Ecoizm mosóparfüm

Népszerű
Ecoizm mosóparfümEcoizm mosóparfüm

Öblítő helyett használható ruhaillatosító koncentrátum.

Ecettel keverve 10-20 csepp mosóparfümöt javaslunk a mosógép öblítős rekeszébe tölteni, ezzel teljesen kiváltva a hagyományos öblítők használatát.

Gyártó: Zöldbolt
Származás: Magyarország
Kiszerelés: 10 ml
Értékelések: 3.5/5   8 értékelés alapján »
Termékváltozatok
10 ml - levendula10 ml - tavaszi frissesség10 ml - trópusi virágok10 ml - vanília10 ml - édesnarancs100 ml - levendula100 ml - tavaszi frissesség100 ml - trópusi virágok100 ml - vanília100 ml - édesnarancs
Raktárinformáció
RendelhetőVárható beszerzési idő: 8 munkanap
kedvencekhez
Ár: 449 Ft (354 Ft + áfa)
Egységár: 44,9 Ft/1 ml
kosárba
Termékleírás

A mosóparfümöt a környezetbarát mosáshoz ajánljuk, mivel a környezetbarát mosószerek mint a mosódió vagy a mosószóda nem adnak illatot a ruháknak. A mosóparfüm olyan parfüm keverék, amely oldódást segítő anyagot tartalmaz, ezáltal a ruháknak hosszan tartó kellemes illatot kölcsönöz.

Javasoljuk a mosóparfümöt továbbá illatosításra például felmosóvízbe, vagy (higítva) vasaláskor a ruhára permetezve is.

Az Ecoizm mosóparfümöket Magyarországon gyártjuk, címkézésüket csökkent munkaképességű emberekkel végezzük.

 

Mit tartalmaznak a a hagyományos öblítők?

Nyíri Zsuzsanna Háztartásunk kémiája című könyvében leírja, hogy a gyári öblítők kationos felületaktív anyagokat tartalmaznak (pozitív töltésű ionokat), amelyek a mosószer anionos (negatív töltésű) felületaktív anyagait hivatottak eltávolítani. Ezek a szintetikus anyagok viszont nem bomlanak le maradéktalanul a környezetben. A felületaktív anyagok rárakódnak a textilszálakra, amitől puhábbnak érezzük az anyagot és csökken a sztatikus feltöltődés, azonban bőrirritációt okozhatnak, lebomlásuk lassú, és terhelik az élővizeket. A textilöblítők márkái leginkább az illatokkal versenyeznek egymással: melyik finomabb, melyik tartósabb. Ehhez különböző fixáló anyagokat vetnek be, amivel a szintetikus illatanyagok tovább tartanak. De minél később párolognak el, annál nagyobb eséllyel váltanak ki irritációt, allergiát is. Egyes öblítők csökkentik a textilek nedvszívóképességét, mert bevonják a textilszálakat és gátolják a víz felszívódását. Emiatt mosható pelenkákat, törülközőket, sportruházatot semmiképp ne mossunk velük!

Mit ajánlunk mi?

A környezetbarát megoldás a mosószer semlegesítésére és a vízkőlerakódások feloldására: az ecet! Teljesen ártalmatlan az élővizekre, hiszen természetes alapanyagú, biológiai erjesztésű, gyorsan lebomló szer. Az ecet a mosógépet is vízkőteleníti, emellett a ruhák színeit is stabilizálja és élénkíti. A textilszálakra tapadt vízkő fátyolossá teszi a színeket és keménnyé az anyagot, ezt segít eltávolítani az ecet. Az öblítőt egy az egyben helyettesíthetjük vele! Nem kell félni attól, hogy a ruháknak ecetszaga lesz, mert ez mosás után azonnal elillan. Ha valaki mégis nagyon szeretné elkerülni az ecetet, akkor 1-2 evőkanál citromsavval is helyettesítheti, ugyanaz lesz a hatása. A citromsav és az ecet leoldja a dobra rakódott nyálkás szennyeződéseket is!

