Seregély Eszter • DIY • szépségápolás • vegán • zero waste • 2022.04.06 szerda 10:47
Tudtad, hogy a rúzsnak, amit a szádra kensz 80-90%-a a gyomrodban landol? És ha igaz, hogy az vagy amit megeszel, ugye nem szeretnél Paraben vagy Propylen Gylcol lenni? De mit tegyünk, ha közeledik a jó idő és mégiscsak szeretnénk valami színt az ajkainkra kenni? Mi sosem adjuk fel, inkább magunk kikutyuljuk. Első színezett ajakápoló próbálkozásunk következik.
Szirmay Katalin • DIY • egészség • ekcéma • illóolaj • irritáció • mit tehetsz te? • natúrkozmetikum • önkéntes egyszerűség • szépségápolás • természetes gyógymód • vegán • 2022.03.16 szerda 11:31
Agyagozás francia módra - avagy miért jó az agyagos pakolás az arcnak és a hajnak? Száraz, zsíros, normál, netán kevert az arcbőröd? Kezeld, frissítsd a bőrtípusodhoz illő agyaggal! Segítünk kiválasztani a megfelelőt!
Fehér Tilla • állatvédelem • fogyasztói társadalom • mit tehetsz te? • vegán • 2021.09.30 csütörtök 23:01
Veled is előfordult már, hogy amikor valakitől megkérdezted, eszik-e húst, ahelyett, hogy azt mondta volna, hogy “igen” vagy “nem”, olyan szavakkal válaszolt, amiket hirtelen nem is tudtál hova tenni? Flexitáriánus, pescatáriánus, beegan, esetleg seagan?
Schüssler Natur CosMEDics • natúrkozmetikum • szépségápolás • vegán • 2021.02.25 csütörtök 12:55
A Schüssler Natur CosMEDics azt vallja, hogy a természet által nyújtott lehetőségeket, kincseket és értékeket felhasználva nem csak széppé, de tartósan egészségessé is tehető a bőr – káros mellékhatások és környezetkárosító összetevők nélkül.
Fehér Tilla • élelmiszer • háztartás • helyi termék • hulladékcsökkentés • konyha • vegán • 2021.02.25 csütörtök 11:59
Ha jól jönne egy kis inspiráció hogyan tedd változatosabbá az étrendedet így tél végén, miközben rendületlenül kitartasz az ilyenkor is elérhető magyar zöldségek mellett, olvasd el cikkünket, amiben csokorba szedtük a Zöldbolt csapatának téli recept ötleteinek legjavát.
A receptek túlságosan spontán lettek “papírra vetve” ahhoz, hogy pontos mennyiségek is kerüljenek mindenhova, de a lényeg az adott ahhoz, hogy izgalmasabbá tehesd a már megunt téli zöldségekből készült ételeket.
Szirmay Katalin • DIY • ecet • komposztálás • konyha • minimalizmus • mit tehetsz te? • önellátás • önkéntes egyszerűség • természetes gyógymód • vegán • vízlábnyom • zero waste • 2020.12.04 péntek 16:00
Fermentálj otthon magadnak zöldséget, mert egy izgalmas, ízekben gazdag és rendkívül egészséges világ nyílhat ki előtted. Valószínűleg mindened megvan otthon hozzá már most is, amire szükséged lehet, így akár már ma bele is vághatsz. De miért is jó a fermentálás? Cikkünkből kiderül!
Zöldbolt.hu • adományozás • éghajlatváltozás • hatékonyság • hulladékcsökkentés • kezdeményezések • minimalizmus • műanyag • vállalkozás • vegán • vízlábnyom • víztakarékosság • 2020.11.24 kedd 12:14
Klímasemleges bambusz fogkefék, kőolajmentes sörték, vízsemleges, vegán és méltányos termékek. Ez a Hydrophil!
Impress Magazin • élelmiszer • fogyasztói társadalom • hulladékcsökkentés • hulladékmentes • komposztálás • konyha • műanyag • PET palack • vegán • 2019.06.03 hétfő 06:29
Az ehető evőeszközök, 100 %-ban lebomló, tisztán növényi (vegán) alapanyagokból készülnek. Környezetbarát ötlet az eldobható műanyag helyettesítésére.
Qubit.hu • élelmiszer • mit tehetsz te? • tévhit • tudatos vásárlás • vegán • 2019.04.26 péntek 18:03
Mit egyél a boldogságért?
Zöldbolt.hu • állattartás • állatvédelem • egészség • erdő • fogyasztói társadalom • húsipar • könyvajánló • természetvédelem • vegán • 2016.03.08 kedd 10:44
Az intenzív hús- és tejipari termelés egyre pusztítóbb hatással van az emberi társadalomra és a környezetre. A “Húsatlasz” címmel megjelent látványos kiadvány szemléletesen mutatja be, milyen hatással van bolygónkra a túlzott fogyasztás és az intenzív hústermelés.
Magyar Természetvédők Szövetsége • állattartás • állatvédelem • civil szervezet • éghajlatváltozás • élelmiszer • húsipar • vegán • vízlábnyom • 2014.02.12 szerda 11:08
Az intenzív hús- és tejipari termelés egyre pusztítóbb hatással van az emberi társadalomra és a környezetre – hívja fel a figyelmet a Föld Barátai Európa és a Heinrich Böll Alapítvány "Hús Atlasz" címmel megjelent közös kiadványa.
Kislábnyom • egészség • éghajlatváltozás • élelmiszer • háztartás • helyi termék • kézműves • konyha • takarékos • termelő • vegán • 2013.02.04 hétfő 10:36
Hogyan zöldíthejük étkezési szokásainkat? Mi köze az élelmiszernek a környezetvédelemhez? Hogyan tarhatjuk szem előtt az energiatudatosságot és a társadalmilag felelős hozzáállást az asztalnál is? Ötletek és tanácsok a GreenDependent Egyesülettől.
Nagy Szaffina • egészség • élelmiszer • konyha • vegán • 2010.11.12 péntek 00:00
A béltisztító zöld csoda! Miért isszuk a zöldleveket, milyen hatásuk van, miért fontos, hogy életünkbe beiktassuk? Ahhoz, hogy elegendõ fehérjéhez jussunk és úgy, hogy élõ enzimekhez is egyben, amely táplálja szervezetünket, sok zöld, ehetõ növényi levelet kellene elrágcsálnunk, minél zöldebb, annál gazdagabb klorofillban, így közvetlenül vehetjük fel a nap energiáját a leveleken keresztül és hozzájuthatunk még sok értékes tápanyaghoz, vitaminhoz.
Nagy Szaffina • állatvédelem • biogazdálkodás • egészség • élelmiszer • konyha • mezőgazdaság • tudatos vásárlás • vegán • 2010.11.12 péntek 00:00
Töltsd fel magad enzimdús ételekkel, és életenergiával! Mi is az a vegán étkezés? Mitõl más, mint a hagyományos táplálkozás? Mitõl adhat többet?