Archívum

Színezett DIY ajakbalzsam - természetes UV szűrővel

Színezett DIY ajakbalzsam - természetes UV szűrővel
Tudtad, hogy a rúzsnak, amit a szádra kensz 80-90%-a a gyomrodban landol? És ha igaz, hogy az vagy amit megeszel, ugye nem szeretnél Paraben vagy Propylen Gylcol lenni? De mit tegyünk, ha közeledik a jó idő és mégiscsak szeretnénk valami színt az ajkainkra kenni? Mi sosem adjuk fel, inkább magunk kikutyuljuk. Első színezett ajakápoló próbálkozásunk következik.

KENCEFICE RECEPTTÁR - Természetes agyagos arc- és hajpakolás különböző bőrtípusokhoz

KENCEFICE RECEPTTÁR - Természetes agyagos arc- és hajpakolás különböző bőrtípusokhoz
Agyagozás francia módra - avagy miért jó az agyagos pakolás az arcnak és a hajnak? Száraz, zsíros, normál, netán kevert az arcbőröd? Kezeld, frissítsd a bőrtípusodhoz illő agyaggal! Segítünk kiválasztani a megfelelőt!

Hányféleképp nem ehetünk húst? A húsmentesség színei...

Hányféleképp nem ehetünk húst? A húsmentesség színei...
Veled is előfordult már, hogy amikor valakitől megkérdezted, eszik-e húst, ahelyett, hogy azt mondta volna, hogy “igen” vagy “nem”, olyan szavakkal válaszolt, amiket hirtelen nem is tudtál hova tenni? Flexitáriánus, pescatáriánus, beegan, esetleg seagan?

Schüssler natúrkozmetikumok – szép bőr, az ásványi sók erejével!

Schüssler natúrkozmetikumok – szép bőr, az ásványi sók erejével!
A Schüssler Natur CosMEDics azt vallja, hogy a természet által nyújtott lehetőségeket, kincseket és értékeket felhasználva nem csak széppé, de tartósan egészségessé is tehető a bőr – káros mellékhatások és környezetkárosító összetevők nélkül.

Így főzünk mi - szezonális téli receptek a Zöldboltosoktól

Így főzünk mi - szezonális téli receptek a Zöldboltosoktól
Ha jól jönne egy kis inspiráció hogyan tedd változatosabbá az étrendedet így tél végén, miközben rendületlenül kitartasz az ilyenkor is elérhető magyar zöldségek mellett, olvasd el cikkünket, amiben csokorba szedtük a Zöldbolt csapatának téli recept ötleteinek legjavát. A receptek túlságosan spontán lettek “papírra vetve” ahhoz, hogy pontos mennyiségek is kerüljenek mindenhova, de a lényeg az adott ahhoz, hogy izgalmasabbá tehesd a már megunt téli zöldségekből készült ételeket.

Mi az a fermentálás, és miért jó nekünk?

Mi az a fermentálás, és miért jó nekünk?
Fermentálj otthon magadnak zöldséget, mert egy izgalmas, ízekben gazdag és rendkívül egészséges világ nyílhat ki előtted. Valószínűleg mindened megvan otthon hozzá már most is, amire szükséged lehet, így akár már ma bele is vághatsz. De miért is jó a fermentálás? Cikkünkből kiderül!

Mitől vízsemleges, vegán és méltányos a Hydrophil márka?

Mitől vízsemleges, vegán és méltányos a Hydrophil márka?
Klímasemleges bambusz fogkefék, kőolajmentes sörték, vízsemleges, vegán és méltányos termékek. Ez a Hydrophil!

Jönnek az ehető evőeszközök – a gyorséttermekben leválthatják az eldobható műanyagot

Jönnek az ehető evőeszközök – a gyorséttermekben leválthatják az eldobható műanyagot
Az ehető evőeszközök, 100 %-ban lebomló, tisztán növényi (vegán) alapanyagokból készülnek. Környezetbarát ötlet az eldobható műanyag helyettesítésére.

Depressziós vagy? Fordulj a zöldségesedhez!

Depressziós vagy? Fordulj a zöldségesedhez!
Mit egyél a boldogságért?

Húsatlasz

Húsatlasz
Az intenzív hús- és tejipari termelés egyre pusztítóbb hatással van az emberi társadalomra és a környezetre. A “Húsatlasz” címmel megjelent látványos kiadvány szemléletesen mutatja be, milyen hatással van bolygónkra a túlzott fogyasztás és az intenzív hústermelés.

Az intenzív hústermelés környezeti hatásai

Az intenzív hústermelés környezeti hatásai
Az intenzív hús- és tejipari termelés egyre pusztítóbb hatással van az emberi társadalomra és a környezetre – hívja fel a figyelmet a Föld Barátai Európa és a Heinrich Böll Alapítvány "Hús Atlasz" címmel megjelent közös kiadványa.