Aki ragaszkodik az illatokhoz, az választhat egy neki tetsző illóolajat, vagy tartósabb illatú mosóparfümöt. Ezekből csak néhány cseppet kell használni a mosáshoz, hiszen koncentráltan tartalmazzák az illatot. Mivel kevesebbet kell használni belőlük, ezért kisebb a súlyuk és térfogatuk, és kevesebb csomagolást igényelnek, ami szállításnál is nagy előny. Egyes illóolajok, például a teafa- és levendulaolaj antimikrobális hatással bírnak, ezért még fertőtlenítik is a ruhákat. Azonban amint ezt a nevükből is sejthetjük, hamar elillannak. Aki tartósabb illatot szeretne, annak ezért ajánljuk a mosóparfümöt, ami sokkal tovább marad meg a ruhákban. A mosóparfüm természetes illóolajokkal és természetazonos illatokkal teszi a ruhát illatossá. Ezeket nem ionos, növényi alapú emulgeátorral teszi vízoldhatóvá, így tartósabb a hatás, mint egy egyszerű illóolaj esetében.

Értékelések (10)
Ágnes - 2021.03.02. 19:01
Az édesnarancsot próbáltuk ki, teljesen elédegettek vagyunk vele.
Lilla - 2020.08.01. 10:28
Rettenetes! Ennek az illata olyan, mint valami nagyon gagyi basic oblitoe, es az illat mar szaradas kozben is elillan. A fel uvegcse sem ad ertekelheto erossegu illatot, mig mas mosoparfumbol 10 csepp is hetekig tartos (szekrenyben) illatot eredmenyez.
Csilla - 2020.07.07. 18:54
Nagyon meg vagyok vele elégedve. Rendeltem már máshonnan is, de ez a legjobb. Az édesnarancsos a kedvencünk. A ruhákon sokáig megmarad az illata és a lakásban is kellemes illat van, ahogy száradnak a ruhák.
Viktória - 2019.04.30. 14:14
Évek óta csak ezt használom, nekünk nagyon bejött a Tavaszi frissesség és a Trópusi virágok is. Az illata kellemes, tartós, szárítógépben és kint szárítva is megmarad.
Melinda - 2019.04.29. 14:52
Öblítéshez és felmosáshoz egyaránt használom a mosóparfümöt, nagy kedvenceim a levendula és édesnarancs illatok. Nekem annyira bevált, hogy váltottam 100 ml-es kiszerelésre, ami nem csak környezetvédelmileg, hanem gazdaságilag is sokkal előnyösebb a hagyományos öblítőkkel és felmosó folyadékokkal szemben.
Réka - 2018.11.29. 22:19
A levendulásat nagyon szeretem! Pár cseppet teszek a felhigított ecetbe öblítő gyanánt, és teregetéskor olyan kellemes illat van a szobában! A ruhákon száradás után már nem érződik, és ez számomra pozitívum.
Péter - 2018.02.11. 13:14
Tavaszi frissességet próbáltam ki. 20 csepp öblítéshez elég illatot biztosított száradás után is. Idővel már nem használtam, mert nekem tökéletesen megfelelnek az ecet okozta szagtalan ruhák.(sajnos az emberek nagy részének a szagtalan egyenlő a büdössel) 1 tipp: Vattapamacsra cseppentve, majd felakasztva nagyszerűen illatosítja a szekrényeket. A ruhák is átveszik az illatot.
Boglárka - 2018.01.12. 16:23
Az édesnarancsnak kellemes az illata - kár, hogy a ruhákon egyáltalán nem érződött, pedig nem spóroltam vele.
Zsuzsa - 2017.11.02. 15:10
A tavaszi frissegsségnek borotvahab szaga van... Iszonyat. A levendulának levendula, de egyáltalán nem érezni a ruhákon, 30 cseppel próbáltam közepes mennyiségű ruhával. Nekem csalódás.
Mónika - 2017.10.16. 14:08
Egy hónapja kezdtem használni ezt a mosó parfümöt. Sokkal tartósabb az illata mint a Coccolino öblítőé amit előtte használtam. És nem rakok többet 3-4 cseppnél az ecetbe.Ráadásul nagyon kellemes illata van. A Levendulásból vettem egy 100 ml-est, de olyan kevés fogyott, hogy szerintem még egy év múlva is használni fogom, pedig minden nap mosok. És a környezetbarát tulajdonsága is fontos volt, mert öntisztító szennyvíz rendszerünk van.
Bővebb leírás

Édesnarancs:

Összetétel: >30% nem ionos felületaktív anyag (növényi alapú), Parfum, Alcohol, Propan-2-ol, természetes illóolajok és természetazonos illatok összetevői (Linalool, Limonene, Citral, Citronellol, Geraniol)

Levendula:

