fel a figyelmet a Föld Barátai Európa és a Heinrich Böll Alapítvány "Hús Atlasz" címmel megjelent közös kiadványa.