Klímabarát és felelős élelmiszerfogyasztás

Klímabarát és felelős élelmiszerfogyasztás
Hogyan zöldíthejük étkezési szokásainkat? Mi köze az élelmiszernek a környezetvédelemhez? Hogyan tarhatjuk szem előtt az energiatudatosságot és a társadalmilag felelős hozzáállást az asztalnál is? Ötletek és tanácsok a GreenDependent Egyesülettől.

Vegán étkezés és életmód - II.

Vegán étkezés és életmód - II.
A béltisztító zöld csoda! Miért isszuk a zöldleveket, milyen hatásuk van, miért fontos, hogy életünkbe beiktassuk? Ahhoz, hogy elegendõ fehérjéhez jussunk és úgy, hogy élõ enzimekhez is egyben, amely táplálja szervezetünket, sok zöld, ehetõ növényi levelet kellene elrágcsálnunk, minél zöldebb, annál gazdagabb klorofillban, így közvetlenül vehetjük fel a nap energiáját a leveleken keresztül és hozzájuthatunk még sok értékes tápanyaghoz, vitaminhoz.

Vegán étkezés és életmód I.

Vegán étkezés és életmód I.
Töltsd fel magad enzimdús ételekkel, és életenergiával! Mi is az a vegán étkezés? Mitõl más, mint a hagyományos táplálkozás? Mitõl adhat többet?
Népszerű címkék
adományozásállattartásállatvédelemallergiabababiodiverzitásbiogazdálkodáscitromsavcivil szervezetcsere-bereDIYecetegészségéghajlatváltozásekcémaelektronikai hulladékélelmiszerenergiahatékonyságenergiatakarékosságépítkezéserdőFair Tradefehérítésfilmajánlófogyasztói társadalomfolttisztításfolttisztító sófürdőszobafűtésgyerekhasználthatékonyságháztartáshelyi termékhőszigeteléshulladékcsökkentéshulladékmentesHumusz Szövetséghúsiparhúsvétillóolajirodairritációiskolakarácsonykáros összetevőkkerékpárkertkezdeményezésekkézműveskockázatos anyagokkomposztáláskonyhakönyvajánlókörnyezeti nevelésközlekedéslégszennyezésMagyar Madártani Egyesületmegosztáson alapuló gazdaságmegújuló energiamezőgazdaságminimalizmusminősítésmit tehetsz te?mosásmosható pelenkamosódiómosogatásmosószódaműanyagnapenergianátrium perkarbonátnatúrkozmetikumnövényvédelemnyaralásökofaluökológiai lábnyomöltözködésönellátásönkéntes egyszerűségönkéntességpálmaolajpályázatpapírPET palackpikkelysömörprogramajánlószalmabála-építészetszedd magadszelektív hulladékgyűjtésszennyvízszépségápolásszerves hulladékszódabikarbónatájfajtáktakarékostechnológiatermelőtermészetes gyógymódtermészetvédelemtévhittudatos vásárlásTudatos Vásárló KedvezménykártyaTudatos Vásárlók EgyesületeturizmusújrahasználatÚjrahasználatiKözpontújrahasznosításújrapapírvállalkozásvárosvegánvidékvízlábnyomvíztakarékosságzero wastezöld példaképzöldrefestészöldtető
Archívum

A papír és ami mögötte van...

A papír és ami mögötte van...
Mibõl és hogyan készül a papír? Mi az az újrapapír? Ez utóbbi valóban környezetbarátabb a hagyományos nem újrahasznosított társánál? Hány tonna fa kell egy kilogram fehér papírlap elõállításához? Milyen anyagokat használnak fel még a gyártás során? Hogyan tudunk takarékoskodni a papír felhasználással? Mióta és kik kezdték el a papír gyártását? Érdemes tudnunk a válaszokat, hiszen évente több mint 300 millió tonna papírt használunk fel a világon...

A természetben minden körbejár!

A természetben minden körbejár!
A természet az általa létrehozott anyagok lebontására ugynolyan gondot fordít, mint elõállításukra. A termeléstõl elragadtatott ember még nem tart itt! /F. Vester/

Mit is tud a helyi termék?

Mit is tud a helyi termék?
Helyi termék. Egyre többször hallani a kifejezést, ám még nem nagyon tudjuk, mennyi mindent takar, mi mindennel fonódik össze a fogalom. Egy egyszerû, mosolygós hangulatú videofilm most segít összerendezni fejünkben a lényeget.

Annyit fizetek, amennyit termelek

Annyit fizetek, amennyit termelek
A szemétszállítás elavult és sok konfliktussal járó átalánydíjas rendszerét hazánkban is a Nyugat-Európában már mûködõ, szolgáltatással arányos díjfizetés válthatja fel. Azaz csak annyi hulladék után kellene szemétdíjat fizetnünk, amennyit valóban megtermelünk...