Összetétel: >30% nem ionos felületaktív anyag (növényi alapú), Parfum, Alcohol, Propan-2-ol, természetes illóolajok és természetazonos illatok összetevői (Linalool, Coumarin, Limonene, Geraniol, Cinnamyl Alcohol, Evernia Prunastri Extract, Amyl Cinnamal, Citronellol, Benzyl Salicylate)

Tavaszi frissesség:

Összetétel: >30% nem ionos felületaktív anyag (növényi alapú), Parfum, Alcohol, Propan-2-ol, természetes illóolajok és természetazonos illatok összetevői (Linalool, Citronellol, Butylphenyl Methylpropional, Hexylcinnamal, Coumarin, Isoeugenol, Eugenol, Geraniol, Benzyl Alcohol)

Trópusi virágok:

Összetétel: >30% nem ionos felületaktív anyag (növényi alapú), Parfum, Alcohol, Propan-2-ol, természetes illóolajok és természetazonos illatok összetevői (Limonene, Hexylcinnamal, Alpha-IsomethylIonone, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Geraniol, Linalool, Eugenol, Amyl Cinnamal, Coumarin)

Vanília:

Összetétel: >30% nem ionos felületaktív anyag (növényi alapú), Parfum, Alcohol, Propan-2-ol, természetes illóolajok és természetazonos illatok összetevői (Butylphenyl Methylpropional, Benzyl Salicylate, Benzyl Cinnamate, Benzyl Alcohol, Eugenol, Limonene).


Biztonsági adatlapok:

Környezeti információ

Csomagolása:

Újrahasznosítható PET műanyag flakonban (100 ml) és újrahasznosítható üvegben (10 ml): kérjük dobd szelektív hulladékgyűjtőbe!

Elsődleges környezeti előnye:

A hagyományos öblítők alternatívája ez a termék, amelyekhez képest több nagyságrenddel kiadósabb, hiszen ebből csak max. 10 csepp elegendő. Ez a hagyományos öblítőkhöz képest hulladék megtakarítást jelent, A mosóparfűmmel egyúttal megspóroljuk a hagyományos öblítők kationos felületaktiv anyag és színezőanyag tartalmát. A ruhák puhaságához (a színfixáló hatással is rendelkező) természetes ecet adagolását javasoljuk a mosóparfüm mellé!

100% válogatott öko termékek Rugalmas kiszállítás A termékek 99%-a raktárról Személyes átvétel 30 napos pénzvisszafizetési garancia Törzsvásárlói program
Ajánljuk még Neked
A hagyományos mosószeripar trükkjei - Egy német riporter utánajárt a turpisságoknak...

A hagyományos mosószeripar trükkjei - Egy német riporter utánajárt a turpisságoknak...

Mi pedig lefordítottuk nektek. Sokat olvastunk a témában, hiszen polcainkra is olyan mosószert szerettünk volna tenni, amit mi is nyugodt szívvel tudunk ajánlani. Mindeközben sajnos rengeteg elrettentő dolog jött velünk szembe. Olyan kiváló összefoglalót azonban, mint a német NDR oknyomozó riportja, még nem találtunk. Ebből a videóból emeltük ki nektek a lényeget.
Egy csodálatos barátság kezdete – Hát, szervusz mosódió!

Egy csodálatos barátság kezdete – Hát, szervusz mosódió!

Orsi a csend/élet magazintól régóta kacérkodott már a mosódió kipróbálásával, de sokakkal együtt benne is sok kérdés és kétség merült fel a használatával kapcsolatban. Cikkében megosztja velünk pozitív tapasztalatait, melyeket nagy örömmel olvastunk. :)
Öblítő helyett - a környezetbarát alternatíva

Öblítő helyett - a környezetbarát alternatíva

A mosás utáni öblítés célja a mosószermaradványok eltávolítása és semlegesítése. Az illat csupán hab a tortán, mégis legtöbben ez alapján választanak. Lássuk, milyen környezetbarát megoldásokra cserélhetjük le a bolti öblítőket!
Amit a mosószódáról feltétlenül tudni kell...

Amit a mosószódáról feltétlenül tudni kell...

Mi fán terem a mosószóda? A kémiai nevén nátrium-karbonát (mosószóda), nátriumtartalmú kõzetek mállásakor keletkezik. A természetben szikes talajokon, egyes tavak vizében (pl. az Alföldön), valamint a növények hamujában fordul elõ.